«Η ατομική άθληση δεν απαγορεύεται σε ανοιχτό χώρο, όταν γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες και συνθήκες» εξήγησε και πάλι ο καθηγητής.

Κατά την καθιερωμένη κεντρική ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα και στις ερωτήσεις που ακολούθησαν στο σημείο που αφορά τον στίβο έγινε η ακόλουθη αναφορά:

"Δεν απαγορεύεται η ατομική άθληση σε αθλητές του στίβου"

Περισσότερα:https://www.stivoz.gr/tsiodras-fysika-den-apagoreyetai-i-atomiki-athlisi-stivou/

Δημοσιεύτηκε από StivoZ.gr Athletics Portal στις Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020

Ερώτηση της δημοσιογράφου Δήμητρας Ευθυμιάδου (Εθνος):

«Κύριε Χαρδαλιά και κύριε Τσιόδρα, υπάρχει μια σύγχυση σχετικά με τα επιστημονικά κριτήρια που αξιοποιήθηκαν για το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων, καθώς καταγράφονται αντιφάσεις.

Για παράδειγμα, από τη μία επιτρέπεται η προπόνηση για φυσική κατάσταση για τους αθλητές των ομαδικών αθλημάτων, όπως βόλεϊ, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κατά γκρουπ των 6 έως 8 ατόμων σε ανοιχτούς χώρους, αλλά δεν επιτρέπεται η προπόνηση για φυσική κατάσταση για τους αθλητές των ατομικών αθλημάτων, από 6 έως 8 άτομα επίσης, σε ανοιχτούς χώρους, όπως ο στίβος, οι πολεμικές τέχνες και άλλα.

Επίσης, ανοίγουν τα φροντιστήρια στις 11 Μαΐου με τους όποιους περιορισμούς, αλλά δεν λειτουργούν ως το τέλος του μήνα τα ωδεία για ατομικά μαθήματα, όπου είναι ένας δάσκαλος και ένας μαθητής.

Παράλληλα παραμένουν κλειστές οι οργανωμένες παραλίες, αλλά επιτρέπεται η άθληση, άρα και το κολύμπι, στην παραλία, γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε συγχρωτισμό, δεδομένου ότι είναι λίγες οι ελεύθερες παραλίες, ειδικά στην Αττική, συνεπώς εκεί θα μαζευτούν αναπόφευκτα όλοι. Τι απαντάτε;

Απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα:

«Τρία διαφορετικά ερωτήματα σε ένα. Αν μου επιτρέπει ο υπουργός, να πάρω το λόγο πρώτα και μετά να μιλήσει, αν θέλει να προσθέσει κάτι.

Το πρώτο ερώτημα είναι τα ομαδικά αθλήματα και η ατομική άθληση.

Φυσικά και δεν μπορεί να τοποθετείται η Επιτροπή σε κάθε υπο ερώτημα που υπάρχει. Εάν έρχεται κάτι, το απαντάμε.

Αλλά να σας πω, για κάποια από αυτά τα πράγματα έχουν γίνει συζητήσεις.

Η ατομική άθληση δεν απαγορεύεται σε ανοιχτό χώρο, όταν γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες και συνθήκες.

Και φυσικά δεν απαγορεύεται η ατομική άθληση σε αθλητές του στίβου.

Αυτό που συζητήθηκε στην Επιτροπή και υπήρχε μία επιφύλαξη και δεν αφορούσε, λέω, τον ανοιχτό χώρο, ούτε όταν τηρείς τα μέτρα απόστασης, δεν είπαμε να έρθουν κοντά οι αθλητές ο ένας με τον άλλον.

Είναι αθλήματα που απαιτούν σωματική επαφή, όπως οι πολεμικές τέχνες που αναφέρατε και το τζούντο.

Εκεί, λοιπόν, υπάρχει θέμα και νομίζω δεν είναι η ώρα να ξεθαρρέψουμε πέραν του επιπέδου της ατομικής άθλησης, της προπόνησης διατηρώντας φυσικές αποστάσεις, κάτι που ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες που ανέφερε και φυσικά και για το στίβο ο οποίος δεν έχει σωματική επαφή. Άρα αυτό είναι το πρώτο.

Προηγούμενο άρθροΟδηγίες για Ασφαλή Άσκηση και Φυσική Δραστηριότητα
Επόμενο άρθροΠως θα λειτουργήσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε Περιφέρειες και Δήμους;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ