Η συνάντηση των ομοσπονδιακών τεχνικών με την ηγεσία της διοίκησης και τους επιτελικούς τεχνικούς έγινε την Πέμπτη 29/11 στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ.

Ο πρόεδρος κος Παναγόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Τα τελευταία χρόνια το άθλημα μας παγκοσμίως κατευθύνεται σε λειτουργία με βάση τα χρήματα και όχι το όραμα, κατευθύνεται με βάση τις ανάγκες των μάνατζερ και όχι των αθλητών.

Ο ελληνικός στίβος αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα, στην έκδοση δελτίων, στις συμμετοχές στους αγώνες, στις διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις, σε ένα γενικότερο περιβάλλον που ακολουθεί αντίθετη πορεία. Έχουμε σοβαρά θέματα με τις Υποδομές. Το Πανθεσσαλικό εξοπλίστηκε με δική μας προσπάθεια, ωστόσο είναι ένα Στάδιο στο οποίο ακόμη δεν μπορούν να γίνουν αγώνες.

Από την άλλη έχουμε παρεμβάσεις Νομοθετικές, που έρχονται να αλλάξουν το καθεστώς και αντί να έρθει ένας νέος Νόμος να ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα, έρχεται Νομοσχέδιο που κάνει μπαλώματα, τα περισσότερα από το οποία είναι στη λάθος κατεύθυνση” (δείτε και τη σχετική -> ανακοίνωση)

Ο Γ.Γ. κος Σεβαστής είπε σχετικά:

“Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα στο θέμα υποδομών και εξοπλισμών. Το παλεύουμε. Έχουμε διατηρήσει όλες τις δομές, προκειμένου να λειτουργήσει ο υψηλός αθλητισμός. Το ίδιο συμβαίνει και στη βάση του αθλητισμού και τα σωματεία, ώστε και τα επόμενα χρόνια να έχουμε αθλητές ικανούς να διακριθούν. Η Ομοσπονδία μας, το Άθλημά μας είναι σε ζωντανή πορεία, ανανεώνεται, βελτιώνεται και προσπαθεί να λύσει ζητήματα. 

Τις επιτυχίες τις δικές σας και των αθλητών σας, τις καρπώνεται η Πολιτεία άδικα, αφού δεν έχει προσφέρει σε εσάς και εμάς αυτά που έπρεπε. Μας λείπουν βασικά εργαλεία και δεν υπάρχει η ανταπόκριση από την Πολιτεία. Αυτό τον καιρό κάνουμε με τον πρόεδρο συντονισμένη προσπάθεια να βρούμε λύση στο Λεκανοπέδιο σε σχέση με τα Στάδια. Υπάρχουν στον ορίζοντα λύσεις για στάδια τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Σχιστό, αλλά και προπονητήριο ρίψεων στους Θρακομακεδόνες.

Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη διετία με κορυφαίες διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πρέπει από τώρα να δούμε αν θα κλείσουμε κάποιο προπονητικό κέντρο για την προετοιμασία της ομάδας στην Ιαπωνία, πριν τους Ολυμπιακούς του Tokyo και πάνω σε αυτό περιμένουμε τις δικές σας προτάσεις. 
Το 2019 θα γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (27/9 -6/10, Doha), αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων – Super League (9-11/8, Bydgoszcz), διοργανώσεις που αποτελούν στόχο μας.”

Ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας παρουσίασε στοιχεία για την παρουσία των αθλητών μας σε όλες τις κατηγορίες τη χρονιά αλλά και ειδικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ. Ανέλυσε τους αγωνιστικούς στόχους της νέας χρονιάς και επέστησε την προσοχή των προπονητών σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον σωστό προπονητικό προγραμματισμό προτρέποντας και να καταθέσουν από τώρα τον σχεδιασμό τους για τη νέα χρονιά, καθώς και το ντόπινγκ.

O εθνικός προπονητής Κ20, Χρήστος Μελέτογλου αναφέρθηκε στη λειτουργία του προγράμματος “I Run Clean“, που αποτελεί και προϋπόθεση για συμμετοχή σε διοργανώσεις της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας το 2020.

Προηγούμενο άρθροΔιαβούλευση και αντιδράσεις για τις νέες διατάξεις Αθλητισμού
Επόμενο άρθρο…Να οργανωθούμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ