Τηλεδιάσκεψη έγινε σήμερα σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις ευθύνης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και ζητήθηκε η συμμόρφωση στη σταδιακή επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας ως προς όρους και κανόνες ασφαλείας, με διασφάλιση της τήρησης των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων*.

Πρακτικά ήδη από τις πρώτες ημέρες φαίνεται πως οι Δήμοι αποφασίζουν και ανοίγουν, εφόσον μπορούν να καλύψουν πρωτόκολλα ασφαλείας, τα Δημοτικά Στάδια. Η είσοδος γίνεται με περιορισμό χρόνου και αριθμού αθλουμένων. Δεν γίνεται, βάσει και των φάσεων επανεκκίνησης, οργανωμένη μορφή άθλησης Δημοτικών προγραμμάτων ή σωματείων παρά μόνο άθληση κοινού, στο οποίο βέβαια μπορούν να είναι και αθλητές, πάντα σε λογική ατομικής άθλησης.

Ενδεχομένως χρειάζονται περισσότερες διευκρινίσεις στο ζήτημα αυτό καθώς το θέμα των Δημοτικών Σταδίων και η ερμηνεία του ΦΕΚ εκεί αναμένεται να βρεθούν τώρα στο επίκεντρο.

Το Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ:

Συστάσεις για πιστή εφαρμογή του νόμου και αυστηρή τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 6 Μαΐου, τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού και Συντονιστή της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, Γιώργου Μαυρωτά και των μελών της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής, Παναγιώτη Σκανδαλάκη και Γιώργου Μαρίνου με το σύνολο των Περιφερειαρχών της χώρας και δεκάδων Δημάρχων.

Αντικείμενο της 2,5 ωρών τηλεδιάσκεψης ήταν οι αθλητικές εγκαταστάσεις ευθύνης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και η συμμόρφωση στη σταδιακή επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας: Η πιστή τήρηση, δηλαδή, των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για όσες τυχόν δοθούν ξανά προς χρήση, οι δικαιούχοι εισόδου σ’ αυτές και γενικά η εφαρμογή των αυστηρών όρων και κανόνων ασφαλείας που προβλέπονται σ’ αυτό το πρώτο στάδιο επανέναρξης του αθλητισμού.

Οι κ. Αυγενάκης και Μαυρωτάς απάντησαν σε αρκετές ερωτήσεις και απορίες των αυτοδιοικητικών και συνέστησαν τη μη λειτουργία των ανοιχτών αθλητικών υποδομών σε περίπτωση που για ποικίλους λόγους δεν είναι ακόμα εφικτή από τους διαχειριστές τους η διασφάλιση της τήρησης των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν και σε «αυτοσχεδιασμούς» τοπικών αρχόντων και κάλεσαν όλους να φροντίσουν ώστε να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα όσα αποφασίζονται από την Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, χωρίς να υποκύπτουν στις πιέσεις των τοπικών κοινωνιών.   


*Δείτε και:
-> Τα μέτρα προετοιμασίας και προστασίας στους αθλητικούς χώρους
-> Η λίστα της ΕΟΕ και το ΦΕΚ

Προηγούμενο άρθροΤσιόδρας: Φυσικά δεν απαγορεύεται η ατομική άθληση σε αθλητές του στίβου
Επόμενο άρθροΕνημέρωση για ασφαλή επανεκκίνηση – αναμονή για Σχεδιασμό και Σωματεία ΣΕΓΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ