Ο Σεμπάστιαν Κόου, συνεχίζει τη γενικότερη προσπάθεια της παγκόσμιας ομοσπονδίας να αντιμετωπιστεί το πολύ μεγάλο πρόβλημα για τον στίβο, του ελλείμματος αξιοπιστίας που προκύπτει κυρίως λόγω του ντόπινγκ και η ΙΑΑF με τις κινήσεις της στέλνει ..μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.
Ο πρόεδρος της IAAF, ο σερ Κόου, ένας ζωντανός θρύλος των δρόμων ημιαντοχής , θέλει να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή με τον κωδικό: «REBUILDING TRUST» (αποκατάσταση της εμπιστοσύνης) για να επαναπροσδιοριστεί ο στίβος.
*(λεπτομέρειες στο: http://www.iaaf.org/news/press-release/rebuilding-trust-road-map-2016)

Σε αυτήν την προσπάθεια μεταξύ άλλων προβλέπονται ο διπλασιασμός τω ν κονδυλίων για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, ο διορισμός CEO και η σύσταση ειδικής ομάδας για τέτοια θέματα και μάλιστα πριν τους Αγώνες στο Ρίο, ενώ δημοσιοποιήθηκε ο «νέος χάρτης πορείας» του αθλήματος .
Ουσιαστικά, η IAAF κορυφώνει τις ενέργειές της ώστε να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο στον ζωτικό της χώρο, με στόχο το «προιόν» να γίνει ελκυστικό και να προσελκύσει νέους ανθρώπους , κάτι απολύτως απαραίτητο πλέον για τη βιωσιμότητα του αθλήματος.
Αυτό είναι το επείγον μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και φυσικά και προς τον ΣΕΓΑΣ.

Τα…παλιά τέλος! Η… αλλάζουμε ή… κλείνουμε!

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας δίνοντας και τη βασική κατεύθυνση της νέας πορείας είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά πως:
«Το όραμά μου είναι να έχουμε κλασικό αθλητισμό που να προσελκύει περισσότερους νέους. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων παρακολουθούν στίβο είναι 55 ετών.
“This is not sustainable» τόνισε που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει: Κάτι τέτοιο, ΔΕΝ επιτρέπει στο άθλημα να επιβιώσει.

Ο σερ Κόου ξεκαθάρισε επίσης ότι: «Το κλειδί για να γίνει πραγματικότητα το νέο όραμα είναι να υπάρξει εμπιστοσύνη. Ο στίβος πρέπει να γίνει το άθλημα που να ξέρουν όλοι, οι αθλητές, οι γονείς, οι θεατές, οι χορηγοί,τα ΜΜΕ ότι διεξάγεται επί ίσοις όροις και ανταμοίβεται η καθαρή προσπάθεια».
Με βάση τα παραπάνω είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι ο παγκόσμιος στίβος αλλάζει γραμμή και φυσικά αυτό (θα) έχει κόστος.
Μοιάζει μονόδρομος, επομένως, για εθνικές ομοσπονδίες όπως ο ΣΕΓΑΣ ή να προσπαθήσουν να μπουν σε αυτή τη νέα πορεία με ότι δυσκολίες θα συναντήσουν στο εγχείρημα τους ή με αργά βήματα να συνεχίσουν να πορεύονται προς το… χρονοντούλαπο της ιστορίας, αλυσοδεμένοι με τα… περασμένα μεγαλεία !

Όλα δείχνουν πλέον ότι χρειάζεται να αρχίσουν “από χθες” οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η ελληνική ομοσπονδία στίβου να είναι σε θέση να ΕΛΕΓΧΕΙ τα του οίκου της σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις.
Προτεραιότητα ωστόσο πρέπει να δοθεί στα θέματα γύρω από τους κανονισμούς και το πλαίσιο που διέπει το ντόπινγκ, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη ή παρανομίες που – κακά τα ψέματα – πλήγωσαν τον ελληνικό κλασικό αθλητισμό του υψηλού επιπέδου και αλλοίωσαν την εικόνα του εντός και εκτός συνόρων.

Η συνεργασία επομένως όλων των εμπλεκομένων και κυρίως των προπονητών με την ομοσπονδία στηριγμένη σε ένα κοινό συγκεκριμένο πλαίσιο, προβάλλει ως ο μόνος δρόμος καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τις φετινές αγωνιστικές προκλήσεις… συνεχίζεται.

Προηγούμενο άρθροΠαγκύπρια Πρωταθλήματα ανωμάλου δρόμου 2016
Επόμενο άρθροΕλλην. παρουσίες σε εξωτερικό (i) 2016
Ο Κώστας Μπάκος είναι δημοσιογράφος - αθλητικός συντάκτης. Από το 2001 κάνει μεταδόσεις αγώνων στίβου και άλλων ολυμπιακών αθλημάτων στο Eurosport. Ήδη από το 1995 και επί σειρά ετών ήταν στην επιμέλεια του ρεπορτάζ στίβου και από το 2004 πέρασε και στη σύνταξη ύλης σε κορυφαίες αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ