Το πρωινό πρόγραμμα της 3ης ημέρας ξεκίνησε και με τη μοναδική ελληνική συμμετοχή για την 1η Αυγούστου, ενώ είχε κι έναν τελικό.

-> Αποτελέσματα

Η Σταματία Σκαρβέλη έριξε στο Α’ γκρουπ στον προκριματικό της σφυροβολίας και ειχε καλύτερη βολή στα 69,01μ. με την οποία κατετάγη τελικά 18η. Η πρόκριση έκλεισε ψηλότερα από κάθε φορά σε μεγάλη διοργάνωση, στα 71,68μ. Πέντε αθλήτριες έκαναν το όριο των 73,50μ. με καλύτερη με 76,99μ. την Anita Wlodarczyk που θα προσπαθήσει για το 3ο χρυσό, ενώ με επίδοση πέρασε η DeAnna Price, παγκ.πρωταθλήτρια και καλύτερη φέτος.

Στον πρώτο πρωινό τελικό της διοργάνωσης, στη σφαιροβολία (οριζόντια άλματα και ψηλά&χαμηλά εμπόδια θα έχουν επίσης πρωί τον τελικό) η Κινέζα Lijiao Gong ήταν μακράν καλύτερη και με όλες της τις έγκυρες βολές θα κέρδιζε, όμως στις δύο τελευταίες ξεπέρασε τα 20,50μ. κάνοντας ατομικό και φτάνοντας στα 20,58μ.
Η Αμερικανίδα Raven Saunders, αγωνιζόμενη με χαρακτηριστική μάσκα, ήταν 2η με 19,79μ.

Η εμβληματική Valerie Adams πήρε με 19,62μ. το χάλκινο, στους 5ους της Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχε ξεκινήσει στην Αθήνα, με το επώνυμο του τότε άντρα της Villi, και ήταν στον τελικό, 7η, ενώ μετά ήταν νικήτρια σε Πεκίνο και Λονδίνο και είχε αργυρό στο Ριο. Με πέντε παρουσίες σε τελικούς κι έχοντας όλα τα χρώματα μεταλλίων, πανηγύρισε αυτή τη φορά όντας και μητέρα, δείχνοντας τη φωτογραφία των 2 παιδιών της.

Στον προκριματικό του μήκους 8 αθλήτριες έκαναν το όριο των 6,75μ.
Η Ivana Spanovic έφτασε στα 7μ. και η Mihambo έκανε 6,98μ., που ήταν και οι καλύτερες φετινές τους επιδόσεις.
Η Reese έκανε 6,86μ. και η Davis 6,85μ.
Τρία άκυρα είχε η Klishina που είχε και τραυματισμό στο δικέφαλο και τελικά αποχώρησε με καροτσάκι.

Η Υavi με 9.10.80 είχε την καλύτερη επίδοση των 3 σειρών στα στηπλ, όπου οι κορυφαίες πέρασαν στον τελικό.

Ξεκίνησαν τα 400μ. με τον Αμερικάνό Cherry με 44.82 να κάνει την καλύτερη επίδοση των 6 σειρών. Δεν προκρίθηκε ο Ross, μάλλον δύσκολα πέρασε ο vanNiekerk.

-> Ειδικό page για τη διοργάνωση

Το απογευματινό πρόγραμμα ξεκιναει (μετά την απονομή στα 100μ. γυναικών στη 1μμ. Ελλάδος) με τον τελικό στο ύψος ανδρών, περιλαμβάνει τον τελικό στο τριπλούν γυναικών με τη Rojas να ξεχωρίζει και τελειώνει με τον τελικό στα 100μ. ανδρών.
Πριν, στην 1η ημιτελικά σειρά στα 400μ. εμπόδια θα τρέξουν μαζί Warholm και Benjamin.

Προηγούμενο άρθροTokyo: Οι Πολωνοί τη νίκη στην πρώτη μεικτή των Ολυμπιακών Αγώνων
Επόμενο άρθροTokyo: Δύο χρυσά στο ύψος – κατόπιν …συμφωνίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ