Έχοντας πλέον μπει στον Μάιο, η σεζόν ξεκινάει για τα καλά σε όλα τα επίπεδα. Η παραδοσιακή και σημαντική για τα σωματεία διοργάνωση των διασυλλογικών Α/Γ έρχεται στο προσκήνιο, με 11 ομίλους στην Επικράτεια και διεξαγωγή σε 2 αγωνιστικές.

-> Διασυλλογικό Α/Γ – πρόγραμμα/infos

Εκτός των 4 ομίλων των νησιών Αιγαίου που θα γίνουν συνεχόμενα – και ήδη έχει γίνει η αρχή στη Σάμο πριν 2 εβδομάδες (->διασυλλογικό νησιων) για τους υπόλοιπους 7 ομίλους, η Α’ αγωνιστική (με τα μισά αγωνίσματα) γίνεται τώρα, κυρίως το Σάββατο 4 Μαίου (Ηράκλειο, Πάτρα, Δράμα, Θεσσαλονίκη και ένας όμιλος σε Αγ.Κοσμά)

Ο όμιλος που γίνεται στα Ιωάννινα προηγείται την Παρασκευή 3 Μαίου, ενώ την Κυριακή 5 Μαίου είναι ο όμιλος της Αθήνας & Ανατ.Αττικής στον Αγ.Κοσμά (όπου το Σάββατο γίνεται του Πειραιά & Ανατ.Στερεάς)

Για πολλούς αθλητές οι αγώνες θα αποτελέσουν μια πρώτη αγωνιστική εμφάνιση, αρκετές θα είναι και οι παρουσίες αθλητών πρώτης γραμμής, όπως του Τεντόγλου αλλά στο τριπλούν και της Παπαχρήστου στο μήκος.

Υπάρχει σύστημα βαθμολόγησης με χαμηλό και υψηλό όριο (->όρια) ενώ οι επιδόσεις μετράνε και ως επίτευξη για τα πανελλήνια πρωταθλήματα, όχι όμως για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Στο διασυλλογικό Α/Γ, όπου οι αθλητές μπορούν να λάβουν μέρος σε 2 ατομικά και 1 ομαδικό ή αντίστροφα, αλλά ως 2 αγωνίσματα συνολικά ανά αγωνιστική, δικαιούνται συμμετοχής και αθλητές-τριες της κατηγορίας Π/Κ (γεν.2002-2003) με κάποιους περιορισμούς.

Η Β’ αγωνιστική (πέραν των νησιών Αιγαίου) με τα υπόλοιπα αγωνίσματα είναι προγραμματισμένη για 2 εβδομάδες μετά.

Τα διασυλλογικά των κατηγοριών

Σε ορισμένες περιπτώσεις παράλληλα με το διασυλλογικό Α/Γ γίνεται και διασυλλογικό ΠΠ/ΠΚ Α’ ή αγωνίσματα συνθέτων αυτών ή γίνεται ενδιάμεσα των 2 αγωνιστικών. Για κάποιους ομίλους βέβαια έχουν ήδη διεξαχθεί

Το διασυλλογικό Π/Κ έχει πραγματοποιηθεί σχεδόν σε όλους τους ομίλους, ολοκληρώνεται τώρα και σε Κυκλάδες – Δωδεκάνησα.

Αρκετές ήταν οι επιδόσεις που ξεχώρισαν. Στο μήκος η Ντραγκομίροβα είχε κάνει 6,12μ. (πριν κάνει στα σύνθετα το εντυπωσιακό 6,44μ.), στο ακόντιο (500γρ.) η Τζένγκο σημείωσε 59,95μ. (ενώ έκανε 60,69μ. κατά τα σύνθετα), στη σφυροβολία αγοριών (5κ.) ο Ντουσάκης έριξε 74,69μ. ο Πολυχρονίου 70,64μ. και ο Ζιώγας 69,92μ., ενώ στα κορίτσια (3κ.) η Τζατζιμάκη 64,12μ. Στο δίσκο (1,5κ.) ο Μπουζάκης 59,42μ., στη σφαίρα (5κ.) ο Γεννίκης 18,70μ.. Ο Χύτας πέρασε τα 4,81μ. στο επί κοντώ, ενώ στα 100μ. ο Καριοφύλλης έτρεξε 10.79 αλλά με ευνοϊκό πάνω από 2μ/”.
Ενδεικτικά όλες αυτές οι επιδόσεις ήταν καλύτερες του ορίου για το Ευρωπαικο Π/Κ πέρυσι. Ακόμη, μεταξύ άλλων, στο δίσκο η Κεσσίδη έριξε 44,77μ. και ο Γεννίκης 54,68μ., στα 400μ. η Κωνσταντινίδου έτρεξε σε 55.87, στο 3αρι η Σπύρου 10.01.83.

Αρκετά από τα παιδιά αυτά συμμετείχαν -και σημείωσαν και καλύτερες επιδόσεις σε πολλές περιπτώσεις- στη Β΄φάση του Σχολικού πρωταθλήματος και θα αγωνιστούν στην τελική φάση στα Ιωάννινα στις 8-9 Μαίου (->πρόγραμμα/infos)

Προηγούμενο άρθροΣε ισχύ οι κανονισμοί της IAAF για τα επίπεδα τεστοστερόνης – απορρίφθηκε η προσφυγή Semenya
Επόμενο άρθροDoha: Η Semenya πρωταγωνίστρια στην πρεμιέρα του Diamond League – αρχή για Φιλιππίδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ