Οι σκυταλοδρομίες 4χ100μ. έκλεισαν το πρόγραμμα της 8ης ημέρας στο Tokyo, μια ιδιαίτερη ημέρα για τους διοργανωτές, στα 76 χρόνια από τον βομβαρδισμό της Hiroshima.

-> Αποτελέσματα

Η 4χ100μ. των ανδρών με τη Τζαμάικα να μην έχει τη δυναμική των προηγούμενων διοργανώσεων και τις ΗΠΑ εκτός τελικού, ήταν ένα αγώνισμα ιδιαίτερα “ανοικτό”.

Η Ιταλία με τον νικητή των 100μ. Jacobs στην απέναντι ευθeία και τον Filippo Tortu να κάνει σπουδαία κούρσα στο τέλος και να προσπερνάει τον Βρετανό Mitchell-Blake, ήταν η μεγάλη νικήτρια με 37.51 και 1εκ. διαφορά

Η Ιταλική ομάδα έκανε μεγάλο εθνικό ρεκόρ και έγινε η 5η εθνική ομάδα διαχρονικά (->εδώ) και 2η στην Ευρώπη – μετά το 37.36 όταν το Ηνωμένο Βασίλειο κέρδισε στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Κατέκτησε για πρώτη φορά μετάλλιο σε οποιαδήποτε σκυταλοδρομία και ήταν το 5ο της χώρας στο Tokyo, όλα μάλιστα χρυσά.

Ο Καναδάς με τον de Grasse στο τέλος έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο, με την Κίνα με κακή τελευταία αλλαγή να είναι 4η με 37.79 ισοφαρίζοντας το εθνικό ρεκόρ, ενώ στην 5η θέση έμεινε η Τζαμάικα. Η καλή ιαπωνική ομάδα τέθηκε γρήγορα εκτός σε λάθος στην πρώτη αλλαγή.

Στην κούρσα των γυναικών η ομάδα της Τζαμάικα με πρώτη την 19χρονη Williams και ακολούθως τις τρεις πρώτες των 100μ. Thompson, Fraser, Jackson, ήταν το φαβορί και το επιβεβαίωσαν.

Έστω και με αρκετά “σίγουρες” αλλαγές της Fraser, έκαναν εθνικό ρεκόρ με 41.02 και απείχαν 2 δέκατα από το παγκόσμιο των ΗΠΑ το 2012. Η Τζαμάικα είχε κερδίσει το αγώνισμα ξανά το 2004.

Οι ΗΠΑ ακολούθησαν σε 41.45 και το Ηνωμένο Βασίλειο σε 41.88, ενώ 2 δέκατα μετά ήταν η Ελβετία.

Το Ην.Βασίλειο ήταν και η χώρα που είχε τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες ομάδα στο βάυρο.

-> Ειδικό page για τη διοργάνωση

Το Σάββατο 7/8 στο τέλος του προγράμματος γίνονται οι σκυταλοδρομίες 4χ400μ.

Προηγούμενο άρθροTokyo: Η Kipyegon τα 1500μ. με OR, τρίτη η Hassan – Ο Cheptegei το 5αρι
Επόμενο άρθροTokyo: Διπλό ρεκόρ Ingebrigtsen, νταμπλ Hassan – Δίδυμο Κένυας στο Sapporo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ