Ασφαλώς όπως συνολικά η ζωή στη Γη, δεν είναι ένας ” όμορφος Κόσμος, ηθικός αγγελικά πλασμένος”, όπως ήθελε ο ποιητής, αλλά έχει ανθρώπινες παθογένειες, έτσι είναι και ο αθλητισμός γενικά. Ειδικότερα όμως η ΙΑΑΦ διαπίστωσε ότι σε ορισμένους τομείς συμβαίνουν …περίεργα πράγματα και έτσι αποφάσισε να τα ερευνήσει, δημιουργώντας τρείς ειδικές επιτροπές, ώστε να εντοπισθούν οι παραβάτες, να επιβληθούν τιμωρίες και να ληφθούν μέτρα για να αποτραπούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον.
Έτσι μία επιτροπή θα διερευνήσει σκόπιμη παραβίαση των ορίων ηλικίας από μεγαλύτους αθλητές/τριες σε διοργανώσεις Εφήβων/νεανίδων και Παίδων/Κορασίδων! Σοβαρή παρεκτροπή και για τους αθλητές αλλά και για τις Ομοσπονδίες που συντηρούν τέτοιες αντιλήψεις, στο βωμό της κατάκτησης μιας διάκρισης, που όμως γίνεται με unfair τρόπο!

Η δεύτερη επιτροπή θα εξετάσει αιτήματα αλλαγής υπηκοότητας που εκκρεμούν καιρό, μετά την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να κλείσει τη φάμπρικα αυτή, που φυσικά μετατρέπει τους αθλητές σε “είδος προς πώληση” και τις χώρες σε σημαίες ευκαιρίας! Τώρα θα κριθεί ποιοι είχαν βάσιμους και πραγματικά νόμιμους λόγους να αναζητήσουν μια νέα …πατρίδα και αθλητική στέγη… Γιατί, έτσι όπως πηγαίναμε με τη λογική του ανεκδιήγητου και φαινομενικά ευυπόληπτου Λαμίν Ντιάκ και της ” παρέας” του θα γεμίαζαν κάποιες χώρες από “αθλητικούς μετανάστες” και η Τουρκία λ.χ. θα γινόταν η νέα ευρωπαϊκή υπερδύναμη στο στίβο! ΄Ετσι ξαφνικά, που λέει κι ο στίχος…

Τέλος, η τρίτη επιτροπή θα διερευνήσει fake αποτελέσματα! Ναι , συμβαίνει κι αυτό ειδικά για κάποιους που θέλουν να εξασφαλίσουν όρια πρόκρισης σε μεγέλς διοργανώσεις! Κάποια αποτελέσματα συνολικά ή συγκεκριμένες επιδόσεις μοιάζουν εντελώς αναξιόπιστες και περίεργες… Οπότε θα αναζητηθούν στοιχεία γιατί φαίνεται ότι πολλοί μπαίνουν στον πειρασμό να κερδίσουν την “επιτυχία” συμμετοχής σε μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση τρέχοντας ή πηδώντας σε κατηφόρα ή με ευνοϊκό …Σιμούν, ή με μετροταινία όπου λείπουν κάποια τμήματα…

Ελπίζω να αποκαλύψουν την αλήθεια οι επιτροπές και να στείλουν σε καραντίνα τους δράστες…

Προηγούμενο άρθροΑυτά που δεν θα ακούσετε στην τηλεόραση…
Επόμενο άρθροLondon2017: Έκτακτη προκριματική κούρσα στα …200μ. για Makwala!
Ο Γιάννης Μαμουζέλος είναι δημοσιογράφος, από τους πλέον αναγνωρισμένους στο αθλητικό ρεπορτάζ, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α και του Π.Σ.Α.Τ., ενώ ήταν μέλος του ΔΣ στον Πανελλήνιο ΓΣ και στην Ομοσπονδία ΣΕΓΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ