Ο Βασίλης Σεβαστής και ο Κώστας Παναγόπουλος όσο λειτουργούν με συναίνεση και συνεργασία προσφέρουν εξαιρετικά χρήσιμες υπηρεσίες καθένας με τον τρόπο του και συνδράμουν τη σταθερή πορεία του ελληνικού στίβου σε δύσκολες συνθήκες.

Αν δεν δείξουν πλέον ψυχραιμία στις ενέργειες και στις δημόσιες τοποθετήσεις τους τότε θα βοηθήσουν σημαντικά στην αποσταθεροποίηση του οικοδομήματος του ελληνικού κλασικού αθλητισμού σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς μπαίνουμε σε ολυμπιακή χρονιά.

Σε περίπτωση μάλιστα που με λόγια ή πράξεις, αμφότεροι επιτρέψουν να αναδυθούν διχαστικές τάσεις (στο ακραίο σενάριο μιας από τώρα «προεκλογικής περιόδου») στον ΣΕΓΑΣ, πιστεύω ότι η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη από το όποιο (πρόσκαιρο) όφελος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι και τον Μαραθώνιο της Αθήνας δύσκολα θα υπάρξει κάποια προφανής σημαντική εξέλιξη στα διοικητικά δρώμενα.

Σε ότι αφορά τώρα τη δημόσια διαφωνία του Παναγόπουλου για την επιστολή Σεβαστή, καθένας τους έχει το δικό του δίκιο, ανάλογα με το πώς θέλει κάποιος να …διαβάζει τα γεγονότα.

Προσωπικά εκτιμώ ότι ο ιδιαίτερα έμπειρος Βασίλης Σεβαστής ξέσπασε με έναν τρόπο που του αφαιρεί μεγάλο ποσοστό από το δίκαιο που έχει στην ουσία και στο νόημα της τοποθέτησής του, σε αυτά που αναφέρει προς τον κ. Αυγενάκη.

Ο γενικός γραμματέας έκρινε ότι παρά την επίσημη επιστολή του ΣΕΓΑΣ για το νέο νομοσχέδιο, έπρεπε να παρέμβει και …να τα πει άλλο ένα χεράκι στον υφυπουργό Αθλητισμού.

Βεβαίως εξέφρασε την προσωπική του άποψη, αλλά δεν είναι ένας απλός φίλαθλος.

Είναι ο γενικός γραμματέας και πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και ένας από τους άμεσα θιγόμενους αθλητικούς παράγοντες εάν υποτεθεί ότι αυτό το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση τεθεί (κάτι που μοιάζει σχεδόν απίθανο) σε εφαρμογή.

Ο κ. Παναγόπουλος, από την άλλη, έσπευσε σχεδόν αμέσως να διαχωρίσει τη θέση του έχοντας και αυτός το δικό του σκεπτικό.

Είναι ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και εκτός των άλλων ψάχνει λύσεις και φυσικά έξτρα χρήματα για την ομοσπονδία.

Εκρινε λοιπόν ότι τοποθετήσεις με χαρακτηρισμούς και ύφος γραφής  όπως του γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας, δεν βοηθάνε στη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει με την εκάστοτε αθλητική ηγεσία αλλά και την ευρύτερη «αγορά» για την επίτευξη γενικότερων στόχων.

Επί της ουσίας τώρα καλό είναι αυτό το θέμα να «παγώσει» σε επίπεδο δημόσιου διαλόγου και να αναλυθεί διεξοδικά μέσα στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ με ψυχραιμία, επιχειρήματα και ειλικρινή διάθεση σύγκλισης. Εάν υπάρχει αυτή η διάθεση.

Εάν όμως ωριμάζουν οι συνθήκες για να αλλάξουν οι ρόλοι και τα πρόσωπα στη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ πριν τις προβλεπόμενες ημερομηνίες, τότε αυτό επιβάλλεται να γίνει με τρόπο που δεν θα διαταράξει την προετοιμασία των αθλητών και φυσικά τη γενικότερη λειτουργία του συστήματος. Προς το παρόν ας κάνουν …εκεχειρία.

Αλλωστε οι «στιβικοί» ξέρουν καλά να διαχειρίζονται τα έντονα συναισθήματα…

Προηγούμενο άρθροΡωγμή στην ενότητα της Διοίκησης ΣΕΓΑΣ
Επόμενο άρθροΤα 100 χρόνια του Πραξάνδρου Κερύνειας
Ο Κώστας Μπάκος είναι δημοσιογράφος - αθλητικός συντάκτης. Από το 2001 κάνει μεταδόσεις αγώνων στίβου και άλλων ολυμπιακών αθλημάτων στο Eurosport. Ήδη από το 1995 και επί σειρά ετών ήταν στην επιμέλεια του ρεπορτάζ στίβου και από το 2004 πέρασε και στη σύνταξη ύλης σε κορυφαίες αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ