Κατά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα θα απονεμηθεί επίσημα το χρυσό μετάλλιο από τη διοργάνωση του 2011 (όπου είχε κερδίσει αλλά μετέπειτα τιμωρήθηκε η Savinova) στην Caster Semenya, αλλά …όχι στην ίδια.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας της Ν.Αφρικής έγινε γνωστό πως η Semenya που κανονικά θα υπερασπιζόταν και τώρα τον τίτλο της αλλά δεν της επιτρέπεται λόγω των εξελίξεων με τους κανονισμούς DSD, δεν θα παραστεί καν και θα το παραλάβει εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας.

Η Semenya έτρεξε φέτος τον 1ο αγώνα Diamond League στη Doha, στα 800μ. σε 1.54.98 ενώ μετά τέθηκαν σε ισχύ οι κανονισμοί της IAAF για αθλήτριες με διαφορές στη σεξουαλικη ανάπτυξη – “DSD” (Differences of Sexual Development) και για συγκεκριμένα αγωνίσματα (από 400μ. έως μίλι), με έμφαση στο επίπεδο ενδογενούς τεστοστερόνης ( δείτε-> εδώ ).

Έκανε κάποιες κούρσες σε μεγαλύτερες αποστάσεις ενώ κατόπιν απόφασης Ελβετικού Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της επετράπη -προσωρινά τελικά- και ξαναέτρεξε έναν ακόμα αγώνα 800μ. στο τέλος Ιουνιου στο Prefontaine Classic. Από τότε δεν έκανε ξανά κούρσα ενώ τελευταία εμφανίζεται να προπονείται σε ποδόσφαιρο γυναικών.

Στο παγκόσμιο του 2011 στο Daegu, η Ρωσίδα Mariya Savinova τερμάτισε πρώτη σε 1.55.87 με τη Semenya που προσπάθησε να υπερασπιστεί τον τίτλο της να ακολουθεί σε 1.56.35.
Αντίστοιχα και στους Ολυμπιακούς του 2012 πρώτη ήταν η Savinova με τη Semenya μετά.

Η Savinova αποκαλύφθηκε σε ντοκυμαντέρ να παραδέχεται τη χρήση της αναβολικής ουσίας οξανδρολόνη, για την οποία ανέφερε πως είχε εξακριβώσει με τον άντρα της που είχε καλές σχέσεις με εργαστήρια doping control, ότι “εφευγε” σε 20 ημέρες από τον οργανισμό της.

Τελικά το 2017 τιμωρήθηκε με 4 χρόνια και ακύρωση αποτελεσμάτων από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2013.
-> Ακυρώσεις για παραβάσεις doping

Προηγούμενο άρθροΤι ισχύει με τις προσκλήσεις
Επόμενο άρθροΚαλές βολές ο Φραντζεσκάκης – δυνατός Bukowiecki στο Chorzow

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ