Πάμε με τα «κρατούμενα» (που λένε και στα μαθηματικά) και έχουμε τα εξής:

Ενα:
Ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Βασιλειάδης παρουσίασε «νέο» αθλητικό νόμο ο οποίος ουσιαστικά εξυπηρετεί την προπονητική στο ποδόσφαιρο και τα συμφέροντα ιδιωτικών γυμναστηρίων αλλά δεν βοηθάει να ξεπεραστούν οι (παρελθοντικές) παθογένειες που διέπουν το αθλητικό οικοδόμημα εντός συνόρων. 
Ούτε επιτρέπει ιδιαίτερη αισιοδοξία για την επόμενη μέρα στον κλασικό αθλητισμό.

Δύο:
Η σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει κι ο στίβος (μας) για μια ακόμα χρονιά όχι μόνο δεν έχει το σπίτι του για προετοιμασία και αγώνες, αλλά πρέπει να βρει τρόπους ώστε στα μεγάλα διεθνή αγωνιστικά ραντεβού εφέτος σε κλειστό και ανοιχτό να εμφανιστεί όπως αρμόζει στην αποστολή του και φυσικά όπως έχει καλομάθει τους φιλάθλους.

Τρία, τα κρατούμενα και σταματώ εδώ για να …οργανωθούμε:
Ο ΣΕΓΑΣ προσπαθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων του να βρίσκει λύσεις και η αθλητική ηγεσία της πολιτείας φυσικά συμπαρίσταται, αλλά αυτό από μόνο του είναι ημίμετρο οπότε προκύπτει επιτακτικά η ερώτηση: 
Τι κάνουμε; 
Εύκολη απάντηση δεν υπάρχει. 
Ούτε οι εν θερμώ αποφάσεις και ενέργειες ταιριάζουν στους ανθρώπους που υπηρετούν τον στίβο.
Σίγουρα όμως επιβάλλεται μια οργανωμένη αντίδραση στα όσα συμβαίνουν ή πάνε να συμβούν και επηρεάζουν αρνητικά τον κλασικό αθλητισμό διότι δεν είναι δυνατόν αυτή η νοσηρή κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια να συνεχίζεται. 
Ο ελληνικός στίβος παλεύει και φέρνει επιτυχίες αλλά αυτό φαίνεται πως δεν συγκινεί ή οι «πολλοί» νομίζουν ότι είναι κάτι εύκολο.
Είναι γνωστό πλέον ότι και φέτος ενόψει της νέας σεζόν:
ΔΕΝ υπάρχει Στάδιο εντός συνόρων για τον κλειστό, όπως αρμόζει στις ανάγκες για αγώνες, προπονητικές ημερίδες ή διεθνή μίτινγκ. 
Δεν λέει τίποτε, επί της ουσίας, να χρησιμοποιηθεί το ΣΕΦ για δυο-τρεις φορές. 
Οι χώροι προπόνησης (κυρίως στις αίθουσες του Αγ. Κοσμά και του ΟΑΚΑ) επαρκούν ΟΡΙΑΚΑ και η προετοιμασία των αθλητών μας αν γίνει σωστά αυτό θα οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό σε ευνοϊκή συγκυρία.
Η ομοσπονδία ψάχνει (και βρήκε ήδη) κάποιες λύσεις για τις απαραίτητες ανάγκες προπόνησης στον κλειστό (π.χ. «στροφές» στα 200 μ. ή στα 400 μ.) όμως αυτές οι λύσεις δεν φτάνουν για όλους όσοι θέλουν …να έχουν δικαίωμα στο όνειρο!

Ετσι όπως το βλέπω:
Επιβάλλεται να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο αθλητών (κυρίως των προβεβλημένων) προπονητών και διοικητικών παραγόντων και τόσο με παρουσία στα αρμόδια όργανα της αθλητικής ηγεσίας της πολιτείας όσο και με άλλες δραστηριότητες. να γίνει πιεστικό το αίτημα για ουσιαστική βοήθεια στην άμεση εξεύρεση λύσεων στα φλέγοντα θέματα του στίβου. 
Η σεζόν που ουσιαστικά άρχισε είναι πολύ κρίσιμη. 
Εχουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα (με μια ενδιάμεση ευρωπαϊκή στάση στον κλειστό) και πάμε για Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Δεν είναι μυστικό ότι ένα εκρηκτικό μείγμα παλιών και νέων αθλητών μας, αν βοηθηθεί κατάλληλα στην καθημερινότητά του, μπορεί να προσφέρει πολύ όμορφες στιγμές μέσα στα στάδια και πολύ σημαντικές επιτυχίες. Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία!

Υ.Γ.: Στη σωστή κατεύθυνση οι συναντήσεις του ΣΕΓΑΣ με τους προπονητές αρκεί μετά το διάλογο …τα λόγια να μετατρέπονται σε πράξεις!

Υ.Γ.1: Καλή σεζόν με υγεία και νέα ατομικά ρεκόρ! …(θα) Τα λέμε!

Προηγούμενο άρθροΑγωνιστικοί στόχοι, θέματα υποδομών και εποικοδομητική συζήτηση στη συνάντηση των Ομοσπονδιακών
Επόμενο άρθροΨήφισμα Κοσμητείας της ΣΕΦΑΑ ΑΠΘ για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο
Ο Κώστας Μπάκος είναι δημοσιογράφος - αθλητικός συντάκτης. Από το 2001 κάνει μεταδόσεις αγώνων στίβου και άλλων ολυμπιακών αθλημάτων στο Eurosport. Ήδη από το 1995 και επί σειρά ετών ήταν στην επιμέλεια του ρεπορτάζ στίβου και από το 2004 πέρασε και στη σύνταξη ύλης σε κορυφαίες αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ