Άρεται από την Παγκόσμια Ομσπονδία ο αποκλεισμός του στίβου της Ρωσίας που ξεκίνησε στα τέλη του 2015 λόγω κυκλώματος και συγκάλυψης doping (->εδώ).

H RusAF θα κληθεί να συμμορφωθεί για 3 χρόνια με ένα σύνολο 35 «Ειδικών Προϋποθέσεων» που έχουν ως στόχο να διασφαλίσουν ότι οι μεταρρυθμίσεις κατά του ντόπινγκ της RusAf παραμένουν σε ισχύ και θα συνεχίσουν να λειτουργούν αποτελεσματικά.

Η Ρωσική Ομοσπονδία στίβου είχε σε περιορισμό και οι αθλητές της αρχικά εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 -σε αντίθεση ωστόσο με άλλα αθλήματα.
Περιορισμένος αριιθμός υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις και υπό ουδέτερο καθεστώς (Authorised Neutral Athletes) μετείχε στη συνέχεια στις διεθνείς διοργανώσεις.
Στο ευρωπαικό κλειστού του 2021 δεν είχε επιτραπεί συμμετοχή, στο Tokyo είχαν άδεια για συνολικά 10, ενώ όλες για τις διοργανώσεις του 2022 υπήρξε απόφαση για 20 συγκεντρωτικά.

Ωστόσο η εμπόλεμη κατάσταση και εισβολή σε Ουκρανία στις αρχές του 2022 έφερε τον αποκλεισμό της Ρωσίας -και Λευκορωσίας ως σύμμαχο- από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου (->εδώ)

Ο αποκλεισμός αυτός παραμένει και δεν μπορεί να υπάρξει εκπροσώπηση αθλητών ή επισήμων στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις (World Athletics Series) ενώ η σύσταση της WA στους διοργανωτές των διεθνών διοργανώσεων είναι να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική.
Το Συμβούλιο συμφώνησε να συγκροτήσει μια ομάδα εργασίας για να προτείνει τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να εκπληρωθούν για την άρση των περιορισμών για τις διοργανώσεις της Παγκόσμιας Σειράς Στίβου.

Προηγούμενο άρθροΣτο Torun το παγκόσμιο κλειστού του 2026
Επόμενο άρθροΠεριορισμοί για αθλήτριες DSD και trans

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ