Το Δημοτικό στάδιο της Καλλιθέας είναι από τα πλέον ιστορικά και εμβληματικά της Αττικής. Αγωνιστικά, οι αγώνες «Μπιζάνεια» μάζευαν κάθε χρόνο πλήθος αθλητών, με ατελείωτες σειρές στους δρόμους. Επίσης τελευταία γίνονταν και αγώνες αλμάτων. Στο Στάδιο προπονείται ο ΓΣ Καλλιθέας με ιστορία από το 1966 -το τμήμα στίβου από το 1984- αλλά και ο νεώτερος Φιλαθλητικός.

Ένα από τα γκρουπ που είναι κατά βάση εκεί είναι αυτό που προπονεί ο Παναγιώτης (Τάκης) Γερακός – ο οποίος υπήρξε και καλός αθλητής αντοχής – ανήκε στον ΓΣ Καλλιθέας. Μεταξύ των συναθλητών του ήταν ο Νίκος Μαξούρης και η Καρολίνα Σκούρτη, αθλητές που μετέπειτα γύμνασε κιόλας.

Το Δημοτικό Στάδιο, αν και φέρει το όνομα του Γρηγόρη Λαμπράκη, είναι περισσότερο γνωστό ως Ελ Πάσο, καθώς με τα νταμάρια του Λόφου Σικελίας στην απέναντι ευθεία θυμίζει σκηνικό από τη “Μονομαχία στο Ελ Πάσο”.
Το 350μ. με τη δύσκολη στροφή και 6 διαδρόμων στάδιο, πλέον έχει ένα εντυπωσιακό μπλε ταρτάν που θυμίζει …Βερολίνο.

Προηγουμένως έμεινε ως προς το στίβο για σχεδόν 2 χρόνια κλειστό για ανακατασκευή. Τα προβλήματα βέβαια τότε για τους συλλόγους και τους αθλητές στίβου ήταν, προφανώς, τεράστια.
Τώρα, σε πλήρη λειτουργία, ευτυχώς για τις καθημερινές έχει υπάρξει καλή πρόθεση και συνεννόηση και το Στάδιο διατίθεται κάποιες ώρες αποκλειστικά για το στίβο. Τα Σάββατα ωστόσο είναι μόνο μέχρι τις 3μμ και τις Κυριακές κλειστό, κάτι που για Δημοτικό Στάδιο θα μπορούσε να έχει προσφέρει καλύτερο ωράριο για τους εργαζόμενους – αθλητές ενώ κάποιες ώρες παραπάνω είναι και κάτι που ζητάνε οι σύλλογοι καθώς θα διευκόλυνε πολύ το έργο και ανάπτυξή τους.

Στο γκρουπ του Γερακού τώρα ανήκουν 2 από τους πλέον καλούς –αλλά και ελάχιστα προβεβλημένους- δρομείς αντοχής: ο 28χρονος Χρήστος Καλλίας και η 25χρονη Ελευθερία Πετρουλάκη. Σταθερά είναι σε αυτούς που ξεχωρίζουν σε αγώνες αντοχής σε στάδιο, δρόμο και ανώμαλο δρόμο. Δυο παιδιά που κάπου ανάμεσα στις ώρες δουλειάς, στο γνωστό κατάστημα αθλητικών “Outrun” στη Μ.Φλοίσβου, θα πάνε στην Καλλιθέα για το προπονητικό τους πρόγραμμα.

Και οι δύο για επαγγελματικούς κυρίως λόγους έχουν εγκατασταθεί στη Αθήνα -ο Χρήστος κάνοντας επιπλέον σχολή σε Φυσιοθεραπεία ενώ η Ελευθερία τελείωσε το ΤΕΦΑΑ- και προσπαθούν παράλληλα για το καλύτερο στα αγωνίσματα αντοχής, που ως γνωστόν έχουν μια κάμψη εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα.
Ειδικεύονται στα 5.000μ αλλά και στα 10.000μ, ενώ είναι από τα πλέον υπολογίσιμα ονόματα και σε αγώνες ανωμάλου δρόμου, ήταν 3οι στο προηγούμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ή και διοργανωσεις δρόμου – ήταν οι νικητές στο 5αρι της διοργάνωσης του Αυθεντικου Μαραθωνίου. Ο Μαραθώνιος είναι και αυτός πάντως μια μελλοντική προοπτική.

Ο Χρήστος ξεκίνησε στην Άμφισσα, όπου εργαζόταν σε σχολείο ο κος Γερακός και γνωρίστηκαν εκεί. Στον Δολιχο Αμφισσας -το σύλλογο που ξεκίνησε ο Κώστας Γκελαούζος- άρχισε στίβο στην 1η γυμνασιου ενώ στην 3η κερδισε το πρωτο του πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμαλου δρόμου. Γυμνάστηκε με τον Χαραλαμπο Κορνεζο μεχρι το 2006. Έπειτα πήγε στη Θεσσαλονίκη και ανήκε στον ΠΑΟΚ, ενώ μετά ήρθε Αθήνα με τον Γερακο και πέρασε από τον ΓΣ Καλλιθέας και ύστερα στον ΑΟ Μυκόνου.
Στον ίδιο σύλλογο πήγε και η Ελευθερία, που πριν ήταν για πολλά χρόνια στον Σητειακό ΑΟ – το σύλλογο όπου ήταν μέχρι πέρυσι και η Μ.Μπελιμπασάκη, με προπονητή εκεί τον Μιχάλη Γωνιωτάκη, ενώ έκανε επίσης ένα πέρασμα από τον ΓΣ Καλλιθέας.

Στο γκρουπ ανήκει και η πολύ καλή βαδίστρια Αλεξάνδρα Καυκουλα αλλά και πολλά νεαρά ταλαντούχα παιδιά όπως η Εβελινα (Παρασκευή) Ανθή, η Κατερίνα Σκοβολά, η Αναστασία Αλεξανδράτου, που κάνουν σπριντ.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το Στάδιο και προπόνηση του γκρουπ εκεί:

Προηγούμενο άρθροΑρχίζει η σεζόν!
Επόμενο άρθροΗμερίδα – Αγ.Κοσμάς, 14/1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ