Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων ξεκινάει για τη Superleague από την Παρασκευή στο Στάδιο “Zdzislaw Krzyszkowiak” του Bydgoszcz, με τη διεξαγωγή των προκριματικών στα ατομικά αγωνίσματα με βατήρα, καθώς και 2 τελικούς σε ριπτικά: δίσκο γυναικών και ακόντιο ανδρών.

-> Ειδική ενότητα Bydgoszcz2019

Στη δισκοβολία η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου θα επιδιώξει βολή κοντά στα 60μ. που θα την φέρει σχετικά ψηλά στην κατάταξη – αλλά και κοντά και στη Doha στο παγκόσμιο.
Στον ακοντισμό ο Δημήτρης Τσίτσος με διαρκώς ανοδική πορεία θέλει να πλησιάσει περισσότερο τα 80μ. και να μπει στη δεκάδα.
Στις ρίψεις -και στα οριζόντια άλματα- όλοι θα κάνουν τρεις προσπάθειες και οι 4 πρώτοι θα κάνουν και 4η.

Τα πρώτα προκριματικά θα είναι τα 400μ. με εμπόδια όπου ο Κώστας Νάκος και η Άννα Κιάφα έχουν την τελευταία επίδοση και κάθε παραπάνω θέση θα είναι κέρδος, ενώ βέβαια μπορούν να βελτιώσουν και το ρεκόρ τους που πέτυχαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Στα ψηλά εμπόδια ο Κώστας Δουβαλίδης, ο μόνος από τους αθλητές των δρομικών αγωνισμάτων που έχει το όριο για Doha, θέλει αρχικά την πρόκριση στον τελικό, ενώ η Ελισάβετ Πεσιρίδου να επανέλθει σε επιδόσεις κοντά στα 13″ – που μάλλον θα δώσουν και πρόκριση τόσο τώρα όσο και για Doha.

Σε 100μ. αλλά και 200μ. θα αγωνιστεί η Ραφαέλα Σπανουδάκη. Η πρόκριση στον τελικό είναι ο βασικός στόχος, αλλά και τα όρια των 11.24 και των 23.02 – ή μια κοντινή επίδοση που πιθανότατα θα είναι αρκετή για Doha ιδίως στα 200μ. όπου η Σπανουδάκη δεν έχει φέτος κούρσα αλλά έχει καλές προοπτικές.

Στα 400μ. τη Μπελιμπασάκη που δεν μπόρεσε να είναι σε θέση να αγωνιστεί (δείτε->εδώ) θα αντικαταστήσει η νικήτρια στην Πάτρα, Δέσποινα Μουρτά. Θα τρέξει στον εξωτερικό διάδρομο και θα προσπαθήσει να βρεθεί κοντά στα 53″ και το ρεκόρ της.

Ο Κώστας Ζήκος τελικά θα τρέξει στα 100μ. ανδρών (κι όχι ο Γιάννης Νυφαντόπουλος) με μια θέση πρόκρισης να είναι εφικτή. Ξεχωρίζει στο αγώνισμα ο Jimmy Vicaut.

Μπορεί να έχει την τελευταία επίδοση φέτος στα 200μ. ο Πάνος Τριβυζάς αλλά επίδοση κάτω από τα 21″ που σαφώς είναι σε θέση να κάνει μπορεί να το φέρει ακόμα και τελικό.
Στην Πάτρα έκανε καλή κούρσα με 46.44 και θα πρέπει να επαναλάβει κάτι αντίστοιχο ο Μιχάλης Παππάς για να διεκδικήσει θέση στον τελικό των 400μ.

Όπως αναφέραμε, κάθε θέση μετράει και η πρώτη ημέρα θα δείξει αρκετά με προκρίσεις σε τελικούς που θα δίνουν στη χειρότερη 5 βαθμούς μετά, ή το κάτι καλύτερο που έρθει στις περιπτώσεις που οι φετινές επιδόσεις δεν έδιναν πολλές ελπίδες.
Άλλωστε τα “ισχυρά” αγωνίσματα είναι κυρίως τα αλτικά και η ελληνική ομάδα που αναζητά την υπέρβαση θα διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί και ακόμα παραπάνω.

Αρχή λοιπόν την Παρασκευή 9/8 στις 7:30μμ. ώρα Ελλάδος. Καλή επιτυχία!

Θα προηγηθούν κούρσες 100μ. εκτός βαθμολόγησης, χωρίς ελληνική συμμετοχή, ενω στο τέλος υπάρχει και η νέα σκυταλοδρομιά 4χ400μ. μεικτή, επίσης εκτός βαθμολόγησης, με ομάδες είτε να τεστάρουν αθλητές 400μ. ενόψει των 4χ400μ., είτε να επιδιώκουν και επίδοση ενόψει μεγάλων διοργανώσεων (6 θέσεις είναι ανοικτές για Doha, ενώ Tokyo θα πάνε οι 8 πρώτες από Doha και οι 8 καλύτερες επιδόσεις)

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Καλές επιδόσεις στο φινάλε – Παγκύπριο η Ηρακλέους
Επόμενο άρθροVarazdin: Με αλλαγές στη σύνθεσή της η Κυπριακή ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ