Αίσθηση και κάποια ερωτηματικά έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της ανεξάρτητης αρχής anti-doping, “Athletics Integrity Unit”, για την παγκόσμια πρωταθλήτρια των 400μ. Salwa Eid Naser που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα για 3 αποτυχίες στα whereabouts.

Οι 3 αποτυχίες, που δεν γνωρίζουμε αν έχουν να κάνουν σε ανεπαρκή στοιχεία στην υποβολή ή non-show, εντός διαστήματος 12 μηνών κανονικά οδηγούν σε διαθεσιμότητα. Από την AIU έγινε γνωστό ότι υπήρχαν ήδη 3 περιπτώσεις πριν το παγκόσμιο, ωστόσο γινόταν διερεύνηση (προφανώς για κάποια από αυτές) και στις αρχές του 2020 υπήρξε νέα περίπτωση που οδήγησε στην εξέλιξη αυτή.

Γενικά οι διαδικασίες αυτές μπορεί να έχουν αρκετές αμφισβητήσεις για το αν όντως υπήρχαν ανεπαρκείς πληροφορίες [->τι ισχύει για τα whereabouts] ενώ να σημειωθεί πως υπήρξε και μια άλλη υπόθεση whereabouts πριν τη Doha με τον μετέπειτα παγκόσμιο πρωταθλητή Coleman, που για άλλο λόγο -βάσει ημερομηνιών- τελικά δεν τιμωρήθηκε (δείτε->εδώ)

Η 22χρονη, Νιγηριανής καταγωγής (κανονικά λεγόταν Ebelechukwu Agbapuonwu) που από το 2014 τρέχει για το Μπαχρέιν -ενώ ασπάστηκε το Ισλαμ- στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κέρδισε το χρυσό στα 400μ. με 48.14 κι έγινε η 3η ταχύτερη του αγωνίσματος, ενώ πήρε και χάλκινο με τη μικτή 4χ400μ. του Μπαχρέιν.

Η Naser κινδυνεύει με τιμωρία 2 ετών ενώ ιδίως αν αποδειχθεί πως προϋπήρχαν 3 αποτυχίες πριν το παγκόσμιο θα χάσει και τα μετάλλια αυτά και αντίστοιχα οι Miller, Jackson, Jonathas θα ανέβουν μια θέση, στην τριάδα, καθώς και η Μ.Βρετανία στη σκυτάλη. [->αποτελέσματα]

Εντωμεταξύ η αθλήτρια θεώρησε …φυσιολογικό να υπάρξουν 3 αποτυχίες test και σε βίντεο που ανέβασε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως “Απλά έχασα 3 test, κάτι νορμαλ. Συμβαίνει. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Δεν θέλω ο κόσμος να καταλάβει λάθος γιατί δεν θα έκλεβα ποτέ. Δεν θα έπαιρνα ουσίες βελτίωσης της αθλητικής απόδοσης/. Πιστεύω στο ταλέντο και γνωρίζω ότι έχω το ταλέντο”

Η Naser φαίνεται πως γίνεται μια ακόμα περίπτωση doping για το Μπαχρέιν, μετά τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Rio στα στηπλ Ruth Jebet και τη δεύτερη του Μαραθωνίου Eunice Kirwa, που έλαβαν 4ετείς ποινές για ερυθροποιητίνη.

Προηγούμενο άρθροΗ διαχρονική γοητεία του στίβου
Επόμενο άρθροΤο αγωνιστικό πρωτόκολλο – με ιατρική βεβαίωση αποστάσεις & σκυτάλες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ