Σύμφωνα με τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό το αγώνισμα, το ζήτημα είναι να βάλεις το κοντάρι. Είναι σαν το πρώτο… βήμα για την πραγματοποίηση ενός άλματος στο επί κοντώ από έναν πρωτάρη αθλητή. Κάτι τέτοιο έκανε το πρωί του Σαββάτου ο ΣΕΓΑΣ. Έβαλε το… κοντάρι στην υπόθεση των αγώνων εκτός σταδίου, των αγώνων που φέρνουν το στίβο πιο κοντά στον κόσμο. Την πρώτη προσπάθεια για να προσελκύσει η ομοσπονδία τους φιλάθλους και να μην βασίζεται στην αγάπη των παραδοσιακών φίλων του αγωνίσματος, εκείνων που έρχονται μόνοι τους, αλλά να επιχειρήσει να κερδίσει καινούριους.

Σαφώς, μία βόλτα στο Ζάππειο όπου φιλοξενήθηκε το Athens Street Pole Vault θα πιστοποιούσε πως δεν έγιναν όλα ονειρεμένα. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη. Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος που βρέθηκε στο χώρο ήταν κυρίως της κατηγορίας «γνωστοί και φίλοι», με τα σκαλιά του Ζαππείου μεγάρου και την κερκίδα που είχε τοποθετηθεί πιο δίπλα να γεμίζει κατά κύριο λόγο από παλιούς πρωταθλητές και τα παιδιά που φρόντισαν να φέρουν από τις ακαδημίες τους ο ΑΟ Φιλοθέης και ο ΓΣ Κηφισιάς. Ενδεχομένως αυτό να σημαίνει πως η προβολή του αγώνα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα στενά περιθώρια της κοινότητας του στίβου στην Ελλάδα. Πιο απλά, το πιο πιθανό είναι πως η πλειονότητα των Αθηναίων δεν ήξερε τι γινόταν… παραδίπλα τους, αλλιώς και μόνο η περιέργεια για αυτούς τους τύπους που απογειώνονται θα τους είχε φέρει στο Ζάππειο.

Μείον στη διοργάνωση και η ώρα που διεξήχθη. Το επεσήμαναν οι αθλητές, που υπέφεραν από τη ζέστη όπως και οι φίλαθλοι. Η επιλογή έχει εξήγηση. Με αρχικό τόπο διοργάνωσης το Σύνταγμα, στην ομοσπονδία στόχευαν στην προσέλκυση των ανθρώπων που έχουν κατέβει στο κέντρο για τα ψώνια τους. Όταν έγινε η αναγκαστική μεταφορά στο Ζάππειο, προτίμησαν να μην αλλάξουν και την ώρα. Το αποτέλεσμα ήταν να ταλαιπωρηθούν οι αθλητές- κάτι που ευτυχώς δεν φάνηκε στις επιδόσεις τους- αλλά και με τον αγώνα «κρυμμένο»- πλέον αφού είχε απομακρυνθεί από το κέντρο- και σε σημείο που δεν είναι «πέρασμα», δεν προέκυψαν ούτε οι «κατά τύχη» θεατές.

Η αλήθεια όμως πως η γκρίνια δεν έχει θέση σε αυτή τη γιορτή. Όχι μόνο γιατί πολλά έγιναν σωστά, από την επιλογή των αθλητών που προσκλήθηκαν έως τη δημιουργία του αγωνιστικού χώρου αλλά και του σωστού κλίματος “πάρτι”. Η γκρίνια δεν έχει θέση σε αυτή τη γιορτή πάνω από όλα γιατί ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν κάτι που οραματίζονταν πολλοί άνθρωποι για αρκετά χρόνια και επιτέλους έγινε γεγονός. Ο στίβος μόνο να κερδίσει έχει από αντίστοιχες εκδηλώσεις. Το μόνο που απομένει είναι να μην μείνουμε στο «βάλαμε κοντάρι», αφού αυτό δεν είναι αρκετό για το… άλμα, αλλά να γίνει και το επόμενο βήμα.

Προηγούμενο άρθροΤο μεγαλείο της Isinbayeva και του fair play
Επόμενο άρθροΕκκίνηση των Run Greece στα Γιάννενα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ