Σε κίνηση δημιουργίας ή ανάπτυξης χώρων άθλησης προχωράει η ΓΓΑ με έμφαση στον λαικό αθλητισμό.

Σε κοινή συνέντευξη των κου Μπιτσαξή και κου Αηδόνη, αναφέρθηκαν τα ακόλουθα
“Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί σήμερα, λένε ότι για να μπορέσεις να διαμορφώσεις συνθήκες υγείας ενός πληθυσμού, πρέπει να στηριχθείς σε δύο πράγματα:
Να διαμορφώσεις μια νέα διατροφική συνήθεια, το οποίο παράλληλα πρέπει να είναι συνδυασμένο απόλυτα με την υπόθεση της άθλησης.
Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, σήμερα έχουμε ένα στρατηγικό σχέδιο, το οποίο στοχεύει σε μείωση της παχυσαρκίας στο 5% και για να γίνει αυτό, πρέπει να δώσουμε σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα, έξω από το σπίτι του, σε μια πολύ μικρή ακτίνα, να βρίσκει μια μικρή αθλητική υποδομή ή μια μεγαλύτερη.

Το πλαίσιο μας, σε σχέση με την άθληση για όλους, περνάει μέσα από κάποιες συγκεκριμένες φάσεις:
Αλλάζουμε τους ιστούς των πόλεων, διαμορφώνοντας διαδρομές άθλησης, δηλαδή δρόμοι, οι οποίοι δεν είναι χρηστικοί δεν δημιουργούν σήμερα κυκλοφοριακά προβλήματα, πρέπει και θα μετατραπούν σε διαδρομές άθλησης.
Όλοι οι ανοιχτοί χώροι μετατρέπονται σε πάρκα υγείας και άθλησης με συγκεκριμένες δράσεις. Το ίδιο και οι μεγάλοι αθλητικοί πνεύμονες, τα μεγάλα αθλητικά κέντρα, όπως το ΟΑΚΑ, ο Άγιος Κοσμάς, ο Σχινιάς, μετατρέπονται σε θεματικά πεδία άθλησης, όπου εκεί ο κάθε πολίτης μαζί με την οικογένειά του, θα μπορεί να ασκήσει μια μεγάλη ή μικρή αθλητική δραστηριότητα. Ευελπιστούμε, ότι μέχρι και το τέλος Ιουνίου 2011, θα έχουμε δεκάδες τέτοια αθλητικά σημεία, όπου ο κάθε πολίτης, να έχει τη δυνατότητα να ασκήσει τη δική του εξειδικευμένη δράση.
Δημιουργώντας, σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ, έναν αθλητικό χάρτη, όπου ο κάθε πολίτης μπαίνοντας στο internet, θα ξέρει τι μπορεί να κάνει σε κάθε γειτονιά.”

Προηγούμενο άρθροΚλείνουν τα αθλητικά σχολεία!
Επόμενο άρθροΜεταγραφές Κυπρίων αθλητών – τριών σε Ελλαδικούς Συλλόγους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ