
Πρεμιέρα έκαναν οι κορυφαίες μας αθλήτριες του επί κοντώ, στο meeting Tourcoing στη Lille της Γαλλίας.
Στο κλειστό “Léo Lagrange” η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε στα 4,42μ. που πέρασε με τη δεύτερη, εν συνεχεία με την πρώτη τα 4,52μ. και με την τρίτη τα 4,61μ. κερδίζοντας και τον αγώνα, ενώ δεν τα κατάφερε στα 4,70μ.
Πιο πριν η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασε με την τρίτη τα 4,17μ. ενώ απέτυχε στα 4,32μ.
Οι αθλήτριές μας θα αγωνιστούν μαζί και στον αγώνα του Rouen στις 6/2 (ενώ ακολουθεί ο αγώνας στο Lievin στις 9/2).
Στο αγώνισμα των ανδρών, ο Renaud Lavillenie συνέχισε εντυπωσιακά μετά το πρόσφατο 5,95μ. στην Καρλσρούη. Ο 35χρονος Γάλλος πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν (με 6,16μ. το 2014) ξεπέρασε μετά από 5 χρόνια και πάλι τα 6μ., καθώς υπερέβη με την πρώτη τα 6,02μ. Μετά έκανε και μια προσπάθεια για παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,20μ.
Τα ύψη αυτά ήταν αντίστοιχα κατά 1 εκατοστό μεγαλύτερα, σαν απάντηση στα άλματα του Duplantis που έγιναν χρονικά λίγο πριν στο meeting του Duesseldorf (αγώνας silver του Indoor Tour)
Ο Mondo Duplantis έγινε εκεί ο πρώτος που πέρασε τα 6μ. στο επί κοντώ φέτος, καθώς υπερέβη τα 6,01μ. και μάλιστα στη συνέχεια έβαλε στα 6,19μ. για να ξεπεράσει το παγκόσμιο ρεκόρ του, χωρίς τελικά να ανέβει σε άλμα.
Ο Γερμανός πρώην δεκαθλητής Blech έκανε ατομικό με 5,86μ. ενώ ο Kendriscks σημείωσε 5,81μ., όπως και ο Vloon με ρεκόρ Ολλανδίας.
Στο μήκος η Malaika Mihambo έκανε 6,74μ., όσο και η Sagnia από τη Σουηδία, ενώ στα 6,61μ. ήταν η Spanovic.
Στα 60μ. η Dina Asher-Smith κέρδισε με 7.12 και ακολούθησε με ατομικό 7.16 η Ajla del Ponte από την Ελβετία.
Στους άνδρες, καλή επίδοση με 6.54 σημείωσε ο Arthur Cissé.
Στα εμπόδια η Nadine Visser κέρδισε με 8.00 για 1 εκατοστό την Talay.