Το 76ο βαλκανικό πρωτάθλημα Α/Γ ολοκληρώθηκε στη Σερβία, στο νεόδμητο αθλητικό κεντρο του NoviPazar, με 4 ακόμα χρυσά μετάλλια για την Ελλάδα
->Αποτελέσματα

Τέσσερεις αθλήτριες που διεκδικούν ακόμα το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν αυτές που πήραν τις πρώτες νίκες κατά τη Β’ ημέρα των αγώνων.

Η Τατιάνα Γκούσιν ισοφάρισε και πάλι το προσωπικό της ρεκόρ των 1,91μ. στο ύψος, κερδίζοντας μεγάλα ονόματα όπως την αργυρή Ολυμπιονικη Demireva και τις Vukovic, Veneva που ακολούθησαν.
Το όριο των 1,94μ. πάντως ακόμα δεν έχει επιτευχθεί γενικότερα απο πολλές και δεδομένου ότι θα προσκληθούν αθλήτριες για να συμπληρωθούν 32 θέσεις, το Λονδίνο δείχνει όπως και να χει κοντά (31 έχουν περάσει τα 1,91μ. ή υψηλότερα, με επιπλέον της 3αδας που έχει περιορισμό η κάθε χώρα, 3 από ΗΠΑ και 1 από Ουκρανία)

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο μήκος. Η Λιλη Αλεξούλη έκανε 6,41μ., όμως με τα 6,66μ. που έχει αν και απέχει 9εκ. από το όριο των 6,75μ. είναι περίπου 25η αν βγάλουμε τις υπεράριθμες αθλήττριες των ΗΠΑ. (Ελπίζει έτσι και η Κύπρια Παναγή με 1εκ. λιγότερο)

Η Ελιάβετ Πεσιρίδου κέρδισε τα 100μ. εμπόδια με 13.16, ενώ έχει τρέξει σε 13.03 φέτος. Στα εμπόδια όπου το όριο είναι τα 12.98, προβλέπονται 40 θέσεις και μπορεί να είναι περίπου 68 όσες έχουν μέχρι τέτοια επίδοση, όμως πάνω απο 30 αθλήτριες είναι οι επιπλέον απο ΗΠΑ και Τζαμάικα.

Η Γρηγορία Κεραμιδά ήταν νικήτρια στα 200μ. με 23.35 – εχει τρέξει και κατά 1 δέκατο καλύτερα φέτος, αλλά δεν αρκεί για τις 56 θέσεις και μάλλον είναι απαραίτητο το όριο των 23.10

Τελευταια αγωνιστική ευκαιρία, εγχώρια τουλάχιστον, θα είναι το γκραν πρι στην Καβάλα, το ερχόμενο Σάββατο 22 Ιουλίου.

Στο βάθρο βρέθηκαν μαζί αθλητές Ελλάδος και Κύπρου, στο επι κοντώ, με 2ο τον Θοδωρή Χρυσανθόπουλο και 3ο τον Νίκανδρο Στυλιανού.

Στο βαλκανικό πρωτάθλημα, η Ρουμανία είχε 23 μετάλλια, η Σερβία 20 και η Ελλάδα 18 – ενώ η Κύπρος 3 (με ανεπίσημα στοιχεία)

Προηγούμενο άρθροΜε μεγάλη συμμετοχή και ελπιδοφόρες εμφανίσεις το πανελλήνιο ΠΠ/ΠΚ
Επόμενο άρθροΤρίτη η Παπαχρήστου στο Rabat – Τρέχει όσο χρειάζεται η Thompson, super Crouser

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ