Κατόπιν και των διευκρινιστικών οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, από την Κυριακή 1η Μαίου, τα μέτρα για την πανδημία σχεδόν παύουν.

Ως προς τη λειτουργία οργανωμένων ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων για άθληση ελεύθερη ή οργανωμένη και για αγώνες, από αθλούμενους (όσοι δηλαδή δεν διαθέτουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας από ομοσπονδία) πολίτες και αθλητές, σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα που καλλιεργούνται από αναγνωρισμένες από τη ΓΓΑ ομοσπονδίες, δεν υφίστανται επιπλέον περιορισμοί.

Μόνο οι επαγγελματίες αθλητές και οι προπονητές σωματείων που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ, υποχρεούνται στην διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για covid19 μία (1) φορά την εβδομάδα (rapid test ή PCR test) καθώς οι περιπτώσεις τους εμπίπτουν στις διατάξεις που εφαρμόζονται για τον προληπτικό έλεγχο εργαζομένων.

Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες και προπονήσεις, ατομικών και ομαδικών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αθλημάτων, στις εξέδρες σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με πληρότητα 100% της χωρητικότητας.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια παραμονής στις κλειστές εγκαταστάσεις.
(ισχύει γενικότερα στους κλειστούς χώρους, πέραν αθλητών/αθλουένων κατά τη διάρκεια άσκησης)

Για τις εκτός σταδίου διοργανώσεις, επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού εκτός
σταδίων (εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων), χωρίς περιορισμό στον αριθμό των
συμμετεχόντων και χωρίς να υφίστανται περιορισμοί στα πλαίσια της πανδημίας.

Προηγούμενο άρθροΠανιώνιοι αγώνες (Ν.Σμύρνη) 4.5.2022
Επόμενο άρθροΠανελλήνιο 10.000μ. (Λαμία) 7.5.2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ