Tο ευρωπαϊκό ραντεβού, αρχές Αυγούστου, δίνει μια σπουδαία ευκαιρία στους νέους αθλητές μας που ετοιμάζονται να λάμψουν στο Τόκιο σε δύο χρόνια να κάνουν γνωστά τα ονόματά τους στον φίλαθλο κόσμο.
Η Εθνική ομάδα για το Berlin2018 θα οριστικοποιηθεί τέλος Ιουλίου.
Στους 26-28 έως τώρα «σίγουρους» θα προστεθούν άλλοι (περίπου) 10 αθλητές και αθλήτριες που θα φέρουν την αποστολή κοντά στον αριθμό 40.
Θα είναι μια ομάδα-μείγμα ενθουσιασμού και εμπειρίας και η προοπτική διάκρισής της είναι αρκετά καλή.
Συνολικός στόχος η κατάκτηση 4-5 μεταλλίων, πολλά πλασαρίσματα σε 8άδες αγωνισμάτων και κάμποσα (μακάρι αρκετά) νέα ατομικά ρεκόρ.
Είναι στόχος εφικτός υπό προϋποθέσεις.
Για να επιτευχθεί χρειάζεται πείσμα και σοβαρότητα εντός (και εκτός) αγωνιστικών χώρων.
Σαφώς εξακολουθώ να πιστεύω (όπως εδώ: http://www.stivoz.com/forum/entry.php?21) πως οι αθλητές δεν είναι ρομπότ.

Εκτιμώ, όμως, ότι:
Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μπορεί να αποτελέσει, ειδικά για τους νέους, έναν διάδρομο διεθνούς απογείωσης με καλές συνθήκες, εφόσον έχει προηγηθεί σκληρή δουλειά στην προετοιμασία τους και στις ημέρες των αγώνων: τύχη, ηρεμία, αυτοπεποίθηση και πάθος για διάκριση.

Οι προπονητές γνωρίζουν καλύτερα από τον καθέναν μας τους αθλητές τους.
Επιβάλλεται να τους βοηθήσουν να καταλάβουν ότι οι ευκαιρίες για διεθνή διάκριση δεν πρέπει να χάνονται, διότι …ίσως να μην ξανάρθουν.
Δεν ζητάει κανείς το ακατόρθωτο, από τους νέους. Απλώς να προσπαθήσουν.
Να παλέψουν και να τα δώσουν όλα για να φτάσουν ή (ακόμα καλύτερα να ξεπεράσουν) τα ατομικά τους όρια και αυτό να φανεί μέσα στον αγώνα τους.
Σίγουρα θα κερδίσουν το αυθόρμητο χειροκρότημα, τον σεβασμό στην προσπάθειά τους και θα βάλουν υποδομές για καλύτερο μέλλον.

Για τους …παλιούς τα πράγματα μοιάζουν πιο απλά, αλλά συνάμα είναι και πιο δύσκολα.
Τα «βαριά χαρτιά» διάκρισης που θα πάνε στο Βερολίνο, δεν έχουν να αποδείξουν τίποτε, όμως …τρέμω στην ιδέα να είμαι κάποιος από αυτούς και να μην πιάσω (από διάφορες συγκυρίες) τα υψηλά στάνταρ που θα έχω βάλει στον εαυτό μου σε τέτοιον αγώνα.

Συμπερασματικά για παλιούς και νέους:
Φυσικά δεν …τελειώνει ο κόσμος με μια χαμένη ευκαιρία διάκρισης, όμως ένα μετάλλιο, ένα ρεκόρ ή μια καλή θέση σε επίσημο αγώνα έχει ξεχωριστή αξία και βοηθάει τα μέγιστα τόσο σε ατομικό όσο και σε συνολικό επίπεδο.

Υ.Γ: Θα υπάρξει κάλυψη των αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από το Eurosport, την ΕΡΤ και live ενημέρωση πρωτίστως από το επίσημο site (https://www.berlin2018.info/en) της διοργάνωσης (ίσως και με livestream).

Υ.Γ-1: Μόλις ανακοινωθεί επίσημα η Εθνική ομάδα θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε λεπτομερή ανάλυση για την προοπτική διάκρισης.

Προηγούμενο άρθροΔυνατά τεστ στα εθνικά πρωταθλήματα
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Π/Κ Ελλάδος-Κύπρου (Λευκωσία) 2018
Ο Κώστας Μπάκος είναι δημοσιογράφος - αθλητικός συντάκτης. Από το 2001 κάνει μεταδόσεις αγώνων στίβου και άλλων ολυμπιακών αθλημάτων στο Eurosport. Ήδη από το 1995 και επί σειρά ετών ήταν στην επιμέλεια του ρεπορτάζ στίβου και από το 2004 πέρασε και στη σύνταξη ύλης σε κορυφαίες αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ