Με 14 κοινά πρόσωπα και 7 νέα (Κέλλης, Αποστολόπουλος, Παππας, Παχατουρίδου, Φίλιππας, Βόσσος, Ψωμιάδης) εκλέχθηκε το Σάββατο 24/9/2016 στο Λουτράκι το νέο 21μελές ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την ερχόμενη Τετάρτη.
Συνολικά συμμετείχαν 205 από τα συνολικά 224 σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Κατσιμπάρδης δήλωσε πριν πως αποσύρει την υποψηφιότητα του, προκειμένου να συμβάλει στην ανανέωση του συμβουλίου.
Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Σταματόπουλος εκλέχθηκε εκπρόσωπος της ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με 131 ψήφους έναντι των 53 του Νίκου Τσώνη – ενώ αναπληρωματικό μέλος εκλέχθηκε η Ξένια Αργειτάκη.

Τη διεκδίκηση του εκλογικού συνεδρίου της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας το 2019 θα διεκδικήσει η Ελλάδα.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παναγιώτης Δημάκος, στη διάρκεια της τοποθέτησης του στο συνέδριο του ΣΕΓΑΣ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κος Παναγόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Από 2013 έως το 2016 η κρατική επιχορήγηση ήταν λιγότερη κατά 15εκ. ευρώ σε σχέση με το διάστημα 2009-2012, περίπου 4 εκ λιγότερα το χρόνο, μια τόσο μεγάλη και απότομη περικοπή θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάργηση θεσμών και λειτουργίας, ακόμη και στην επιβολή τελών σε αγωνιστικές δράσεις. Ωστόσο καταφέραμε να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο. Και αυτό έγινε εξαιτίας του προγραμματισμού, που απέφερε έσοδα από χορηγούς. Μπορώ να δεσμευθώ πως μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει ανανέωση και διεύρυνση των χορηγικών προγραμμάτων μας.

Ολα αυτά τα χρόνια έχουμε πολλά προβλήματα με τις εγκαταστάσεις. Στάδια με προβλήματα, ακόμη και επικίνδυνα. Κινηθήκαμε μόνοι μας με τη βοήθεια της αυτοδιοίκησης και καταφέραμε να δώσουμε ορισμένες λύσεις. Κινηθήκαμε μόνοι μας για την Παιανία και τον Αγιο Κοσμά, στην Παιανία είμαστε εμείς που εξασφαλίσαμε τα χρήματα, στον Αγιο Κοσμά ξεκινήσαμε αθόρυβα πριν τρία χρόνια την επαφή με την εταιρεία που τελικά ανέλαβε το έργο. Στη Θεσσαλονίκη το πρόβλημα είναι τεράστιο, δυστυχώς ο εργολάβος επέστρεψε το έργο δηλώνοντας αδυναμία εκτέλεσης. Πιέζουμε για να αναλάβει ο επόμενος. Αναζητούμε άλλη λύση και φυσικά πιέζουμε όχι μόνο για το βοηθητικό, αλλά και την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα και στο κεντρικό στάδιο

Οι μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων ετών και ιδιαίτερα του 2016 οφείλονται κυρίως στους αθλητές και τους προπονητές τους και εκεί αξίζει ο έπαινος και το χειροκρότημα. Πιστεύω πως και η λειτουργία του ΣΕΓΑΣ βοήθησε σε αυτό και αυτό γιατί δεν αντιμετωπίσαμε την κρίση σαν πρόβλημα, αλλά σαν μια ευκαιρία. Ο νέος σχεδιασμός, οι προετοιμασίες στο εξωτερικό, η επιμόρφωση, τα καμπ και τα σεμινάρια, οι ξενώνες, οι υποτροφίες για τις οποίες πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι, η συνεργασία με ΑΧΩΑ και οι πρόσθετοι έλεγχοι, η συνεργασία με νέους προπονητές και η διατήρηση θεσμών που στηρίζουν τα σωματεία, είναι πράγματα που έγιναν αυτή την τετραετία και θα συνεχίσουν να γίνονται και την επόμενη. Δε σταματούμε όμως μόνο σε αυτά. Στόχος μας είναι να έχουμε παρουσία των προπονητικών επιτελείων μας σε όλη την Ελλάδα, επίσκεψη κλιμακίου σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορούν οι προπονητές μας να δουν από κοντά τους αθλητές, τους προπονητές, και τους γονείς . Θα δώσουμε περισσότερη βάση στη στήριξη της πορείας των νέων αθλητών. Θέλουμε να υπάρξει ουσιαστικός σχεδιασμός σε αυτό το επίπεδο.

Από φέτος το kids athletics επιστρέφει και πάλι στα σχολεία, ενώ είμαι σε θέση να πω πως μέχρι το τέλος του 2016 θα προσπαθήσουμε να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες μας στα σωματεία.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Κατσιμπάρδη για την πολύχρονη προσφορά του, όπως επίσης και τους Θανάση Βογιατζή και Θεόδωρο Γκατζίδη, που δεν είναι υποψήφιοι.
Θέλω επίσης να αναφερθώ στον εθνικό προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλο, που λειτουργησε αποτελεσματικά και προσέφερε στην ομοσπονδία, ήταν πάντοτε εκεί όπου έπρεπε συνεισφέροντας. Ο κ. Ευαγγελόπουλος δεν θα συνεχίσει από αυτό το πόστο, ωστόσο θα συνεχίσει να βρίσκεται να κοντά μας. Η αλλαγή γίνεται όχι γιατί απέτυχε, αλλά γιατί πιστεύω πως κάποιοι κύκλοι κλείνουν».

Oμόφωνα υπερψηφίστηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ

Τα αποτελέσματα για το ΔΣ

Κώστας Παναγόπουλος (ΑΟ Φιλοθέης) 190
Βασίλης Σεβαστής (ΑΣ “Ο Καζώνης” Καλύμνου) 178
Γιάννης Σταματόπουλος (ΓΣ Γλυφάδας) 115
Πολυξένη Αργειτάκη (ΓΣ Τα Λύκαια Μεγαλόπολης) 110
Σπύρος Κέλλης (ΑΦ Θέρμης Αδωνις) 106
Γιάννης Λιούμπας (ΟΦΚΑ Σέρρες)105
Αθανάσιος Ράπτης (Φιλαθλητικός Αργους Ορεστικού) 98
Παναγιώτης Αντωνακάκης (ΟΦΗ) 96
Σάββας Νικολαίδης (ΑΟ Χρυσούπολης) 92
Μιχάλης Παυλούς (ΓΣ Νέων Λέρου) 91
Παναγιώτης Δημάκος (Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας) 90
Δημήτρης Αποστολόπουλος (Ενιπέας Λιτοχώρου) 89
Δημήτρης Χαχάμης (ΓΣ Τρικάλων) 89
Δημήτρης Πάππας (ΑΟ Μυκόνου) 83
Παρασκευή Παχατουρίδου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου) 83
Ιάκωβος Πετσούλας (ΓΣ Δεσκάτης) 82
Δημήτρης Πουλόπουλος (Μεσσηνιακός ΓΣ) 79
Βασίλης Φίλιππας (ΓΣ Κηφισιάς) 79
Βασίλης Βόσσος (ΓΣ Αστέρας 90 Αιγάλεω) 71
Γιάννης Ψωμιάδης (ΣΕΔΑΣ Περάματος) 68
Μαρίκα Καρδαρά (0ΦΚΑ Οδυσσέας) 66

Σπύρος Καλοζούμης (ΑΟ Μεγάρων) 55
Γιάννης Μπόλας (ΑΣ Αργολίδα 2000) 50
Νίκος Τσώνης (ΓΣ Νίκη Βύρωνα) 39
Κώστας Μίχος (ΕΟ Δόξα Περδίκας) 37
Δήμητρα Τσούγκα (ΓΣ Νεάπολη Χαλκίδας) 34
Κώστας Πατερόπουλος (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης) 27
Κώστας Μαρτινίδης (ΠΑΣ Ρήσσος Κομοτηνής) 25
Γιάννης Μαμουζέλος (Πανελλήνιος ΓΣ) 24
Αναστάσιος Τερτζόπουλος (ΣΚΑ Δράμας) 7

Προηγούμενο άρθροΟι αγώνες σε δρόμο στο προσκήνιο. Αλεξανδρούπολη, Race for the Cure και Βερολίνο την Κυριακή 25/9
Επόμενο άρθροΟ Bekele θριαμβευτής στο Βερολίνο – απείχε 6" από το παγκόσμιο ρεκόρ και στο Μαραθώνιο

17 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το “σύστημα του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού” αποδείχθηκε ανίκητο και ανέδειξε και επίσημο αποτέλεσμα αυτό που είχε προσημειωθεί στα ψηφοδέλτια και είχε περίπου δοθεί στη δημοσιότητα μέσω μιντιακού ρεπορτάζ!
  Οι εκπρόσωποι αποδείχθηκαν πασιφανώς “έρημοι κι απρόσωποι” και δεν τόλμησαν να …πατήσουν τη γραμμή των κουλουάρ, φοβούμενοι την ακύρωση! Ποιά και γιατί άραγε;
  Προσωπικά ήξερα ότι κάτι “συντριπτικό” θα συμβεί, που δεν θα ήταν φυσικά ούτε κάταγμα κόπωσης ούτε επώδυνου τραυματισμού σε κάποια στιβική δράση, εντός ή εκτός σταδίου, αλλά θα οφειλόταν σε μεθοδεύσεις ανώτερες των μηχανισμών του Στάλιν, του Πινοσέτ κ.α.! Το ήξερα γιατί αντέτεινα την άποψή μου και προτίμησα να διατηρήσω την αξιοπρέπειά μου και όχι να δεχθώ τις πιέσεις και προτροπές να αποσύρω προκαταβολικά την υποψηφιότητά μου! Αλλά θέλησα να δω πόση δημοκρατία, πόσο διάλογο, πόση ενημέρωση, πόση ελευθερία, πόση ανεξαρτησία και μη χειραγωγημένη βούληση αντέχει ο ΣΕΓΑΣ, τα σωματεία και τα πρόσωπα στο χώρο του στίβου… Γιατί δεν πίστευα ότι η πρακτική “στήριξης” σε κάποια πρόσωπα που κάθε φορά θεωρούνταν επιθυμητά στα ηγετικά στελέχη της Ομοσπονδίας έφτανε σε αυτό το σημείο απολυταρχίας! Η ενός ανδρός κρίση, η ενός ανδρός αρχή, η ενός ανδρός εντολή… Και ο καλύτερος ακόμη μπορεί να απομακρυνθεί κι ο χειρότερος (θυμάστε ο θυρωρός ή κηπουρός που λέγαμε κάποτε…) να φανεί σπουδαίος!
  Βέβαια κάποιος παρατηρητής διαβάζοντας το αποτέλεσμα μπορεί να θεωρήσει ότι αποδοκιμάστηκε ένας “άσχετος, ανίδεος, ακατάλληλος, ασυνεννόητος, αδιάφορος, αντιπαραγωγικός ή και ανεπιθύμητος παράγοντας” που δεν είχε θέση στο ΔΣ της Ομοσπονδίας… Αν όντως αυτά είναι τα συμπεράσματα των αντιπροσώπων που ψήφισαν και η αξιολογική τους κρίση δεν έχω παρά να τους ευχαριστήσω θερμά, που με επανέφεραν στο δρόμο του ρεαλισμού, προφυλλάσσοντας συνάμα το ΣΕΓΑΣ από την επιζήμια παρουσία μου. Κάποιες αντίστοιχες σκέψεις θα πρυτάνευσαν μάλλον και στο ΔΣ του συλλόγου μου, του Πανελληνίου ΓΣ, που επιδίωξε να αποτρέψει εκβιαστικά την υποψηφιότητά μου για να δώσει “ευκαιρία ή ώθηση προς τα πάνω” σε άλλο μέλος του, χωρίς βέβαια να έχει την ελάχιστη εντιμότητα και ειλικρίνεια να με ενημερώσει εγκαίρως, παρά τα γραπτά αιτήματά μου… Και οι δύο πλευρές μιμήθηκαν την Κορακάκη, είχαν εξαιρετική επιτυχία!
  Μπράβο σε όλους… Εγώ οφείλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με ειλικρίνεια, ευθύτητα και επαγγελματισμό συνεργάστηκαν τα προηγούμενα 4 χρόνια μαζί μου, με οποιαδήποτε ιδιότητα και οπουδήποτε υπήρξαν δράσεις του ΣΕΓΑΣ στις οποίες είχα ανάμιξη.
  Δεν μπορώ να προδικάσω πόσο αποδοτικό θα είναι το νέο ΔΣ, πόσο παραγωγικά και επωφελή στο στίβο γενικά τα νέα πρόσωπα στο ΔΣ και πού θα συμβάλλουν για καλύτερα αποτελέσματα… Θα περιμένω και θα κρίνω, θα δω τις “εικόνες” και θα αξιολογήσω… Προς το παρόν εύχομαι καλή επιτυχία και δύναμη…
  Γιατί δεν κρύφθηκα και δεν σιώπησα, αλλά αντίθετα συχνά εκφράστηκα δημόσια μετέχοντας στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, θα το κάνω τώρα που δεν δεσμεύομαι τυπικά και δεοντολογικά για κάποια πράγμαα; Σίγουρα όχι…
  Αποχαιρετώ λοιπόν την …Αλεξάνδρεια που φεύγει, όπως θέλει κι ο στίχος του Καβάφη, αλλά αυτό δεν θα σημαίνει “θάνατο”, “σιωπή”, “φυγή”… Το αντίθετο μάλιστα, μπορεί να οδηγήσουν και σε “αντάμωση στα γουναράδικα”…

  ΥΓ Ευχαρίστως θα δεχθώ ζητήματα ή σημεία στα οποία -ως μέλος του ΔΣ με πράξεις ή παραλείψεις μου- απέτυχα, ζημίωσα ή προσέβαλα τον ΣΕΓΑΣ ή σωματείο ή παράγοντα ή προπονητή ή αθλητή/τρια του ελληνικού στίβου. Μόνο να συνοδεύονται από ντοκουμέντα και επιχειρήματα παρακαλώ… Γιατί η υπόδειξη λαθών βελτιώνει άτομα και σύνολα, αρκεί ο διάλογος να είναι έντιμος και σε πραγματική βάση και όχι εικονική πραγματικότητα.

 2. Χαιρομαι για την τοποθετηση σας κ.Μαμουζελο.Ξεκαθαρη,αποκαλυπτικη,και ευγενικα χειρουργικη.Δεν θα υδρωσει το αυτι του δημοκρατικου συγκεντρωτισμου.Η ηγετικη ομαδα θα αυτο επαινεθει,θα αυτο αποθεωθει,θα περιχαρακωθει ερμητικα στα ποσοστα των ημετερων -θα δωσει κι ενα κομματι ανοστο ψωμι σε νεα προσωπα και ναμαστε ανανεωμενοι-ενωμενοι-λαος και Κολωνακι.Δειτε αλλους τροπουςκ Μαμουζελο-να βοηθησετε το χωρο-ο παραγοντικος για σας δεν ειναι ο καταλληλος στον παροντα χρονο.Γουναραδικα ισως?

 3. Άγνωστε φίλαθλε του στίβου ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Ναι, σωστά επισημαίνετε ότι ο “παραγοντικός χώρος δεν είναι κατάλληλος” γιατί η δική μου αντίληψη για το ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας ενός διοικητικού στελέχους του αθλητισμού είναι πολύ διαφορετικός από εκείνον όπως ασκείται χρόνια τώρα, με ευθύνη πολλών (και των πολιτικών δυνάμεων σε μεγάλο βαθμό). Δεν είμαι “παράγοντας κλασικής κοπής”, δηλ. πρόεδρος ή μέλος της διοίκησης ενός σωματείου που ουσιαστικά τις περισσότερες φορές είναι “οικογενειακό”, που καλλιεργώ κυρίως πολιτικής ή προσωπικής φύσεως σχέσεις με κάποιους που ηγούνται στην Ομοσπονδία, που θέλω να εξυπηρετώ κυρίως ζητήματα του σωματείου ή της περιοχής μου κ.α. Δεν είναι αναγκαία όλα τα παραπάνω κακό, αλλά είναι οπισθοδρομικό και υποτιμητικό (όπως ξεκάθαρα είπαν δύο άλλοι ομιλητές στη ΓΣ) να μην μπορούν να αξιολογήσουν κανέναν και τίποτα για την επιλογή των προσώπων που θα στείλουν στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ (αδιάφορο παλιών ή νέων, μεγαλύτερων ή νεότερων σε ηλικία κ.α.) αλλά να ψηφίζουν με “κλειστά μάτια” την επιθυμία κάποιου άλλου! Μπορεί να μην το πιστεύουν κάποιοι, αλλά όταν – έχοντας ολοκληρώσει την επαγγελματική μου πορεία και πολλά άλλα – θέλησα να μπω στο διοικητικό χώρο δεν το έκανα με τους συνήθεις στόχους των “παραγόντων”… Μπήκα το καλοκαίρι του 2010 στο ορισμένο (από ανάγκη) από το Πρωτοδικείο ΔΣ του Πανελληνίου (πέραν από τη συστράτευση για να μη σβύσει…) για να μάθω (περισσότερα και στην πράξη) πως λειτουργεί ένα σωματείο, τι προβλήματα αντιμετωπίζει, τί δυνατότητες λύσεων έχει σε καιρός τρομακτικής κρίσης, οικονομικής , κοινωνικής, θεσμών, αξιών κ.λπ. Το ίδιο περίπου με ώθησε και το Σεπτέμβριο του 2012 να μπω στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, γιατί είχα στο μυαλό μου μια άλλη εικόνα και ένα νέο περιβάλλον που φαινόταν διεθνώς στο στίβο… Ήθελα να μάθω από διαφορετική σκοπιά (και όχι την αξιολογική της εμφάνισης αθλητών στους αγώνες ή της διοργανωτικής εικόνας που έκανα με τη δημοσιογραφική ιδιότητα) πως λειτουργεί μια μεγάλη Ομοσπονδία, τι προβλήματα αλλά και προκλήσεις αντιμετωπίζει, πώς και τί μπορεί ν’ αλλάξει στο όλο μοντέλο του ελληνικού στίβου… Πόσο αντιθετική ή συνθετική μπορεί να είναι η παρουσία ανθρώπων με άλλη προέλευση και άλλες παραστάσεις σε μια σύγχρονη διοίκηση, σε τί βαθμό μπορεί να υπάρξει κουλτούρα συνεργασίας μεταξύ συντηρητικών ή καινοτόμων απόψεων για τον αθλητισμό, τη διαχείριση προσώπων και καταστάσεων και πολλά άλλα…
  Επειδή μπορεί να πιστέψει κανείς ότι εύκολα δεν καταλογίζω τίποτε αρνητικό στον εαυτό μου, σας λέω ότι δεν αστόχησα σε τίποτε προγραμματικό ή στρατηγικό, σε τίποτε ουσιαστικό που να παρεμπόδισε μια διοργάνωση ή να δημιούργησε κάποιο πρόβλημα σε αυτή ή στο ΣΕΓΑΣ. Θέματα ρουτίνας, γραφειοκρατίας, κάποιων χρονικών καθυστερήσεων σε τυπικά ζητήματα (εισήγηση για έγκριση ή μέτρηση αγώνων) ήταν οι “αδυναμίες ή αντιπαραγωγικές πράξεις” που μού καταλόγισε προσχηματικά ένας άνθρωπος… Αλλά ακόμη κι αν αυτά αποτελούσαν το 10 ή και 15% της συνολικής προσφοράς ενός μέλους του ΔΣ αρκούσαν για να κριθεί ανεπαρκής και εξοβελιστέος; Μόνο γέλια προκαλούν όλα αυτά… Αλλά Κύριος οίδε τί σκόπευε και τί ήθελε να εξυπηρετήσει ο Big Brother του ΣΕΓΑΣ… Αν προκληθώ θα μιλήσω για πολλά… Οχι βέβαια για να πω τα αντίθετα απ’ όσα υποστήριξα -ακόμη και με δημόσιες τοποθετήσεις σε βαθμό που ενοχλούσαν τους σταθερά άλλαους στο ΣΕΓΑΣ- για βασικά θέματα αθλητικής πολιτικής, ενεργειών, συμβάσεων, συνεργασιών κ.α. που είχα την άποψη ότι καλώς είχαν γίνει και ψηφιστεί… Ούτε φυσικά να αποκαλύψω “μυστικά” του συμβουλίου, όπως ποτέ δεν το έκανα. Άλλωστε από εμένα “ρεπορτάζ” για ΜΜΕ δεν πήρε κανείς πρώην συνάδελφός μου τα 4 χρόνια, όπως είχε συμβεί και επί 36 συνεχή στην ΕΡΤ, το πιστεύετε δεν το πιστεύετε… Αλλά για άλλα θέματα που δείχνουν πόσο περιχαρακωμένη είναι η ασχολία με το διοικείν και αποφασίζειν στο ΣΕΓΑΣ… Δεν πείσθηκα ότι μόνο έτσι γίνεται ή εξ ανάγκης γίνεται έτσι…
  Τέλος πάντων θα δούμε τις εξελίξεις και την μεγιστοποίηση των δράσεων στο ΣΕΓΑΣ, ανεξάρτητα από παλιά ή νέα μέλη του ΔΣ.
  Απλώς μπαίνω στον πειρασμό να βάλω ένα κουίζ:
  – Αλήθεια ξέρει ή θυμάται να πεί ένας εκπρόσωπος ποιά πρόσωπα έγραψε στο ψηφοδέλτιο που έριξε στην κάλπη;
  – Αν εξετάσει κάποιος τα ψηφοδέλτια θα βρεί πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες στον τρόπο που σημειώθηκαν οι σταυροί προτίμησης;
  – Μπορεί να ομολογήσει ένας εκπρόσωπος σωματείου πόσους σταυρούς προτίμησης έγραψε ο ίδιος, έστω και καθ’ υπόδειξη ή παράκληση ή προτροπή κάποιου;
  Οχι πως έχει σημασία, αλλά έτσι για να λέμε καμιά “μαλ…” να περνάει η ώρα, που λέει και το ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι…

 4. Οταν στισ ακριβως προηγουμενες εκλογες της Αγιας Ομοσπονδιασ Στιβου, κυκλοφορουσαν τα προσημειωμενα ψηφοδελτια, δεν ιδρωσε το αυτι κανενοσ απο αυτους που σημερα σκουζουν σαν τη χηρα στο κρεβαττι…Ισως γιατι τοτε τα ονοματα των ευθικτων για αυτη τη διαδικασια σημερα, συμπεριλαμβανονταν στα προ-σταυρωμενα….
  κρειττον το σιγαν του λαλειν
  Πεταλο

 5. Γιάννη μου το μαντήλι σου, που λέει και το τραγούδι………
  Στις προηγούμενες εκλογές δεν ήταν προσημειωμένα τα ψηφοδέλτια;
  Μην πείτε όχι γιατί ο big brother δεν αφήνει τίποτα στη τύχη. Ούτε μία ψήφο. Είναι άριστος σε αυτό. Μην μπούμε σε λεπτομέρειες.
  Απλά τότε στα προσημειωμένα ψηφοδέλτια ήταν το ονοματάκι μας.
  Τώρα κάτι δεν ήταν αρεστό.
  Θέλουμε υποτελείς παράγοντες, σαν το νεόκοπο των τελευταίων χρόνων, που βρέθηκε σε υψηλότατη θέση στην ομοσπονδία και όχι μόνο και του επιτρέπονται τα πάντα. Μην ανοίξουμε το στόμα μας γιατί τα ζήσαμε από κοντά.
  Τέλος πάντων, καλή είναι και η κραυγή, όταν σταματάνε να μας χα’ι’δεύουν και μας ρίχνουν μπάτσο. Απλά πρέπει όταν είμαστε στο ¨κόλπο¨ να είμαστε περισσότερο συγκρατημένοι στα γραπτά μας υπέρ του κυκλώματος, που μας έβαλε στους ¨σταυρούς”. Και τώρα μας “σταύρωσε”.

 6. Κανένα πρόβλημα να απαντήσω για μια ακόμη φορά σε ανώνυμους… Όταν το 2012 έκανα προσπάθεια να απευθυνθώ προσωπικά σε γνωστούς κυρίως παράγοντες σωματείων ή μέσω φίλων, προειδοποιήθηκα να μην το κάνω γιατί “θα σε στηρίξουμε να εκλεγείς…”. Καλώς ή κακώς, αφελώς ή όχι, πάντως ειλικρινά δεν γνώριζα (γιατί άλλωστε δεν είχα παρακολουθήσει ποτέ εκλογική ΓΣ του ΣΕΓΑΣ) ότι η στήριξη εκφραζόταν με “προσημειωμένα” και μάλιστα με διπλές δικλείδες ελεγχόμενα ψηφοδέλτια! Θεωρούσα ότι δινόταν “γραμμή” ή εκφραζόταν προς τους εκπροσώπους των σωματείων η “επιθυμία” της ηγεσίας να ψηφισθούν 5-10-12 πρόσωπα και τα υπόλοιπα αφήνονταν στη δική τους κρίση, αξιολόγηση ή επιθυμία.
  Εκ των υστέρων και σταδιακά άρχισα να “μαθαίνω” για το “επιστημονικά μελετημένο και ευλαβικά εφαρμοζόμενο σύστημα” που μάλιστα μπορούσε να ελέγξει εκ των υστέρων όχι μόνο αν οι εκπρόσωποι είχαν ρίξει το δοσμένο ψηφοδέλτιο αλλά κι αν οι “καθοδηγητές” είχαν κάνει σωστά την προσυμφωνημένη δουλειά!
  Φυσικά και από δημοσιογραφική εμπειρία γνώριζα ότι ο ελληνικός αθλητισμός σε επίπεδο διοίκησης (σε όλη την ιεραρχία) είναι ελάχιστα δημοκρατικός και χειραγωγούμενος… Επηρεαζόμενος και από τα πολιτικά Κόμματα, που όταν ήταν πιο ισχυρά απ’ όσο σήμερα έμπαιναν και βαθύτερα στο παιχνίδι… Ήξερα ότι όσοι ήταν η με κάποια τρόπο βαφτίζονταν ισχυροί παράγοντες ήθελαν να μένουν χρόνια στις υψηλότερες θέσεις και να ελέγχουν με διάφορους τρόπους το παιχνίδι… Βλέπω όμως ότι και στις τωρινές εκλογές άλλων Ομοσπονδιών περίπου τα ίδια γίνονται, αλλά δεν ξέρω αν φτάνουν στο εξελιγμένο σύστημα του ΣΕΓΑΣ, που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας… Τουλάχιστον της δικής μου έως τώρα και γι’ αυτό δεν απέφυγα να παραμείνω υποψήφιος, αν και έβλεπα ότι τα “σήματα” δεν ήταν ευνοϊκά. Για να δω σε όλο το …μεγαλείο πόσα …βοσκοτόπια διαθέτει ο στίβος! Καταλαβαίνω ότι έστω κι έτσι όπως προανέφερα είμαι ο “αδύνατος κρίκος” στην ιστορία… Το οξύμωρο μάλιστα της υπόθεσης είναι ότι ούτε το 2012 ούτε τώρα είχα τη δυνατότητα να δω το ψηφοδέλτιο, γιατί δεν ήμουν τακτικός αλλά αναπληρωματικός αντιπρόσωπος του ΠΓΣ και δεν ξέρω φυσικά ούτε αν κάποιος τού είχε δώσει ψηφοδέλτιο με σταυρούς ή τί έγραψε εκείνος πριν ψηφίσει! Κι αν δεν το πιστεύετε ρωτήστε τους κ.κ. Κ. Βαρδαλή και Β. Ζερβουδάκη αντίστοιχα… Πήγα με καλή προαίρεση στο ΣΕΓΑΣ και βέβαια όχι για να “κοιτάξω” μόνο το σύλλογό μου ή την πόλη μου ή το νομό μου ή την ΕΑΣ μου, αλλά το σύνολο του στίβου και των ανθρώπων του… Να προτείνω χρήσιμα πράγματα ή να κάνω με αποδοτικό τρόπο ένα μέρος της δουλειάς που χρειάζεται… Δεν είχα να εξυπηρετήσω ούτε προσωπικούς ούτε πολιτικούς ούτε τοπικούς στόχους…
  Τέλος πάντω… Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για το πώς και γιατί λειτουργεί ακόμη με αυτόν τον τρόπο το σύστημα εκλογής (θεωρητικά ανάδειξης ή επιβράβευσης στελεχών, χωρίς να σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάθε φορά άξια και κατάλληλα πρόσωπα), τί ακριβώς εξασφαλίζει σε μια Ομοσπονδία (ή σωματείο αν υπάρχει αντίστοιχο) ή πόσο ωφελεί τον αθλητισμό… Σίγουρα δεν τιμά κανέναν, ούτε τις ηγεσίες ούτε τους “υποτελείς” που εκλέγονται και πολύ περισσότερο τους υποτίθεται ώριμους, αξιοπρεπείς, ανεξάρτητους και ελεύθερους ανθρώπους των σωματείων που καταδέχονται (άγνωστο τί ακριβώς φοβούνται ή σε ποιά βοήθεια ελπίζουν κ.α.) να ρίχνουν το “στημένο” ψηφοδέλτιο με 11/11 ή 13/13 λες και τους εξασφάλιζε την επιτυχία στο ΠΡΟ-ΠΟ ή στο ΤΖΟΚΕΡ…
  Βέβαια είναι κατανοητό γιατί οι αποκαλούμενοι “Ομοσπονδιάρχες” ήθελαν και θέλουν να μένουν όχι απλώς αμετακίνητοι στις καρέκλες τους και γιατί ήθελαν απόλυτο έλεγχο των μελών των ΔΣ και -εί δυνατόν – ομοφωνία σε κάθε θέμα που ψηφίζεται… Είναι απόρροια μιας λογικής που κυριαρχεί στην πολιτική και στα Κόμματα (το μαντρί που λένε στη Βουλή) ίσως και στα πεθαμένα πια συνδικαλιστικά όργανα κ.α. Γιατί από κάποια στιγμή και μετά κυριάρχησαν στον αθλητισμό οι κομματικά βαφτισμένοι και προβεβλημένοι παράγοντες και όχι μόνο όσοι είχαν να επιδείξουν δράση (αθλητική, διοικητική, επιστημονική, κοινωνική κ.λπ) Οπότε λογικά οι “ηγεμόνες” ήθελαν να μπορούν να εκλέγουν όποιους θέλουν, να μην ακούν καμιά αντίθετη φωνή κι όπου γίνονταν και τίποτε στραβοπατήματα να κουκουλώνονται… Τουλάχιστον στο ΣΕΓΑΣ δεν είδα κάτι τέτοιο γιατί ο έλεγχος απόλυτα αξιόπιστων ελεγκτών δεν ανέδειξε τίποτα εκτός νόμων και κανόνων!
  Επειδή όμως με ιντριγκάρετε κι επειδή είναι χρήσιμο να μαθαίνουν και οι “παραέξω φίλαθλοι” οφείλω να πω το εξής: Οπως στο σχεδόν 85-90% των σωματείων ένα ή το πολύ τρείς άνθρωποι ασχολούνται και ρυθμίζουν τα πάντα και τα θεωρούν “μαγαζιά” τους έτσι περίπου συμβαίνει και στο ΣΕΓΑΣ! Και βέβαια δεν ήθελα ή δεν βρήκα την τόλμη -ως νέος στο δ.σ.- να θέσω τέτοια ζητήματα που θα ενοχλούσαν…
  Αν δει λοιπόν κανείς τις αρμοδιότητες, τη συμμετοχή σε επιτροπές, τα ζητήματα που χειρίζονται θα διαπιστώσει ότι είναι κατά 90% ΜΟΝΟ ΕΞΙ και το υπόλοιπο αφορά κανά δυο ακόμη! Οι υπόλοιποι δεν έχουν -εκ των πραγμάτων- κάποιο συγκεκριμένο ρόλο, στο γενικό έργο της Ομοσπονδίας… Δεν υποτιμώ κανέναν, είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουν το στίβο στην περιφέρεια, να βοηθούν στη διοργάνωση αγώνων στην περιοχή τους και να ενημερώνουν για προβλήματα που υπάρχουν εκεί… Αλλα όμως πράγματα, που να αφορούν το δάσος κι όχι το δέντρο δεν είδα…
  Τέλος οφείλω μιαν απάντηση για πολλοστή φορά στο ίδιο θέμα (άλλωστε είδα κάτι ανάλογο και σε άλλο σάϊτ) ότι “στήριζα την πολιτική ή τις επιλογές της διοίκησης” για να είμαι αρεστός και να επανεκλεγώ… Μέγα λάθος [και ατελέσφερο όπως φαίνεται απ’ το εκλογικό αποτέλεσμα] γιατί α) δεν υπερασπίστηκα κένα κύκλωμα, β) κανένα συγκεριμένο πρόσωπο… Υπερασπίστηκα τη γενική πολιτική του ΔΣ συνολικά και τις επιλογές που έγιναν (π.χ. καθορισμό ορίων, επιλογή ομάδων, διαχείριση κάποιων οργανωτικών ή άλλων θεμάτων, καταγγελίες για “σκάνδαλα”, αδιαφορία για υποδομές ή εξοπλισμό κ.α. ) επειδή πίστευα ότι όσα διατυπώνονταν ήταν ατεκμηρίωτα, ελλιπή, υπερβολικά και άδικα και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν στη φίλαθλη γνώμη μια εικόνα ανομίας, καταστροφής, ανικανότητας κ.α. στο ΣΕΓΑΣ , που δεν αποδεχόμουν…
  Πρόσεχα μάλιστα να μην είμαι αφοριστικός, αλλά δεχόμουν πως δεν είναι όλα τέλεια και ζητούσα περισσότερες αποδείξεις κι όχι φήμες, υποθέσεις και υπόνοιες… Το νοοτροπία αυτή την πληρώνει σήμερα με οικτρό τρόπο η χώρα και η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, αλλά δυστυχώς παραμένει ενεργή γιατί μάλλον έχει καταγραφεί στο DNA των νεοελλήνων!
  Οσοι μάλιστα διάβαζαν προσεκτικά θα θυμούνται ότι για θέματα προσώπων ή ζητήματα παλαιότερων περιόδων δεν έγραψα τίποτε, δεν δικαίωνα κανέναν και μάλιστα προέτρεψα αρκετές φορές όποιος έχει στοιχεία να τα αναφέρει δημόσια και γραπτώς ή να τα στείλει στις δικαστικές αρχές… Και αυτό είναι πάγια αρχή μου, ως πολίτης, ως πρώην δικηγόρος, ως δημοσιογράφος, ως φίλαθλος… Ούτε διάλογος ούτε πολύ περισσότερο δίκες γίνονται με μισόλογα, ατεκμηρίωτα πράγματα, ανύπαρκτα στοιχεία. Όποιοι -και το είδα συχνά- λένε “μην ανοίξω το στόμα μου”, “ξέρω πολλά, άκουσα πολλά ” κ.α. παρόμοια αλλά μονίμως δεσμεύονται (αλήθεια από τί άραγε;) να το κάνουν δεν με ενδιαφέρουν γιατί -στο δικό μου μυαλό- μοιάζουν “τσάμπα μάγκες” (και δη ανώνυμοι) και εξ ίσου “υποτελείς” ( σε ποιά άραγε δύναμη ή πρόσωπο;) με εκείνους τους οποίους χαρακτηρίζουν έτσι!
  Σίγουρα κάτι δεν θα έκανα καλά ή όσο καλά ήθελαν κάποιοι… Δεν πείστηκα ούτε στο ελάχιστο με όσα άκουσα από κάποιον, αλλά θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθω τί άραγε αξιολόγησαν τόσο αρνητικά στο πρόσωπό μου οι παράγοντες των σωματείων… Έτσι για να …διορθώνομαι, που λέει και το ανέκδοτο.

  Ζητώ συγγνώμη που σας κούρασα (ξέρω ότι μερικούς τους δυσκολεύουν τα μακροσκελή κείμενα) αλλά επειδή δεν θα μπορούσε να γίνει forum στίβου σε αίθουσα εξέθεσα κάποια πράγματα για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι…

  ΥΓ -1 Για να μην υποθέσετε ότι δεν μιλάω για άλλα σε περίπτωση που δεν το έχετε προσέξει ή δεν γνωρίζετε κάποια πράγματα λέω ότι το πιο πρόσφατο σκάνδαλο στον αθλητισμό είναι η υπόδειξη του σημερινού διευθυντή του γραφείου υφυπουργού αθλητισμού ως μόνου (άρα βέβαιου) εκπροσώπου για την ΕΟΕ μέσω της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, που βρίσκεται πολύ εκτεθειμένη ποινικά και αθλητικά μετά από διάφρους ελέγχους! Πράξη απόλυτα αντίθετη προς το νόμιμο, το ηθικό και το δέον! Ευθεία προσβολή της νομικά μη αποδεκτής κυβερνητικής ή πολιτικής παρέμβασης στην ΕΟΕ και στη σύνθεσή της… Γράφτηκαν κάποια πράγματα… Θλιβερή κατάσταση. Ελπίζω να μην έκαναν και την γκάφα να μην τον έχουν γράψει …έγκαιρα σε κάποιο ποδηλατικό σωματείο, ώστε να νομιμοποιείται η εκλογή του! Αλλά μήπως θα έχει κανείς θάρρος να το ψάξει και να το καταγγείλει;

 7. Αλήθεια Γιάννη, πες μας, αν είσουνα μέσα στα προσημειωμένα ψηφοδέλτια, θα έγραφες όλα τα παραπάνω ή θα συνέχιζες να είσαι λαλίστατος υπέρ της Ομοσπονδίας και των αθλητών, γράφοντας μάλιστα έξω από τα όρια και αποκαλώντας ακόμη και λαμόγια , όσους είχαν κάποια αντίθετη άποψη; Σκέψου το λίγο.

 8. Οποιος διάβασε κυρίως το προηγούμενο και τα παραπάνω σχόλια μπορεί να καταλάβει ποια είναι η άποψή μου στο ερώτημα. Κι αν θέλεις και κάτι ακόμη υπάρχουν κι άλλοι (και στα ψηλά…) που δεν επιθυμούν μια τέτοια διαδικασία, αλλά ούτε τώρα μπορούσαν να πολεμήσουν, ακυρώσουν ή έστω μετριάσουν, ώστε να εκφραστούν με ελευθερία και η γνώμη ή επιθυμία των εκπροσώπων…
  Δεν θυμάμαι να αποκάλεσα κανέναν “λαμόγιο” επειδή έκανε κριτική στη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ… Ειδικά να είχε στοιχειωδώς σοβαρά και πιθανολογούμενα αξιόπιστα επιχειρήματα ή στοιχεία. Εκτός αν σημείωσα ότι όσα ανωνύμως έγραφαν (ράβοντας ή ξηλώνοντας όσα άκουγαν δεξιά κι αριστερά, με μισόλογα και υποθέσεις και σενάρια κ.α. παρόμοια) οδηγούν τη σκέψη σε “λαμόγια” που μπορεί να μη λείπουν από κανένα χώρο…
  Στην Ελλάδα είναι προφανές ότι πολλοί καταλαβαίνουν και γράφουν ό,τι τους αρέσει ή αλλοιώνουν όσα δεν κατανοούν…
  Έχω ξαναπεί άλλωστε: Ολοι -ανώνυμα- είναι τίμιοι, ηθικοί, καθαροί και πάνω απ’ όλα τιμητές των πάντων… Επώνυμα όμως είναι άφωνοι, κότες και …λαγοί! Οπότε αλλού κουνήστε το δάχτυλο…

 9. Νομίζω πως ο Γιάννης πλήρωσε όλες αυτές τις ανοησίες που γράφει κατά καιρούς στα διάφορα φόρουμ.
  Και επ ευκαιρία να καλοσορίσω τα αξιότιμο Πέταλο που μας έκανε την τιμή να επανέλθει .

 10. Απάντησα και ανέλαβα και το ποσοστό ευθύνης που μού αναλογούσε, με ευθύτητα και χωρίς να κρυφθώ, όπως εσείς “αξιότιμοι και εντιμότατοι” κύριοι΄…
  Οσο για τον ευγενέστατο κ. Μπάμπη τί να πω; Ευχαριστώ που με χαρακτηρίζει ανόητο, αλλά δεν μάς λέει κάτι που να απαντά ή να ανατρέπει τις κατ’ αυτόν “ανοησίες” που έγραφα… Τουλάχιστον εγώ είχα το θάρρος να διατυπώνω μια γνώμη για κάποιο θέμα επώνυμα και με όσα επιχειρήματα είχα. Εσείς οι άλοι, οι σοβαροί, οι γνώστες, οι σωστοί τί γράψατε; Ή μήπως έγραψε κάποιος άλλος από το ΣΕΓΑΣ κάτι και βγήκε σωστός; Γιατί δεν θυμάμαι… Τέλος πάντων για ένα έβγαλα σίγουρο συμπέρασμα: κομπλεξισμός, μικρότητες, κακεντρέχεια, ζήλειες κυριαρχούν… Πολλά μικρά ανθρωπάκια κυκλοφορούν…
  ΥΓ Πάντως σε αυτά που μού καταλόγισαν ότι δεν έκανα καλά δεν ανέφεραν τίποτε για τις δημόσιες παρεμβάσεις μου… Δεν ενόχλησαν μάλλον αυτές… Άλλα είχαν στο μυαλό τους. Τέλος πάντων, τώρα που δεν θα εμποδίζω την εξέλιξη και μετασχηματισμό του ΣΕΓΑΣ σε σύγχρονο οργανισμό, τώρα που δεν θα …φρενάρω την εξέλιξη και τα ρεκόρ των αθλητών και την πρόοδο προπονητών ή παραγόντων, τώρα που δεν θα δυσαρετσώ κανέναν χαρείτε ανεμπόδιστα το στίβο… Α, και μη ξεχνάτε, γράφετε κι αυτές τις περισπούδαστε απόψεις ή προτάσεις που τόσο μελετημένα έχετε, αλλά εμποδίζεστε να τις περάσετε, επειδή -δήθεν- κάποιοι σαν εμένα τις φρέναραν…

 11. Ονομάζομαι Γιάννης Ευθυμίου. 40 χρόνια φίλαθλος του στίβου.
  Πω – πω αερολογίες Γιάννη, Ολόκληρα κατεβατά. Αν είσουνα πάλι στη διοίκηση θα τα έγραφες όλα όσα σέρνεις στον ΣΕΓΑΣ. Ναι ή όχι.

 12. Εμ, άντε μπράβο ξεμύτισε ένας λαγός…
  Λοιπόν κ. Ευθυμίου αν ήμουν στο ΔΣ γνωρίζοντας ότι είχαν δοθεί σχεδόν όλα τα ψηφοδέλτια στους εκπροσώπους των σωματείων με ” εκλεγμένους” και “προγραμμένους” δεν θα ήμουνα καθόλου ευτυχής. Δεν θα ήθελα να νιώθω δέσμιος ή ότι όφειλα κάποιο χρέος σε ένα ηγετικό στέλεχος…
  Άλλωστε ξεκαθάρισα τι πίστευα ότι σήμαινε “στήριξη” στις εκλογικές διαδικασίες στα κείμενα που δεν διαβάσατε ή δεν καταλάβατε ή σάς βολεύει να μην κατανοείτε.
  Τώρα εσείς αποφασίστε αν ενοχλείστε από τη δική μου στάση ή αν επικροτείτε όλα όσα συμβαίνουν στις ελληνικές ομοσπονδίες, που έχουν γίνει φέουδα εδώ και χρόνια, προνομιακός χώρος ορισμένων… Και για να μάθετε εγώ πήγα κόντρα στις προτροπές να αποσύρω την υποψηφιότητά μου, κόντρα στην ξαφνική (;) πολεμική του συλλόγου μου να “αδειάσω τη γωνιά” και στις “συμβουλές του τύπου “δεοντολογικά έπρεπε να υπερτερεί η βούληση του σωματείου και όχι ο τύπος…”, δεν έσπευσα να εξασφαλίσω “υποψηφιότητα -μαϊμού, εκ φιλάθλων” και αγνόησα τις καλά πληροφορημένες πηγές που μού είχαν πει “καλύτερα φύγε γιατί θα δεχτείς ανηλεή πόλεμο…”! Απέδειξα λοιπόν κ. Ευθυμίου και στον εαυτό μου και σε άλλους ότι με τον τρόπο που λειτουργούν ομοσπονδίες και σωματεία κανείς δεν επιτυγχάνει και κανείς δεν αποτυγχάνει, κανείς δεν κρίνεται -έστω και μερικώς ή κατ’ επίφαση- αν είναι κατάλληλος, ικανός ή παραγωγικός κ.λπ. στο ρόλο του μέλους της διοίκησης, αλλά ορίζεται ή “φυτεύεται” και φυσικά εύκολα “ξεριιζώνεται” χωρίς πολλές αιτιολογίες… Και αφού λέτε πως είστε και 40 χρόνια φίλαθλος του στίβου πείτε μου ποιους και για ποιο συγκεκριμένο πράγμα ξεχωρίσατε;

 13. Κύριε Μαμουζέλο είμαι ο “λαγός”
  Μάλλον σαν αγενή τίτλο τον εισπράτω.
  Πολλά λόγια λόγια λόγια. Κατεβατά ολόκληρα. Εάν είσασταν πάλι στο συμβούλιο θα γράφατε όπως και πριν υπέρ της ομοσπονδίας με σελίδες πολλές και για όλα. Το ίδιο κάνατε και όταν περιγράφατε αγώνες στίβου. Πολλά λόγια και με τεχνικές γνώσεις για όλα τα αγωνίσματα. Δεν σας κρύβω κάποτε έβλεπα αγώνες στίβου στην τηλεόραση κοντά σε μία ομάδα ομοσπ. προπονητών, για κάποιυς μάλιστα και δικαίως στην προηγούμενη διοίκηση τους δώσατε την ψήφο σας. Κάνατε τεχική κρητική μάλλον κάποιου άλματος, σε σημείο μάλιστα που κάποιος προπονητής τηλεφώνησε στον συνάδελφό σας που περιγράφατε μαζί και του είπε σταματησέ τον με την τεχνική ανάλυση δεν ξέρει τι λέει. Αυτά. και τέλος. Δεν θα δώσω άλλη συνέχεια. Και ευχαριστώ για το λαγός, καλύτερο ας πούμε από …. το τζίτζικα που αρχίζει να λαλεί και δεν σταματάει μέχρι να σκάσει.

 14. Άγνωστε κύριε, δεν είναι υποχρεωτικό να με συμπαθείτε ή να με εκτιμάτε… Αλλά στο σχολείο θα μάθατε ότι δεν συγκρίνουμε ποτέ ανόμοια και άσχετα πράγματα… Οπότε τι έλεγα και τι έκανα ως μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ δεν έχει καμιά σχέση με όσα έλεγα ή έγραφα στην επαγγελματική μου πορεία.
  Θυμίζω ότι δεν ήμουν απ’ αυτούς που συνήθιζαν (για ξανακούστε λίγο περιγραφές άλλων ακόμη και σήμερα…) να κάνουν τεχνική ανάλυση και μάλιστα συστηματικά σε κανένα αγώνισμα πρώτον γιατί θεωρώ ότι δεν βοηθάει και δεν ενδιαφέρει κανέναν τηλεθεατή/ακροατή και δεύτερον γιατί φυσικά δεν έχω “ματιά” προπονητή, αφού δεν είμαι (ούτε απόφοιτος ΤΕΦΑΑ). Τώρα αν έκανα κάποια κρίση στη διάρκεια μιας περιγραφής δεν αποκλείεται, όπως και να ήταν λάθος η επισήμανση (π.χ. άπλωσε ή μάζεψε το βήμα για να πατήσει έγκυρος ή έκανε απο μακρυά το άλμα κ.α)… Ε, τί να γίνει, ουδείς αλάνθαστος
  Μακάρι να είστε εσείς σαν παλιός φίλος του στίβου και των προπονητών και πολύ περισσότεροι εκείνοι, γιατί είναι δουλειά και ευθύνη τους να επιλέγουν σωστά τα ταλέντα, να τα αναδεικνύουν και να τα κάνουν φτασμένους πρωταθλητές και ώριμους ανθρώπους… Αυτά και βοηθείστε το στίβο, αν και όπως μπορείτε. Εγώ το προσπάθησα με πολλούς (και πιστεύω καλά και χρήσιμα για πάρα πολλά χρόνια) τρόπους…

  • Άγνωστε κύριε, δεν είναι υποχρεωτικό να με συμπαθείτε ή να με εκτιμάτε… Αλλά στο σχολείο θα μάθατε ότι δεν συγκρίνουμε ποτέ ανόμοια και άσχετα πράγματα… Οπότε τι έλεγα και τι έκανα ως μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ δεν έχει καμιά σχέση με όσα έλεγα ή έγραφα στην επαγγελματική μου πορεία.
   Θυμίζω ότι δεν ήμουν απ’ αυτούς που συνήθιζαν (για ξανακούστε λίγο περιγραφές άλλων ακόμη και σήμερα…) να κάνουν τεχνική ανάλυση και μάλιστα συστηματικά σε κανένα αγώνισμα πρώτον γιατί θεωρώ ότι δεν βοηθάει και δεν ενδιαφέρει κανέναν τηλεθεατή/ακροατή και δεύτερον γιατί φυσικά δεν έχω “ματιά” προπονητή, αφού δεν είμαι (ούτε απόφοιτος ΤΕΦΑΑ). Τώρα αν έκανα κάποια κρίση στη διάρκεια μιας περιγραφής δεν αποκλείεται, όπως και να ήταν λάθος η επισήμανση (π.χ. άπλωσε ή μάζεψε το βήμα για να πατήσει έγκυρος ή έκανε απο μακρυά το άλμα κ.α)… Ε, τί να γίνει, ουδείς αλάνθαστος
   Μακάρι να είστε εσείς σαν παλιός φίλος του στίβου και των προπονητών και πολύ περισσότεροι εκείνοι, γιατί είναι δουλειά και ευθύνη τους να επιλέγουν σωστά τα ταλέντα, να τα αναδεικνύουν και να τα κάνουν φτασμένους πρωταθλητές και ώριμους ανθρώπους… Αυτά και βοηθείστε το στίβο, αν και όπως μπορείτε. Εγώ το προσπάθησα με πολλούς (και πιστεύω καλά και χρήσιμα για πάρα πολλά χρόνια) τρόπους…

   Γνωστέ κύριε Μαμουζέλο, εγώ ο άγνωστος σας λέει, ότι δεν σας είπα ότι έχουν σχέση τά γραφόμενά σας τώρα, με τις περιγραφές τότε. Απλά και τότε και τώρα πολλά λόγια, γνώμη για κάθε θέμα, ολόκληρα κατεβατά, και το κυριότερο μόλις σας πετάξαν έξω, αντιστροφή 180 μοίρες στα γραφόμενά σας για το ΣΕΓΑΣ. Και κάτι άλλο. Πιστέψτε με σας συμπαθώ. Δεν κάνετε κάτι με κακό σκοπό. Από άγνοια το κάνετε και συγγχωρέστε μου την έκφραση, ίσως αφέλεια. Αυτό για κάποιον που ξέρει, φαίνετε από αυτά που γράφετε, ότι κάποια πράγματα δεν τα ξέρετε καλά.

 15. Διευκρίνιση: Το άγνωστε δεν περιείχε ειρωνία ή προσβολή… Απλώς δεν σάς γνωρίζω και το όνομα Ευθυμίου που γράψατε δεν μού θύμισε κάποιο γνωστό πρόσωπο.

  Θα ήταν πολύ χρήσιμο να αναφέρετε με συγκεκριμένο τρόπο κάτι που έγραψα από άγνοια ή φανέρωνε άγνοια των πραγμάτων και κάτι από αφέλεια… Γιατί ισχύει το “γηράσκω αεί διδασκόμενος” αιωνίως…

  Φυσικά δεν θα σάς πείσω ότι δεν έκαν καμιά στροφή σε όσα τουλάχιστον εξέφρασα τη γνώμη μου για θέματα του ΣΕΓΑΣ, χωρίς να σημαίνει ότι είχα το αλάθητο του Πάπα ή ότι γνώριζα τα πάντα. Αλλά ξέρετε είχα και έχω άλλη εικόνα στο μυαλό μου για το τι πρέπει να ασχολείται ένα μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, καθώς φοβάμαι ότι πολλοί στο στίβο ασχολούνται πολύ με παρασκήνια, συμφέροντα (αθλητών, προπονητών, σωματείων κ.α.), εξυπηρετήσεις, πολιτική (με ευρεία έννοια), γκρουπαρίσματα, κακίες, ζήλειες κ.α. Γι αυτό ίσως λέτε ότι δεν γνωρίζω κάποια πράγματα… Αν είναι αυτά έχετε δίκιο. Οι δικές μου αντιλήψεις και προσεγγίσεις για τον αθλητισμό και τη διοίκησή του γενικά είναι πολύ διαφορετικές από τις κατεστημένες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ