Αρκετές είναι οι φωνές από αθλητές της Κύπρου, τόσο για άδεια που φέρεται πως δόθηκε σε ομάδα ποδοσφαίρου, όσο και για τη γενικότερη απαγόρευση λειτουργίας Σταδίων για τους αθλητές υψηλού επιπέδου.
Από την Επιτροπή αθλητών Κύπρου προτείνεται ειδική λίστα και διαπιστεύσεις για δίωρες προπονήσεις.

Ο Τραίκοβιτς συγκρίνει την περίπτωση με αυτή των εταιρειών που λειτουργούν κανονικά υποστηρίζοντας βέβαια και πως δεν τίθεται θέμα ασφαλείας στους μεγάλους ανοικτούς χώρους.

Ακολουθούν πρόσφατες σχετικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Μίλαν Τραίκοβιτς

Μια εταιρία αποφασίζει να παραμείνει ανοικτή και να δουλεύει κανονικά σε αυτή τη περίοδο. Έτσι λοιπόν εξασφαλίζει σε όλους τους επαγγελματίες εργαζόμενους της χαρτί για να μπορούν να δουλέψουν σε έναν χώρο περίπου 500-1000 τετραγωνικών μέτρων.
Οι αθλητές γυμνάζονται σε ένα ανοιχτό χώρο 5000 τ.μ , άλλοι σε μια θάλασσα χωρίς όρια και ακόμα δεν ξέρουμε τον αληθινό λόγο που δεν μπορούμε να πάμε στο γήπεδο.
Πολύ πιθανόν σε τούτο το τόπο δεν μας θεωρούν επαγγελματίες και ακόμα να καταλάβουν κάποιοι ότι βγάζουμε το ψωμι μας στο γήπεδο και δεν το κάνουμε απλά για χόμπι.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν άλλα ένας αθλητής πρέπει να γυμνάζεται μια ζωή για να καταφέρει να πάει (αυτό το ξέρω από προσωπική εμπειρία) και όχι λίγους μήνες πριν.
Η υγεία μας είναι πιο σημαντική από τον αθλητισμό αυτή τη στιγμή και αυτό το κατανοούμε αλλά είμαστε επαγγελματίες και πιστεύω μπορούμε να εργαστούμε και εμείς και ταυτόχρονα να τηρούμε με υπευθυνότητα όλους τους κανονισμούς του Υπουργείου Υγείας όπως κάνουν πολλοί συμπολίτες μας.

Γιώργος Σκέντερ

Ο υψηλός αθλητισμός δεν είναι κουμπί που το πατάς πότε για να σταματήσει μια προσπάθεια και το ξαναπατάς για να ξανά ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια….κάθε μέρα που περνά και ο αθλητής βρίσκεται μακριά από το αντικείμενο του έχει σοβαρές επιπτώσεις και στην ψυχολογία του αλλα και στο συνολικό επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει …..δουλέψαμε πολύ για να φέρουμε τον αθλητισμό εδώ που είναι τώρα με πολλές θυσίες και δυσκολίες….λύσεις μπορούν να βρεθούν!

Κώστας Σταθελάκος

Καλά πως γίνεται μια ομάδα να παίρνει άδεια για να κάνει προπόνηση έστω και σε μικρά γκρουπ και εμείς στα ατομικά αγωνίσματα να μην μπορούμε να πάμε ούτε ένας ένας;;

(Αντίδραση σε δημοσιεύματα που έφεραν ομάδα ποδοσφαίρου να κάνει προπονήσεις σε γηπεδικές εγκαταστάσεις)

Επιτροπή Αθλητών

Από την επιτροπή αθλητών (Αποστολίδης & Καλλένου) δημοσιεύτηκε επιστολή όπου προτείνεται σε συμφωνία με τις αρμόδιες Αρχές να καταρτίσει σχετική λίστα επίλεκτων αθλητών η ΚΟΕΑΣ και να εκδοθούν σε αυτούς-ες ειδικές διαπιστεύσεις για δίωρη προπόνηση ανά ημέρα.

-> η επιστολή

Προηγούμενο άρθροTrost – στην καρδιά του lockdown
Επόμενο άρθροΠαιανία: Κυνηγοί «φαντασμάτων» Νο2

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστυχώς η κατάσταση αυτή αποδεικνύει ένα μεγάλο πρόβλημα των αθλητών. Το ότι δεν έχουν άλλα ενδιαφέροντα κι ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα πέρα από αθλητισμό. Έκλεισαν τα γήπεδα ένα μήνα και έχουν τρελαθεί όλοι. Ήδη αναβλήθηκε η Ολυμπιάδα και σύντομα επίσημα το ευρωπαϊκό. Κύριο μέλημα τους είναι να κάνουν προπόνηση κι όχι αν θα γίνουν αγώνες. Κρίμα…

  2. Πόσο μικρόψυχος πρέπει να είσαι ώστε το πρόβλημα σου να είναι να κάνεις προπόνηση την ώρα που άλλοι πεθαίνουν στο νοσοκομείο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ