Στην εποχή που όλοι μιλάνε για “καινοτομία” και την ανάγκη να μπει περισσότερο στη ζωή μας (ακόμη και ως αντίδοτο στην κρίση…) δεν μπορούσε να λείψει ο στίβος και ειδικά ο θεσμός των αγώνων δημόσιου δρόμου RUN GREECE. Και βέβαια δεν εννοώ για την ήδη γνωστή είδηση ότι το 2017 αυξήθηκε κατά έναν αγώνα, πρώτη Κυρικαή του Οκτωβρίου στην ελκυστική Ρόδο, αλλά ότι ο θεσμός καθιερώνει έναν “ειδικό τελικό 3χλμ” στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, το Νοέμβριο!
Σε αυτή την μικρή και γρήγορη κούρσα θα τρέξουν οι ομάδες των 7 Περιφερειών της χώρας, σε πόλεις των οποίων τελούνται οι αγώνες της σειράς που κέρδισε επίσημους και ανεπίσημους αθλητές, μικρούς και μεγάλους, λιγότερο ή περισσότερο προπονημένους και μυημένους στο τρέξιμο σε δημόσιο δρόμο.
Αυτό είναι και το “ζουμί” της καινοτομίας… Οι ομάδες σχηματίζονται με βάση τα αποτελέσματα στον αγώνα 5χλμ. σε κάθε πόλη (Λάρισα, Ηράκλειο, Καστοριά, Γιάννενα, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Πάτρα) και ανά ηλικιακή κατηγορία! Οι πρώτοι και οι πρώτες της κάθε μίας (με εξαίρεση ότι στην μικρότερη ηλικιακά αλλά πολυπληθέστερη σε συμμετοχές που είναι 18-34 ετών θα επιλέγονται τρείς άνδρες και ισάριθμες γυναίκες) θα συγκροτήσουν την ομάδα της Περιφέρειας (δηλ. 10 άνδρες & 1ο γυναίκες) και θα προσκληθούν με έξοδα του ΣΕΓΑΣ να μετάσχουν στον τελικό, στη διάρκεια της κορυφαίας ετήσιας αθλητικής εκδήλωσης στην Ελλάδα τον ΑΜΑ!
Αντιλαμβάνεστε ότι 140 δρομείς με κοινά χρώματα και συνδετικό κρίκο ότι κατοικούν στην περιφέρεια κάθε πόλης-διοργανώτριας αγώνα RUN GREECE θα έχουν πλέον και κοινό στόχο: Τη νίκη στον ομαδικό αγώνα, που δεν θα έχει μόνο έπαθλα, αλλά και ξεχωριστό κοινωνικό σκοπό, καθώς ένα σημαντικό ποσό θα δοθεί στη νικήτρια, τα μέλη της οποίας θα αποφασίσουν τη διάθεσή του σε ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ φορέα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης της Περιφέρειάς τους!
Αρα, δεν είναι ότι τα μέλη της ομάδας θα έρθουν πιο κοντά, θα γνωριστούν καλύτερα, θα βάλουν ένα κοινό αθλητικό στόχο, αλλά θα προσφέρουν μέσα από την προσπάθειά τους σε ένα κοινωφελή σκοπό, που θα έχουν την ευχέρεια με διάλογο και συνεργασία να επιλέξουν και θα αφορά την περιφέρεια όπου ζουν και δραστηριοποιούνται!
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα για την αξία του πρότζεκτ και τη φρέσκια ιδέα που φέρνει και μόνο η Ομοσπονδία έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει…
Ο τρόπος επιλογής των δρομέων κάθε ομάδας υπάρχει αναλυτικά στο σάϊτ της διοργάνωσης, όπου βέβαια θα ανακοινώνονται και τα ονόματα όσων θα την αποτελέσουν και των πιθανών αναπληρωματικών τους… Ανθρώπινο να μην μπορεί τη συγκεκριμένη ημερομηνία κάποιος να αγωνισθεί, αν και προσωπικά νομίζω ότι όλοι όσοι σταδιακά βλέπουν ότι απαρτίζουν την ομάδα της Θεσσαλίας, της Κρήτης, της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θράκης, των Δωδεκανήσων και της Δυτ. Ελλάδας θα προσμένουν με ανυπομονησία την ημέρα του τελικού μπροστά στο μέγα πλήθος της Αθήνας και τον ονειρικό τερματισμό στο Παναθηναίκό στάδιο! Μέχρι προπονήσεις …ολυμπιακού επιπέδου νομίζω πως θ’ αρχίσουν!
Τα παραπάνω πιστεύω ότι θα εξιτάρουν τους λάτρεις του τρεξίματος σε δημόσιο δρόμο και τα μέλη της ολοένα και αυξανόμενης δρομικής κοινότητας στη χώρα, αλλά για την Κρήτη και τον αγώνα της Κυριακής 30 Απριλίου στο Ηράκλειο υπάρχει κάτι εξαιρετικά ελκυστικό: Η διοργάνωση σε συνεργασία με την μεγάλη ναυτιλιακή εταιρία MINOAN LINES προσφέρει έκπτωση 50% στα εισιτήρια με τα υπερπολυτελή πλοία από τον Πειραιά στο Ηράκλειο!! Για σκεφτείτε λοιπόν όχι μόνο πόσο διευκολύνονται όσοι μένουν στην Αττική ή αλλού να τρέξουν στην Κρήτη, αλλά και να χαρούν ένα τριήμερο σε μια από τις πιο όμορφες και τουριστικές πόλεις και περιοχές της Ελλάδας συνδυάζοντας και την Πρωτομαγιά! Επομένως δηλώστε συμμετοχή τώρα και κλείστε τα εισιτήριά σας για έναν αγώνα που κάνει πράξη το νόημα του αθλητικού τουρισμού.

Προηγούμενο άρθροΤο διασυλλογικό Παίδων-Κορασίδων σε 14 ομίλους
Επόμενο άρθροΔιασυλλογικό Π/Κ 2017
Ο Γιάννης Μαμουζέλος είναι δημοσιογράφος, από τους πλέον αναγνωρισμένους στο αθλητικό ρεπορτάζ, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α και του Π.Σ.Α.Τ., ενώ ήταν μέλος του ΔΣ στον Πανελλήνιο ΓΣ και στην Ομοσπονδία ΣΕΓΑΣ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο αγώνας του RUN GREECE (με έναν απ’ τους τελευταίους ημιμαραθώνιους της σεζόν) πλησιάζει και γι αυτό σπεύστε να δηλώσετε συμμετοχή! Δείτε και την ηλικία σας και σεκφτρείτε ότι μπορεί να έχετε ένα παραπάνω κίνητρο… Να κερδίσετε την κατηγορία σας (ή να είστε στους 3 πρώτους/ες σε αυτή των 18-34) στα 5χλμ. και εφ’ όσον μένετε στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας να μπείτε στην ομάδα της για τον μεγάλο τελικό των 3χλμ. στην Αθήνα μαζί με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο! Θα προσκληθείτε από την οργανωτική επιτροπή και θα έχετε μια μοναδική δρομική εμπειρία σε γρήγορη απόσταση!
    Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα Γιάννενα, την ερχόμενη Κυριακή 21 Μαϊου, που μοιάζουν να έχουν ξεχάσει ότι άνοιξαν το 2013 το θεσμό με μεγάλη επιτυχία και έγιναν η βάση για να γίνουν οι αγώνες (σε 7 πλέον πόλεις από εφέτος) από τους πιο αγαπητούς και αξιόπιστους πανελλαδικά! Φίλοι ηπειρώτες δραστηριοποιηθείτε, κινηθείτε, εγγραφείτε! Εφέτος κινδυνεύετε να μείνετε στν …ουρά των συμμετοχών σε σχ΄’εση με τις άλλες πόλεις κι αυτό θα σάς ζημιώσει…. Να μην μείνετε πρώτοι μόνο στα γρόσια και στα γράμματα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ