Ο πρώτος στόχος από όλους όσοι συνθέτουν το νέο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ πρέπει να είναι να μη χαθεί άλλος χρόνος.
Η σεζόν ουσιαστικά έχει ξεκινήσει καθώς πολλά γκρουπ ήδη άρχισαν προπονήσεις και φυσικά με τις εκλογές πολλά θέματα ευθύνης του ΣΕΓΑΣ έμειναν πίσω.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στελεχώθηκαν οι βασικές επιτροπές προμηθειών, οικονομικών και φυσικά η επιτροπή αθλητικού σχεδιασμού ενώ μέσα από ουσιαστικές συζητήσεις δρομολογούνται πολύ σύντομα οι επόμενες.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, όλα δείχνουν ότι στις μεγάλες κατηγορίες του σχεδιασμού θα υπάρχουν 31 με 32 αθλητές και αθλήτριες (13 στην αʼ, 12 στη βʼ και 6-7 στη γʼ) γεγονός που σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δράσεις για την ελίτ δημιουργεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο.
Αυτός ο “πονοκέφαλος” σαφώς θα μεγαλώσει διότι υπάρχουν θέματα υλικοτεχνικών υποδομών (και όχι μόνο) που τρέχουν ή θα πρέπει να τρέξουν άμεσα.
Αλλωστε χωρίς τη «βάση» δηλ. τα σωματεία με του αθλητές και τους προπονητές τους, που χρειάζονται στήριξη, πως θα υπάρχει «κορυφή»!
Το νέο δεδομένο που προκύπτει αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός για τον σχεδιασμό είναι διπλάσιος (κάπου 300000 ευρώ συγκριτικά με τις 150 που ήταν) κι αυτό έχει σημάνει συναγερμό ώστε να εξασφαλιστούν τα χρήματα.
Οι πληροφορίες είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για το συγκεκριμένο θέμα όμως καλό θα είναι να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις στην κατάλληλη στιγμή από τους καθ ύλην αρμόδιους.

Πρώτα στήριξη και μετά κριτική

Τώρα στο …φλέγον, που για πολλούς είναι η επιτροπή αθλητικού σχεδιασμού και η νέα τεχνική ηγεσία τα πράγματα προς το παρόν μοιάζουν ξεκάθαρα.
Οι νέοι επιτελικοί συνεργάτες-τεχνικοί του ΣΕΓΑΣ πρέπει να έχουν την ευρύτερη στήριξη στο ξεκίνημά τους.
Η κριτική με επιχειρήματα και προτάσεις πρέπει να γίνει μόλις έρθει η ώρα.
Οποιαδήποτε από τώρα …κρίση, θα είναι αν μη τι άλλο άκαιρη
ειδικά για τους νεοεισελθόντες Κουτσογιαννόπουλο, Κουτσιώρα και Μελέτογλου που αναλαμβάνουν την ευθύνη της διαχείρισης της αιχμής του ελληνικού δόρατος διάκρισης αλλά και των αθλητών και προπονητών που περιμένουν τη σειρά τους για την κορυφή (και τα προνόμιά της).
Καθένας τους έχει την ξεχωριστή του διαδρομή στα δρώμενα του ελληνικού στίβου και ο καιρός θα δείξει πως (θα) τα πάνε σε αυτές τις θέσεις που ανέλαβαν.
Επίσης είναι πολύ σημαντικό που συνεχίζει από άλλο πόστο την προσφορά του ο πρώην εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος και θα είναι πολύ χρήσιμη η εμπειρία του προς …ευήκοα ώτα!

Σημαντική κίνηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Πολύ σημαντική κίνηση, τέλος, είναι η σύσταση μιάς νέας επιτροπής που ετοιμάζεται.
Θα ονομαστεί Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η αποστολή της θα είναι η διερεύνηση εξεύρεσης χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση προς τον ελληνικό στίβο, μέσω σχετικών προγραμμάτων για τον αθλητισμό.
Η κ. Παχατουρίδου νέο μέλος του Δ.Σ. που έχει εμπειρία σε ανάλογα ευρωπαϊκά προγράμματα πρόκειται, πιθανότατα, να αναλάβει αυτή τη δράση σε συνεργασία με τους κ. Χαχάμη και Πάππα (επίσης νέο μέλος).
Σαφώς είναι κίνηση εξέχουσας σημασίας διότι σε βάθος χρόνου αν όλα πάνε καλά μπορεί να βοηθήσει καταλυτικά στη γενικότερη προσπάθεια για την οικονομική αυτοδυναμία της ομοσπονδίας.

Γενικότερα, αυτό που μένει ως πρώτο συμπέρασμα μετά και τις ανακοινώσεις είναι το γεγονός ότι το νέο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ έχει ανθρώπους που συνθέτουν ομάδα εμπειρίας και ενθουσιασμού.
Αν παρομοιάσουμε αυτό το Δ.Σ. με ομάδα σκυταλοδρομίας απομένει να δείξουν με τις …αλλαγές τους,
εάν η σκυτάλη θα φτάσει με επιτυχία στο τέρμα.
Φυσικά η ομάδα είναι ακόμα στο …λάβετε θέσεις οπότε,
υπομονή, χειροκρότημα (αλλά και …σφύριγμα όπου χρειάζεται).

Προηγούμενο άρθροΣυγκροτήθηκε το νέο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ – Ο Κουτσιώρας εθνικός προπονητής
Επόμενο άρθροΚαι επίσημα τιμωρία για τη Δεβετζή με ακύρωση αποτελεσμάτων από το παγκόσμιο του 2007 και μετά
Ο Κώστας Μπάκος είναι δημοσιογράφος - αθλητικός συντάκτης. Από το 2001 κάνει μεταδόσεις αγώνων στίβου και άλλων ολυμπιακών αθλημάτων στο Eurosport. Ήδη από το 1995 και επί σειρά ετών ήταν στην επιμέλεια του ρεπορτάζ στίβου και από το 2004 πέρασε και στη σύνταξη ύλης σε κορυφαίες αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ