Η αναγκαστική απουσία λόγω τραυματισμού του Κώστα Φιλιππίδη από το ευρωπαϊκό εθνικών ομάδων και τώρα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, με τον τρόπο που έγινε
(διαβάστε: http://www.stivoz.gr/?p=933 )
συνιστά εγκληματική αμέλεια κατά της προσπάθειας διάκρισης του παγκόσμιου πρωταθλητή (και φυσικά όχι μόνον αυτού αλλά και όποιου άλλου θα είχε την ατυχία να πατήσει στο …λάθος σημείο) και κατʼ επέκταση κατά της γενικότερης προοπτικής διάκρισης της εθνικής ομάδας στίβου εφέτος.

Ευτυχώς που ο Κώστας Φιλιππίδης είναι ένας αθλητής μαθημένος να παλεύει στα δύσκολα και μαζί με τον προπονητή του, τον Δημήτρη Κυττέα, θα είναι σε θέση σύντομα να ξεπεράσουν και αυτό το εμπόδιο.

Αυτή η εγκληματική αμέλεια οφείλεται στο εκρηκτικό κοκτέιλ άγνοιας, αδιαφορίας και υπό προϋποθέσεις αδυναμίας των υπευθύνων που (υποτίθεται ότι) εργάζονται για την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων εν προκειμένω στο κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας.
Πιθανότατα θα μείνει ατιμώρητη και αυτή η παράλειψη διότι μια νοσηρή νοοτροπία χρόνων και χρόνων (ειδικά σε δημόσιους υπαλλήλους που απασχολούνται στα στάδια) επιτρέπει φαινόμενα …σκυταλοδρομίας ευθυνών έως την …παραγραφή τους.

Το ΟΑΚΑ είναι από τα ελάχιστα προπονητικά κέντρα στη χώρα που καλύπτουν τις βασικές προϋποθέσεις για προετοιμασία των αθλητών υψηλού επιπέδου.
Δεν είναι δυνατόν να έχει εστιαστεί από τον πρωταθλητή μας και τον προπονητή του, τον Δημήτρη Κυττέα, πολλές ημέρες νωρίτερα η ύπαρξη τεχνικού προβλήματος στον διάδρομο του επί κοντώ και απλά να μπαίνουν …μπαλώματα αντί για επισκευή όπως πρέπει.

Το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε την κακιά ώρα που πάτησε ο Φιλιππίδης και γύρισε το πόδι του αλλά υπήρχε και είχε αναφερθεί.
Τι έκαναν οι αρμόδιοι;
Φαίνεται πως επέλεξαν την τακτική είτε αυτό το πρόβλημα να ξεχαστεί είτε να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο.

Αλλωστε στο ΟΑΚΑ έχουν αναφερθεί κι άλλα περιστατικά σε θέματα υποδομών.
Δεν ξεχνάμε ότι με προσπάθειες που θύμιζαν …της Αρτας το γεφύρι, έγινε τελικά στεγανοποίηση ώστε να σταματήσει η αθλιότητα με τους κουβάδες που συγκέντρωναν τα νερά που έπεφταν από την οροφή μέσα στο προπονητήριο κάθε φορά που έβρεχε.
Τώρα μια …λακούβα αφήνει εκτός Λονδίνου τον Φιλιππίδη.
Αύριο, τι θα γίνει άραγε; Θα …υποχωρήσει το έδαφος;
Ποια απάντηση μπορεί να δώσει η διοίκηση του ΟΑΚΑ και κατ επέκταση η αθλητική ηγεσία της πολιτείας στον Κώστα που χάνει μια σπουδαία ευκαιρία να παλέψει για μια ακόμα διάκρισή του;
Σύμφωνα με τις entry list του Παγκοσμίου αλλά και τη γενικότερη εικόνα του αγωνίσματος φέτος, ο Φιλιππίδης με το 5,85 από τον κλειστό αλλά και με 5,75 μ. στον ανοιχτό, από τον Ιούνιο, είχε τη δυναμική να παλέψει για να βρεθεί στην κορυφαία 8άδα του κόσμου φέτος στο Λονδίνο.
Με ποιο δικαίωμα «κάποιος» με τις παραλείψεις του, του χαλάει το όνειρο;
Πως λοιπόν να μην καταθέσει αγωγή αποζημίωσης ο -κάθε- αθλητής που θίγεται;

Ο υφυπουργός κ. Βασιλειάδης με τον γ.Γ.Α κ. Συναδινό ως υπουργείο Αθλητισμού ας ρωτήσουν στο ΟΑΚΑ τι ΔΕΝ έγινε και ΠΟΙΟΙ δεν έκαναν τη δουλειά τους σε αυτό το θέμα κι ας πάρουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε αυτή η εγκληματική αμέλεια να είναι η τελευταία.
Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα τέτοιου είδους λάθη…

Προηγούμενο άρθροΌρια Ευρωπαικού Π/Κ 2018 (5-8/7 , Gyor)
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Π/Κ Ελλάδα-Κύπρος (Σπάρτη) 2017
Ο Κώστας Μπάκος είναι δημοσιογράφος - αθλητικός συντάκτης. Από το 2001 κάνει μεταδόσεις αγώνων στίβου και άλλων ολυμπιακών αθλημάτων στο Eurosport. Ήδη από το 1995 και επί σειρά ετών ήταν στην επιμέλεια του ρεπορτάζ στίβου και από το 2004 πέρασε και στη σύνταξη ύλης σε κορυφαίες αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κατά την ελληνική συνήθεια των πολιτικών “ηγεσιών” φίλε Κώστα κανείς δεν ρώτησε ή θα ρωτήσει τη διοίκηση τού ΟΑΚΑ τί συνέβη! Γιατί λογικά εδώ και σαρανταπέντε μέρες που έγινε το ατύχημα με θύμα τον Φιλιππίδη θα έπρεπε να είχαμε μάθει κάτι σχετικό… Αλλά δεν μάθαμε! Βέβαια, μπορεί κάποιος να πει ότι έγινε κάτι με υπηρεσιακό τρόπο ή τηλεφωνικά κι αυτά δεν ανακοινώνονται… Ωραίά, με τη βοήθεια της …Παναγίας ελπίζουμε να μάθουμε μετά τον 15Αύγουστο! Αλλως θα περιμένουμε να λαλήσει ο ..πετεινός, όταν η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο!Αλλά αυτό μπορεί να καθυστερήσει με τους ρυθμούς της ελληνικής δικαιοσύνης, που δεν είναι μόνο “τυφλή” ή κρυφοβλέπει όπου γουστάρει, αλλά είναι και “κουφή” και “αργή”, μιλάμε για 70” στροφή στα 1500!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ