Η αποφυγή συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες ή άλλους ανοιχτούς χώρους είναι ο κεντρικός στόχος -και ισχυρό όπλο- για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας. Η ουσία είναι να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Κι αυτό ισχύει και για τον αθλητισμό.

Η ξεκάθαρη τοποθέτηση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμοξιωλόγου κ. Τσιόδρα, ειδικά για τον στίβο, καθιστά άνευ ουσιαστικής σημασίας τις εμμονές σε ΦΕΚ (->εδώ) που επιτρέπουν είσοδο στα Στάδια μόνον σε εκείνους τους αθλητές που περιέχονται στη λίστα της ΓΓΑ (κατόπιν εισηγήσεων της ΕΟΕ και όχι του ΣΕΓΑΣ).

Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας (>>>εδώ):

«Η ατομική άθληση δεν απαγορεύεται σε ανοιχτό χώρο, όταν γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες και συνθήκες. Και φυσικά δεν απαγορεύεται η ατομική άθληση σε αθλητές του στίβου».

Αν κάποιος επιμένει σε επιπλέον ανάλυση, για τα παραπάνω, τότε γίνεται πανεύκολα αντιληπτό ότι διακατέχεται είτε από μειωμένη αντίληψη, είτε από σκοπιμότητα.

Να ζητήσει επίσημα απαντήσεις ο ΣΕΓΑΣ για να τελειώσει η ασάφεια

Υστερα από την παραπάνω τοποθέτηση, ο ΣΕΓΑΣ, που «καίγεται» να διασώσει ότι είναι δυνατόν να σωθεί σε μια «κουτσουρεμένη» αγωνιστική σεζόν πρέπει άμεσα να σπεύσει (έτσι το βλέπω) να ζητήσει μια τεκμηριωμένη-τελική απάντηση από τους αρμόδιους φορείς του υφυπουργείου Αθλητισμού για τα επόμενα βήματα που θα γίνουν και αφορούν τους «στιβικούς».

Θα συνεχιστεί η εμμονή στους τύπους και τις επόμενες ημέρες ή θα κυριαρχήσει η ουσία και στα στάδια θα μπαίνουν  – πάντα με σεβασμό στους πολύ σωστούς κανόνες που έχουν τεθεί από τους επιστήμονες – και οι αθλητές Εθνικών ομάδων και σωματείων;

Ειδικά για την Εθνική ομάδα στίβου, το όλο θέμα θα έπρεπε να είχε τελειώσει …«χθες» από την αθλητική ηγεσία της πολιτείας που «κρύφτηκε» πίσω από την εισήγηση της ΕΟΕ. Γιατί το έπραξε άραγε;

Δεν είναι μόνον η «ελίτ» αθλητών και αθλητριών τα μέλη Εθνικής ομάδας που πρέπει να μπουν άμεσα για προπόνηση.

Ο εμπνευστής αυτού του διαχωρισμού σε «ελίτ» και …λιγότερο «ελίτ» καλό είναι να απαλλάξει τα αρμόδια όργανα από ανάλογες εισηγήσεις στο μέλλον.

Ειδικά στον στίβο χωρίς βάση δεν μπορεί να προκύψει …κορυφή κι αυτό το ξέρουν πολύ καλύτερα οι «ελίτ» αθλητές μας και έχει δημιουργήσει αίσθηση στη στιβική κοινότητα που ακόμα δεν αντέδρασαν (έστω με κάποιες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα…)

Λοιπόν, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει – αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί και χρειάζεται άμεσα μια ξεκάθαρη απάντηση – την επόμενη Δευτέρα 11 Μαίου θα ανοίξουν τα Στάδια και για προπονήσεις των αθλητών Εθνικών ομάδων αλλά και των υποψηφίων για γυμναστικές ακαδημίες και στρατιωτικές σχολές.

Την άλλη Δευτέρα 18 Μαίου θα επιτρέπεται η προπόνηση για αθλητές σωματείων και  παιδιών των ακαδημιών και η γενική επανεκτίμηση της όλης κατάστασης, στα Στάδια, έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 25-26 Μαίου.

Ισχύουν όλα τα παραπάνω;

Αν υπάρχει διαφορετικό σχέδιο, θα πρέπει να γίνει γνωστό ώστε να «μένουμε μακριά» αλλά να μένουμε «και αγαπημένοι» (όσο γίνεται) μια και οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο το (επικίνδυνο για τραυματισμούς) φαινόμενο με προπονήσεις αθλητών μας σε χωράφια ή κήπους και αυλές (για όσους έχουν) και στα  Στάδια με ταρτάν να μπαίνουν είτε …περιπατητές ελεύθερα αθλούμενοι, είτε (ακόμα χειρότερα) να μην μπαίνει κανείς διότι …έτσι λέει το ΦΕΚ.

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση για ασφαλή επανεκκίνηση – αναμονή για Σχεδιασμό και Σωματεία ΣΕΓΑΣ
Επόμενο άρθροΤρέχουμε και κρατάμε αποστάσεις
Ο Κώστας Μπάκος είναι δημοσιογράφος - αθλητικός συντάκτης. Από το 2001 κάνει μεταδόσεις αγώνων στίβου και άλλων ολυμπιακών αθλημάτων στο Eurosport. Ήδη από το 1995 και επί σειρά ετών ήταν στην επιμέλεια του ρεπορτάζ στίβου και από το 2004 πέρασε και στη σύνταξη ύλης σε κορυφαίες αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ