Αν δεν με απατούν τα όσα βλέπω, ο ΣΕΓΑΣ εφέτος καθιέρωσε και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10Κ (τουτέστιν 10χλμ.) σε δημόσιο δρόμο! Τόπος η Πάτρα, ημερομηνία 8 Οκτωβρίου, σε συνδυασμό με το φινάλε του RUN GREECE 2017! Ασφαλώς και διατηρώ πικρία που βρίσκομαι χωρίς λόγο και αιτία εκτός ΔΣ της Ομοσπονδίας, αλλά νιώθω ικανοποίηση που μια βασική πρότασή μου (καταγραμμένη σε σχετικές προτάσεις ως τέως πρόεδρος της Επιτροπής αγώνων δημόσιου δρόμου & βουνού) υιοθετήθηκε πολύ γρήγορα! Πολύ γρήγορα βέβαια σε σχέση με την πρόταση, πολύ αργά όμως σε σχέση με τις χώρες που έχουν καθιερώσει εθνικό πρωτάθλημα σε μια απόσταση που θεωρείται “κλασική” από την Iaaf αλλά και τη διεθνή δρομική κοινότητα!
Διατηρώ σταθερά την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθεί τη διεθνή πρακτική και όπου η Παγκόσμια Ομοσπονδία διοργανώνει πρωτάθλημα ή αναγνωρίζει επίσημα ρεκόρ να κάνει το ίδιο, με μικρές ίσως εξαιρέσεις. Επίσης ότι η χώρα μας πρέπει να προσπαθεί να εκπροσωπείται σε διεθνείς (τουλάχιστον Βαλκανικού και Ευρωπαϊκού επιπεδου) διοργανώσεις είτε ανωμάλου είτε δημόσιου δρόμου (τρέξιμο και βάδην) και -αν υπάρχει δυνατότητα – ορεινού δρόμου ακόμη…
Ασφαλώς δεν θα γίνουμε μεγάλη δύναμη στους τομείς αυτούς, αλλά μια τέτοια πολιτική ευελπιστώ ότι μπορεί να φέρει μεσοπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα και τουλάχιστον πρόοδο και νέο έμψυχο δυναμικό, που να μην υστερεί απελπιστικά, να μην μένει μόνιμα στην ουρά… Αλλά όταν κάτι μένει ανενεργό δεν μπορεί να έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα, δεν μπορεί να βελτιώσει κανέναν, δεν αποτελεί κίνητρο για κανένα νέο δρομέα η παντελής απουσία!
Ελπίζω λοιπόν ότι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε έναν πολύ ωραίο αγώνα τον Οκτώβριο στην Πάτρα και ότι όλοι οι καλοί δρομείς (άνδρες και γυναίκες) μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων θα θελήσουν να μετάσχουν, διεκδικώντας τα πρώτα μετάλλια ενός νέου θεσμού πανελλήνιου χαρακτήρα! Σε σχέση με το παρελθόν τους δίνονται πολύ περισσότερες ευκαιρίες και να αγωνισθούν και να βελτιωθούν και να αναγνωρισθούν από φιλάθλους και μίντια…

Προηγούμενο άρθροΤο πανελλήνιο ανωμάλου την Κυριακή 5/3 στα Τρίκαλα – Σεμινάριο το Σάββατο
Επόμενο άρθροΕυρωπαικό Πρωτάθλημα κλειστού 2017 (Βελιγράδι)
Ο Γιάννης Μαμουζέλος είναι δημοσιογράφος, από τους πλέον αναγνωρισμένους στο αθλητικό ρεπορτάζ, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α και του Π.Σ.Α.Τ., ενώ ήταν μέλος του ΔΣ στον Πανελλήνιο ΓΣ και στην Ομοσπονδία ΣΕΓΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ