Στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά διεξάγεται το πρώτο θεματικό καμπ της χρονιάς όπου συμμετέχουν πάνω απο 30 αθλητές και αθλήτριες σπριντ και εμποδίων των προεθνικών ομάδων, μαζί με μερικούς ακόμα αθλητές των υπεύθυνων προπονητών, όπως η Ελισάβετ Πεσιρίδου.

Οι υπεύθυνοι των ομάδων Ε/Ν Γιάννης Κουσιώρας και Π/Κ Τόλης Αποστολόπουλος μαζί με την Ιωάννα Σιώμου τον Παναγιώτη Ασλανίδη και άλλους προπονητές (και παρουσία του αρχιπροπονητή κου Ευαγγελόπουλου και του προέδρου του ΣΕΓΑΣ κου Παναγόπουλου) πραγματοποιούν από κοινού προπονήσεις με έμφαση σε τεχνική, ασκησιολόγιο και προπονητικές προσεγγίσεις, ενώ την Κυριακή έγιναν και εργομετρήσεις με ανάλυση της ταχύτητας ανά 10μ, του πατήματος πριν το 1ο εμπόδιο για τους εμποδιστές κ.α. με ανάλυση από την ομάδα του Καθηγητή Προπονητικής κου Κέλλη.

Σχετικά ο υπεύθυνος Παίδων/Κορασίδων κος Αποστολόπουλος και η Ομοσπονδιακή προπονήτρια κα Σιώμου είπαν στο stivoz.gr:

Αποστολόπουλος: “Το πρόγραμμα εξελίσσεται όπως ακριβώς σχεδιάστηκε και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσήλωση των παιδιών σε αυτό που γίνεται. Το καμπ μόνο θετικά αποτελέσματα μπορει να έχει και τόσο οι προπονήσεις και μετρήσεις όσο και οι παραστάσεις που παίρνουν τα παιδιά αυτές τις ημέρες είναι μια παρακαταθήκη για την αγωνιστική περίοδο και το μέλλον”

Σιώμου: “Είναι μια πολύ καλή κίνηση της Ομοσπονδίας να ενώσει αυτά τα παιδιά και τους προπονητές τους που ανταλάσσουν απόψεις κι έρχονται σε επικοινωνία με Ομοσπονδιακούς και με υπόλοιπους προπονητές. Ως προς τον τομέα μου, δοθηκε ασκησιολόγιο στα εμπόδια για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρύτερα ένα κοινό σε όλους ενώ συζητήθηκαν πολλά τεχνικά θέματα.

Τα παιδιά είναι χαρούμενα απο τη συμμετοχή τους και δεκτικά και στις νέες ασκήσεις και στο να μάθουν κάτι νέο και από προπονητή που δεν είναι δικός τους, κάτι πολύ θετικό και φαίνεται πως κάποια στεγανά αντιμετωπίζονται από παιδιά και προπονητές. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κατά βάση ένα κοινό σύστημα όπως γίνεται στις καλύτερες ευρωπαικές χώρες. Κοινός στόχος όλων μας η βελτίωση των παιδιών που είναι το μέλλον του Κλασσικού Αθλητισμού μας.
Είμαι και είμαστε στη διάθεση όλων των παιδιών και προπονητών για βοήθεια και στήριξη όλη τη χρονιά σε ότι προπονητικό και αγωνιστικό θέμα χρειαστούν”

Παράλληλα το πρόγραμμα περιλαμβάνει και συναντήσεις για βασικά θέματα υψηλού αθλητισμού με αποκορύφωμα το σεμινάριο που θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου, με ομιλητές τον καθηγητή ΤΕΦΑΑ και 6ο Ολυμπιονίκη το 1972 στα 400μ. εμπόδια κο Σταύρο Τζιωρτζή, τον επι σχεδόν 20 χρόνια πρωταθλητή στο αγώνισμα Περικλή Ιακωβάκη και τη διατροφολόγο του ΣΕΓΑΣ Αφροδίτη Μέντζου. (->Πρόγραμμα)

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις εργομετρήσεις της Κυριακής 3/1

Προηγούμενο άρθροΑναδείξτε τους κορυφαίους του 2015
Επόμενο άρθροΣεμινάριο για …σεμινάρια (+photoz)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ