Τα όρια και τις προυποθέσεις που θα ισχύσουν απο την Ομοσπονδία για το παγκόσμιο Παίδων-Κορασίδων που θα γίνει στις 10-14 Ιουλίου στο Donetsk της Ουκρανίας, επικυρώθηκαν απο τον ΣΕΓΑΣ
Δείτε στη σχετική ενότητα -> όρια & προυποθέσεις
Με εξαίρεση το μήκος, όπως και το ύψος κορασίδων όπου ταυτίζονται, τα υπόλοιπα όρια είναι σαφώς δυσκολότερα απο αυτά της IAAF, ώς είθισται.
Σε σχέση με τα όρια του ΣΕΓΑΣ του προηγούμενου παγκοσμίου, στους παίδες στα δρομικά είναι περίπου τα ίδια, ενω ελαφρώς αυξημένα στα περισσότερα άλματα και ρίψεις. Αντίστοιχα και στις κορασίδες, όπου είναι πάντως αισθητά ευκολότερα σε 400μ, 3χλμ και στηπλ.

Βασικό κριτήριο επιλογής για την συμμετοχή στις Εθνικές Ομάδες Παίδων-Κορασίδων για τις συναντήσεις: Βαλκανική συνάντηση (3 Αυγούστου), Ελλάς – Κύπρος (25-26 Ιουλίου), είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας τους (στις 22-23 Ιουνίου)

Γενικά σε πολύ εξειδικευμένες περιπτώσεις μπορεί να επιλεγεί αθλητής η αθλήτρια από την γενικότερη αγωνιστική κατάστασή του μέσα στην χρονιά.
Επειδή είναι άγνωστη ακόμη η ημερομηνία ονομαστικής δήλωσης για τις Ολυμπιακές ημέρες νεότητας που θα γίνουν στην Ουτρέχτη από 14-20 Ιουλίου θα ληφθούν υπ όψη οι αγώνες που θα έχουν διεξαχθεί έως εκείνη τη χρονική στιγμή σε Γκραν- Πρι του ΣΕΓΑΣ και μαθητικό πρωτάθλημα , και αν δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία οι περσινές επιδόσεις.
(Οι ηλικίες για τις Ολυμπιακές ημέρες νεότητας είναι 15 & 16 ετών οι γεννημένοι δηλ τα έτη 1997 & 1998)

Προηγούμενο άρθροΗ ανασκόπηση 2012 απο ΣΕΓΑΣ
Επόμενο άρθροΙστορικό ΣΕΓΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ