Ο Christian Coleman, 2ος στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα και ταχύτερος φέτος -με 9.81- στα 100μ. βρέθηκε μπροστά στο ενδεχόμενο αποκλεισμού του από τη Doha και τιμωρίας, καθώς υπήρξαν 3 προβλήματα σε στοιχεία whereabout και εύρεσής του για έλεγχο antidoping.

Στα whereabout οι αθλητές συμπληρώνουν που βρίσκονται μια καθορισμένη ώρα κάθε ημέρας καθώς και πληροφορίες για το που κάνουν προπόνηση και διανυκτέρευση,

O Coleman είχε μια παράβαση σε συμπλήρωση whereabout (“filing failure”) στις 6 Ιουνίου του 2018 καθώς και δύο missed test στις 16 Ιανουαρίου και στις 26 Απριλίου 2019.
Στις 2 περιπτώσεις η διαδικασία είχε να κάνει με την USADA (αμερικανικο οργανισμό antidoping) και σε μία από την ανεξάρτητη αρχή Athletics Integrity Unit.

Εφόσον υπήρχαν 3 παραβάσεις σε διάστημα ενός έτους, θα έπρεπε να επιβληθεί ποινή. Αυτό που όμως άλλαξε τα δεδομένα είναι ότι στην πρώτη (της 6/6/2018) περίπτωση, όπως ορίζεται, η παράβαση χρεώνεται στην αρχή τριμήνου για τη συμπλήρωση whereabout, άρα την 1η Απριλίου 2018 οπότε ήταν πέραν του ενός έτους.

Η WADA ενημέρωσε σχετικά γι αυτό την USADA, που απέσυρε μετά την υπόθεση ενδεχόμενης τιμωρίας (θα γινόταν πρώτα ακρόαση του αθλητή στις 4/9).
Βέβαια η WADA αν παραμένει κάτι μεμπτό μπορεί να την επαναφέρει.

Ο Coleman έχει υποβληθεί σε 20 ελέγχους την περίοδο 2018-2019 αλλά από την άλλη βέβαια παραμένει ο κίνδυνος γι αυτόν να τριτώσει το κακό.

Προηγούμενο άρθροPravets: Όριο η Σκαρβέλη στη σφυροβολία!
Επόμενο άρθροΒαλκανικό Α/Γ (Pravets) 2-3.9.2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ