Τα 35χλμ βάδην, στην πρώτη τους εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση, διεξήχθησαν για τις γυναίκες το πρωί της 8ης ημέρας τους Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

-> Αποτελέσματα Oregon22

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κάλυψε την απόσταση σε 2:41.56 κάνοντας ρεκόρ στο αρκετά νέο αυτό αγώνισμα και πήρε την 4η θέση, την καλύτερη σε αγώνισμα βάδην για την Ελλάδα σε παγκόσμια πρωταθλήματα Α/Γ.

[φωτογραφία: ΣΕΓΑΣ / Άγγελος Ζυμάρας]

Η νικήτρια των 20χλμ, η 29χρονη Kimberly Garcia Leon εκανε το νταμπλ, με 2:39.16.
Η αθλήτρια από το Περού πριν τα 20χλμ είχε αρχίσει να ξεφεύγει από την Πολωνή Katarzyna Zdziebło. Οι δυό τους και πιο πίσω η Κινέζα Shijie Qieyang, οι 3 πρώτες δηλαδή και στα 20χλμ την 1η ημέρα του πρωταθλήματος, είχαν από νωρίς δημιουργήσει διαφορά απο τις υπόλοιπες.

Η Ντρισμπιώτη βρισκόταν στο 2ο γκρουπ με αρχικά γύρω στις 10 και μετέπειτα 5 αθλήτριες, όπου οι 2 Ισπανίδες προσωρινά αποσπάστηκαν, όμως έχασαν έδαφος στο τέλος με ρυθμό 4:30 και πάνω σε αντίθεση με την 38χρονη αθλήτρια του Ν.Κεφαλόπουλου και του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας, που πήγε κάτω από 4:25 τα τελευταία χλμ.

Η ‘Εφη Κουρκουτσάκη τερμάτισε 27η σε 4:02.27 και ατομικό ρεκόρ, ενώ η Χριστίνα Παπαδοπούλου που βρισκόταν περίπου 2 λεπτά πιο μπροστά της, εγκατέλειψε μετά τα 28χλμ. Η Παπαδοπούλου είχε αγωνιστεί και στα 20χλμ.

Να σημειωθεί ότι τα 35χλμ αντικαθιστούν τα 50χλμ (που για τις γυναίκες έγιναν στα προηγούμενα 2 παγκόσμια) ενώ παγκόσμιο ρεκόρ θα είναι η καλύτερη επίδοση μέχρι τέλος του χρόνου εφόσον είναι κάτω από 2:38, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει, αλλιώς όποτε από τη νέα χρονιά γίνει τέτοια. (Για τους άνδρες η αντίστοιχη επίδοση είναι τα 2:22)

Προηγούμενο άρθροΣε όμορφο κλίμα και με καλές επιδόσεις η συνάντηση Κ18 Ελλάδας-Κύπρου
Επόμενο άρθροΠανελλήνιο συνθέτων και Τοφάλεια στην Πάτρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ