Τα 400μ. εμπόδια ανδρών, που έκλειναν το πρωινό πρόγραμμα της 5ης ημέρας, ήταν μάλλον το αγώνισμα που συγκέντρωνε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο Tokyo, με υψηλό ανταγωνισμό και βλέψεις για παγκόσμιο ρεκόρ και δικαίωσε τις προσδοκίες με το παραπάνω.

-> Αποτελέσματα

Ο Karsten Warholm κάλπαζε για το χρυσό και το ρεκόρ, o Rai Benjamin αριστερά του προσπαθούσε να μείνει κοντά πιέζοντας ιδίως μπαίνοντας στα 300μ. ως τα 350μ., ο Alison dos Santos δεξιά του έκανε μια εξαιρετική κούρσα κι αυτός αναζητώντας περισσότερο αυτό που είχε απομείνει, το χάλκινο, έναντι του Samba πλάι του και του McMaster.

Τα αποτελέσματα όμως ήταν κάτι παραπάνω από εκπληκτικά. Ο Νορβηγός διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε με 46.70, κατεβαίνοντας ακόμη και τα 46 δευτερόλεπτα, σημειώνοντας 45.94 !

Ο Αμερικανός Benjamin τερμάτισε σε 46.17, περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο καλύτερα δηλαδή από το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο μάλιστα άγγιξε με 46.72 -και με μια τέτοια επίδοση ήταν μόλις 3ος και …με διαφορά- ο Βραζιλιάνος dos Santos που είναι μόλις 21 ετών (αν ξεγελάει η εμφάνιση, είναι από έγκαυμα 3ου βαθμού όταν ήταν μωρό)

Ο Kyron McMaster από τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους τερμάτισε σε 47.08 και ο Abderrahman Samba από το Κατάρ σε 47,12, ο μόνος που δεν έκανε ρεκόρ από αυτούς, ενώ στην 6η θέση ο Yasmani Copello ισοφάρισε το ατομικό του και Τουρκίας με 47.81.

Τα 45.94 που σημείωσε ο Νορβηγός είναι επίδοση που αρκετοί αθλητές δεν έκαναν ούτε στα 400μ. απλά και που βάσει του συστήματος αξιολόγησης της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι το 6ο  καλύτερο ρεκόρ μετά από δίσκο-σφαίρα γυναικών και από ακοντισμό και 100μ.-200μ. ανδρών.

Σίγουρα θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπαμε και τι θα μπορούσαν να κάνουν στην παρούσα φάση στα 400μ. απλά οι Warholm και Benjamin.

-> Ειδικό page για τη διοργάνωση

Προηγούμενο άρθροTokyo: Διπλή πρόκριση στη βροχή – Φωτιά Thompson, Mboma – Το 1ο η Hassan
Επόμενο άρθροTokyo: Συνεχίζει η Αρτυματά – σταμάτησε ο Τσιάμης, σούπερ Pichardo – Νίκη Mihambo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ