Υπο πολλή βροχή ξεκίνησε η 7η ημέρα με τον τελικο των 20χλμ βαδην γυναικών όπου η Αθανασια Τσουμελεκα τερμάτισε 9η με 1:27’54 και πανελλήνιο ρεκόρ!
Η Ευαγγελια Ξυνου ήταν 25η με ατομικό ρεκόρ 1:32΄19, ενώ η Δεσποινα Ζαπουνιδου 41η με 1:39’11. Νικήτρια όπως αναμενόταν η Ρωσιδα Olga Kaniskina με 1:26’31 και ολυμπιακο ρεκορ, σε μια κουρσα που σημειωθηκαν 6 εθνικα και πολλα ατομικα ρεκορ. Τερματισαν οι 43 απ τις 48 αθλητριες, 3 ακυρωθηκαν και 2 εγκατελειψαν.

Η Τονια Στεργιου έκανε 1,85 στα προκριματικά στο αλμα εις υψος κι έμεινε εκτός τελικού για τον οποίο πέρασαν 15 αθλητριες, όσες πέρασαν το 1,93 αφού αποφασίστηκε να μη συνεχίσουν για το όριο των 1,96. Εκτος εμεινε η Acuff

Ο Γιαννης Σμαλιος στον ακοντισμο εμεινε στα 71,87. Μολις 3 επιασαν το οριο των 82,5μ, οι Vasilevskis, Korotkov, Pitkamaki. Στα 79,70 εκλεισε η προκριση την οποια πηρε αγχωτικα με 79,85 ο Thorkildsen. Εκτος εμειναν Makarov, Greer.

Το πρωι ξεκινησε και το 10θλο με τον Clay να προηγειται μετα τα 3 πρωτα αγωνισματα με 2862β, κανοντας τις καλυτερες επιδοσεις σε 100μ -10”44, και μηκος – 7,78, και στη σφαιρα τη δευτερη καλυτερη με 16,27 πισω απο τον Pogorelov -16,53 ο οποιος ειναι 4ος στην καταταξη. Αναμεσα τους οι Kasyanov, Hardee.

Δηλώσεις:

Αθανασία Τσουμελέκα: “Με πολλά προβλήματα βρέθηκα εδώ και έκανα ένα πανελλήνιο ρεκόρ και για το λόγο αυτό είμαι ευχαριστημένη. Όλες οι κοπέλλες έκαναν μεγάλες επιδόσεις. Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες αλλά η διαδρομή ήταν γρήγορη. Ευχαριστώ τον κόσμο που είναι κοντά μου καθώς και τους συναθλητές μου που παρά τη βροχή ήρθαν εδώ για να μου συμπαρασταθούν”.

Ευαγγελία Ξυνού: “Ήταν ένα όνειρο η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος μου ήταν να τερματίσω και τα κατάφερα με νέο ατομικό ρεκόρ. Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες, αλλά έκανα ότι μπορούσα. Ευχαριστώ όλους όσους ήταν δίπλα μου. Είχα λίγο άγχος για τη διαδρομή πριν τον αγώνα, αλλά όταν περπάτησα τα ξέχασα όλα”.

Δέσποινα Ζαπουνίδου: “Όλα πήγαν καλά αν κι έμεινα μακριά από το ατομικό μου ρεκόρ. Οι συνθήκες του αγώνα ήταν καλές και η Ολυμπιακή εμπειρία υπέροχη. Ό,τι καλύτερο έχω ζήσει μέχρι τώρα”.

Τόνια Στεργίου “Είχα σκεφτεί διαφορετικά τη συμμετοχή μου. Με χάλασε λίγο αυτό το βροχερό πρωινό. Αποσυντονίστηκα. Το έβλεπα τόσο ωραία και τελικά στενοχωρήθηκα πολύ. Ήμουν πολύ αρνητική, φοβόμουν. Πιστεύω ότι λόγω της βροχής θα υπάρξουν εκπλήξεις στα προκριματικά”

Γιάννης Σμαλιός “Η συμμετοχή μου ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Δεν κατάφερα κάτι καλύτερο, αλλά μας τα χάλασε και η βροχή. Δεν ήμουν βέβαια και στην καλύτερη κατάσταση και αυτό φάνηκε. Ήταν κάτι το φανταστικό να αγωνίζομαι μέσα σε αυτό το στάδιο που ήταν γεμάτο από θεατές”

Προηγούμενο άρθροΟ.Α. 6η ημέρα: Η μερα του Bolt (και παλι)
Επόμενο άρθροΟ.Α. 7η ημέρα – απογ.: ΗΠΑ-σκυταλη 0-2. Η Spotakova με ευρωπαικο.