Η αποχώρηση της adidas από τον στίβο εάν τελικά πραγματοποιηθεί δεν θα είναι η μοναδική και θα ξεκινήσει ένα …γαϊτανάκι του τρόμου για την IAAF με συγκεκριμένο στόχο.
Την επαναδιαπραγμάτευση σε νέα βάση όλων των (οικονομικών και άλλων) συμφωνιών της παγκόσμιας ομοσπονδίας με τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της.

Γίνεται πανεύκολα αντιληπτό ότι αν η γερμανική εταιρία αθλητικών ειδών που είναι επίσημος χορηγός και κολοσσός στο χώρο του αθλητισμού τα «βροντήξει» τότε σχεδόν ταυτόχρονα και άλλοι επίσημοι χορηγοί της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου θα κάνουν τις δικές τους κινήσεις.
Είτε θα δημοσιοποιήσουν ότι προτίθενται να σπάσουν τα συμβόλαιά τους με αφορμή το θέμα του ντόπινγκ, είτε όντως θα το πράξουν. Και όλα αυτά μέσα σε ολυμπιακή χρονιά.

Αυτό σημαίνει ότι ο σερ Κόου και κατʼ επέκταση η νέα διοίκηση της διεθνούς ομοσπονδίας βρίσκονται …στριμωγμένοι.

Ο πρόεδρος της IAAF, για να διατηρήσει ή να επεκτείνει χορηγικές συμφωνίες εκ των πραγμάτων θα υποχρεωθεί είτε να συρθεί σε διαπραγματεύσεις με νέους (σαφώς χειρότερους) οικονομικούς όρους , είτε να βρει λύσεις που να εξασφαλίζουν την ομαλή εξέλιξη της διαδρομής του παγκόσμιου κλασικού αθλητισμού κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που επικρατούν.

Φυσικά κάποια λύση θα βρεθεί, όμως μάλλον θα είναι λύση-ανάγκης, τουλάχιστον σε πρώτη φάση και εδώ έχει μεγάλη σημασία στα γεγονότα που προηγήθηκαν να μην περάσουν απαρατήρητα τα «κρυφά μηνύματα» διότι…

Μετά το πρώτο σοκ με την έκθεση του WADA που τσαλάκωσε την εικόνα του στίβου ήρθε αστραπιαία ως αντίδραση η τάση φυγής των χορηγών αυτών δηλαδή που ουσιαστικά τον στηρίζουν με χρήματα προσδοκώντας βεβαίως οφέλη.

Κοινώς δηλαδή …«κεφαλοκλείδωμα» με την προοπτική οικονομικής ασφυξίας.

Είναι γεγονότα-πινελιές που σκιαγραφούν ένα υπό διαμόρφωση νέο σκηνικό και δείχνουν αχνά-αχνά, μια προσπάθεια αυτών που πληρώνουν να έχουν με το μικρότερο οικονομικό κόστος, τον ίδιο ή και μεγαλύτερο αριθμό αθλητικών δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υ.Γ.: Συγχαρητήρια στους αθλητές μας και στους προπονητές τους , που ξεκίνησαν εντυπωσιακά καλά τη σεζόν εντός συνόρων. Μετά και την ημερίδα στο ΣΕΦ θα μπορούμε να πούμε περισσότερα.

Προηγούμενο άρθροΦημολογία για αποχώρηση της adidas από τον στίβο
Επόμενο άρθροΗμερίδα ΠΠ/ΠΚ 24.1 Άγιος Κοσμάς
Ο Κώστας Μπάκος είναι δημοσιογράφος - αθλητικός συντάκτης. Από το 2001 κάνει μεταδόσεις αγώνων στίβου και άλλων ολυμπιακών αθλημάτων στο Eurosport. Ήδη από το 1995 και επί σειρά ετών ήταν στην επιμέλεια του ρεπορτάζ στίβου και από το 2004 πέρασε και στη σύνταξη ύλης σε κορυφαίες αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με κανένα τρόπο δεν θέλω να υποστηρίξω ότι όλα κυλούσαν όμορφα και ηθικά στον κόσμο του στίβου, αλλά μπαίνω στον πειρασμό να αναρωτηθώ αν η WADA έκανε ανάλογη έρευνα και σε άλλα αθλήματα , θερινά ή χειμερινά… Ο παγκόσμιο αθλητισμός (σε όλα τα επίπεδα) πρέπει να αυτοακαθαρθεί και αυτοπροστατευθεί, πέραν από το νομικό πλαίσιο που υπάρχει για να επιβάλει την τήρηση των κανόνων δίκαιου, ισότιμου και έντιμου ανταγωνισμού σε οποιοδήποτε άθλημα και οποιαδήποτε διοργάνωση. Αλλά η ΔΟΕ και όλο το αθλητικό κίνημα πρέπει να κινητοποιηθούν και να βρουν τρόπους να μην καταρρακωθεί το παγκόσμιο αθλητικό οικοδόμημα από έναν άκρατο και ασύνορο πόλεμο εναντίον του, εν ονόματι της ηθικής και της εντιμότητας! Γιατί η αναδρομικότητα των όρων (περί παραβίασης ή μη ορίων περί ντόπινγκ κ.α.) μπορεί να αποδειχθεί η εκρηκτική ύλη για την κατεδάφιση, όπως κάνει και ο ISIS σε οικοδομήματα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς!
    Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά έτσι το βλέπω….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ