Ένας πολύ ωραίος αγώνας ..δύο ταχυτήτων έγινε στο τριπλούν που στο φινάλε του ήρθε και το παγκόσμιο ρεκόρ.

-> Αποτελέσματα

Η Yulimar Rojas στο πρώτο της άλμα προσγειώθηκε στα 15,41μ., κλείδωσε το χρυσό μετάλλιο κι από κει και πέρα επιδίωξε το παγκόσμιο ρεκόρ των 15,50μ. που κατείχε από το παγκόσμιο του 1995 η Inessa Kravets (από τις αρχές του ιστορικού του αγωνίσματος για τις γυναίκες καθώς το 1993 μπήκε στις μεγάλες διοργανώσεις)

Η αθλήτρια της Βενεζουέλας πλησίασε ξανά πολύ, είχε και άκυρο κατά πολύ μεγαλύτερο κι έφτασε στην τελευταία της προσπάθεια για να απογειωθεί στα 15,67μ. και να κάνει δικό της το ρεκόρ.

Δεύτερη ήταν η Patricia Mamona που έκανε δύο φορές την υπέρβαση, αρχικά με 14,91μ. στο πρώτο της άλμα και μετά στο τέταρτό της ξεπερνώντας και τα 15μ. (25 αθλήτριες το έχουν κάνει διαχρονικά) με 15,01μ. που βέβαια ήταν και ρεκόρ Πορτογαλίας.

Η Ισπανίδα Ana Peleteiro επίσης ξεπέρασε δύο φορές τον εαυτό της. Έκανε απόλυτο ατομικό κι εθνικό ρεκόρ με 14,77μ. στο δεύτερο άλμα της και στο τελευταίο έφτασε στα 14,87μ. και στο χάλκινο μετάλλιο τελικά, ξεπερνώντας τα 14,84μ. που είχε κάνει ενδιάμεσα η Shanieka Ricketts.

Περίμενε με ανυπομονησία το άλμα της Rojas και το πανηγύρισαν αρχικά μαζί όπως και μετά με τις σημαίες των χωρών τους.

Povea και Orji που είχαν φέτος υψηλές επιδόσεις έμειναν πιο χαμηλά – και εκτός 8αδας η Ibarguen που ήταν η νικήτρια στο Rio.

Το ρεκόρ φαινόταν βέβαια πως ήταν θέμα χρόνου. Η Rojas φέτος είχε κάνει 15,43μ. στον ανοικτό, επίδοση που είχε κάνει και πέρυσι σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στον κλειστό, προ πανδημίας.

H ύψους 1,92μ. Rojas χαρακτηρίζεται και πολύ γρήγορη αλλά και εκρηκτική. Έκανε φέτος και αγώνα μήκους στα 7,27μ. έστω και με +2,7 άνεμο, κάτι που έδειχνε πολλά για το τι μπορεί να περιμένει ο Pedroso – και ο Tamgho που συνεργάζονται σε προπονητικό επίπεδο. Μάλιστα θα ήθελαν να αγωνιστεί και στο μήκος αλλά το πρόγραμμα δεν ευνοούσε διπλή συμμετοχή.

-> Ειδικό page για τη διοργάνωση

Από το 1995 κρατάει και το ρεκόρ του τριπλούν ανδρών ο θρυλικός Edwards και ίσως ο Zango, επίσης αθλητής του Pedroso, που φέτος έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στον κλειστό ξεπερνώντας τα 18μ., να έχει κάτι και για τον ανοικτό. Θα δούμε…

Προηγούμενο άρθροTokyo: Δύο χρυσά στο ύψος – κατόπιν …συμφωνίας
Επόμενο άρθροTokyo: O Jacobs τα 100μ. με ρεκόρ Ευρώπης – OR η Camacho στα εμπόδια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ