
Η Μαρία Μπελιμπασάκη, μένει εκτός Εθνικής ομάδας ενόψει Bydgoszcz και μίλησε γι αυτό το θέμα στο StivoZ.gr και τον Κώστα Μπάκο.
Η Μαρία Μπελιμπασάκη, πρέπει να περιμένει κι άλλο, για να μπει όπως πρέπει στη δράση.
Σε ένα καλό τεστ που έκανε στα 400μ. πριν από περίπου ένα μήνα, είδε το χρονόμετρο να σταματά σε επιδόσεις που άφηναν μεγάλη αισιοδοξία για τη συνέχεια. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, όμως, οι ενοχλήσεις στο πόδι της, στον αχίλλειο τένοντα, αυξήθηκαν.
Οι πρόσφατες εξετάσεις της σε συνδυασμό με τις ενοχλήσεις που ένιωσε επανέφεραν και πάλι τις δυσκολίες που ταλαιπωρούν την πρωταθλήτρια Ευρώπης και δεν μπορεί να αγωνιστεί.

Της ζητήσαμε να πει δυο λόγια στους φίλους του ελληνικού στίβου, μέσω του StivoZ.gr και εμφανώς στενοχωρημένη τόνισε:
«Ήθελα πάρα πολύ να βοηθήσω την προσπάθεια που θα κάνει η Εθνική μας ομάδα στο Bydgoszcz αλλά δυστυχώς αυτός ο τραυματισμός μου, εξελίσσεται δύσκολος και δεν μπορώ να αγωνιστώ.
Είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι πως είναι κάτι πάνω από τις δυνάμεις μου.
Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο παρά μόνο να περιμένω, ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού μας, του κ. Χίσσα που με παρακολουθεί από την αρχή.
Έχω βάλει και «μπότα» και ο γιατρός μου συνέστησε ξεκούραση για ένα διάστημα και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε με την αγωγή που θα κρίνει απαραίτητη.
Η ομοσπονδία μας ήταν και είναι ενήμερη από την πρώτη στιγμή για τον τραυματισμό μου. Υπάρχει συνεργασία και με τον αρχιπροπονητή τον κ. Κουτσιώρα και είμαστε σε επικοινωνία. Τα λέω αυτά, γιατί ακούω… διάφορα.
Μετά το τελευταίο τεστ που έκανα πρόσφατα, διαπιστώσαμε με τον προπονητή μου κ. Ηλία ότι είναι αδύνατον να αγωνιστώ και δυστυχώς πρέπει να μείνω εκτός. Είναι κάτι που με στενοχωρεί γιατί ήθελα πολύ να αγωνιστώ…».

Η Μπελιμπασάκη θα μεταβεί στο Bydgoszcz για να είναι κοντά στην Εθνική ομάδα, όμως είναι υποχρεωμένη να παρακολουθήσει τους αγώνες από την εξέδρα.
Αυτός ο δύσκολος τραυματισμός της δημιουργεί και έξτρα ψυχολογική επιβάρυνση.
Παρόλο που υπάρχουν φορές που νιώθει να λυγίζει, η πρωταθλήτρια Ευρώπης αισθάνεται παράλληλα ότι με τη βοήθεια της Stoiximan και τη στήριξη της ομοσπονδίας θα καταφέρει πολύ σύντομα να αφήσει πίσω της αυτήν την περιπέτεια.
Έως τότε κάνει αυτά που της λέει ο γιατρός ακολουθεί το πρόγραμμά της και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή η χρονιά είναι πολύ δύσκολη για μένα και σίγουρα υπάρχει μεγάλη πίεση, αλλά θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια…».
