Λουκέτο μετά από 30 χρόνια λειτουργίας μπαίνει στα αθλητικά σχολεία, καθώς το κόστος τους είναι πολύ υψηλό και το υπουργείο Παιδείας τα κρίνει ως «αντιπαραγωγικά για τον αθλητισμό και αντιπαιδαγωγικά για την εκπαίδευση».

Γίνεται, επίσης, λόγος για μαζικοποίηση των τμημάτων και παντελή απουσία αρμόδιων Αθλητικών Ομοσπονδιών κατά τον σχεδιασμό και την αξιολόγησή τους, αλλά και για υπερπληθώρα καθηγητών όλων των ειδικοτήτων, όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία».

Το υπουργείο Παιδείας, μάλιστα, εξήγγειλε την έναρξη διαβούλευσης για να βρεθούν νέοι τρόποι στήριξης του θεσμού.

Όπως προβλέπει σχετική εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης θα σταματούν να λειτουργούν ήδη από φέτος σε κάθε περίπτωση κατά την οποία θα προκύπτει οποιοδήποτε κώλυμα, είτε με τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, είτε με τη μεταφορά των μαθητών στους χώρους άθλησης.

Προϋπόθεση είναι σε κάθε τάξη, τόσο για τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίου όσο και για τα Ειδικά Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Λυκείων είναι να φοιτούν τουλάχιστον 12 μαθητές.

Οι μαθητές των τμημάτων που καταργούνται θα μετεγγράφονται σε τμήματα γενικής παιδείας του σχολείου ή σε όποιο άλλο σχολείο επιλέξουν.

απο in.gr

Προηγούμενο άρθροΟι μεταγραφές: ΑΕΚ, ΠΓΣΣ, ΑΟ Μέγαρων οι πρωταγωνιστές. ΠΓΣ, ΟΣΦΠ, ΕΑΡ αποδυναμωμένοι
Επόμενο άρθροΣτρατηγικό πλαίσιο δράσης σύνδεσης της υγείας με τον αθλητισμό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ