Η έξαρση των κρουσμάτων κορωναιού οδηγεί πολλές διοργανώσεις σε αναβολή ή ματαίωση. Το παγκόσμιο κλειστού πήγε για το 2021, μεγάλοι μαραθώνιοι δεν γίνονται, ή γίνονται μόνο οι κούρσες των ελιτ αθλητών. Αβεβαιότητα υπάρχει μεταξύ άλλων και για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας αλλά ακόμα και για τους Ολυμπιακοί Αγώνες.

Από τις διοργανώσεις που πλήττονται, δεν γλύτωσε ούτε το παγκόσμιο ημιμαραθωνίου στην Πολωνία.
Η παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως κατόπιν συμφωνίας με τον Δήμαρχο της Gdynia και την Οργανωτική Επιτροπή του παγκοσμίου πρωταθλήματος Μαραθωνίου, η διοργάνωση που ήταν προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου, αναβάλλεται για τις 17 Οκτωβρίου.

Η διοργάνωση που θα γίνει για 22η φορά, τοποθετείται τώρα χρονικά μετά τους Ολυμπιακούς και το Ευρωπαικό πρωτάθλημα, το οποίο φέτος περιλαμβάνει ημιμαραθώνιο, που θα γίνει στις 30 Αυγούστου στο Παρίσι.

Mass race 

H διοργάνωση είχε -και διατηρεί- και την καινοτομία της παράλληλης διεξαγωγής ανοικτών αγώνων με ορίζοντα 30.000 συμμετοχών, με τη διοργάνωση να αναφέρει πως οι αγώνες αυτοί θα γίνουν και τότε και ισχύουν οι δηλώσεις συμμετοχών κι ελπίζει πως η μεγάλη πλειονότητα αυτών θα μπορέσουν να λάβουν μέρος και στη νέα ημερομηνία.
Οι μέχρι τώρα δηλωθέντες θα μπορούν να μεταβιβάσουν δωρεάν μέχρι τέλος Αυγούστου τη συμμετοχή τους. Επιπλέον όσοι την ακυρώσουν θα μπορούν να αποζημιωθούν για τα επιπλέον προβλεπόμενα κόστη (πχ μετάλλια) ή να παραλάβουν με δικά τους έξοδα το υλικό των αγώνων. Υπάρχουν ακόμα περίπου 2400 θέσεις διαθέσειμες.

Προηγούμενο άρθροΣτις 17/5 ο 7ος Μαραθώνιος Ναυπλίου
Επόμενο άρθροΣτο έλεος του κορωναϊού οι αθλητικές δραστηριότητες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ