Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ θέτει υπό αίρεση 3 αθλήματα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 στο Los Angeles.

Ενώ τα νεοεισελθόντα “3S” αθλήματα skateboarding, sport climbing (αγωνιστική αναρρίχηση) και surfing, που κρίθηκαν πως είχαν επιτυχία και κυρίως απήχηση στη Νεολαία, μπαίνουν για τα καλά στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, από την άλλη τρία ιστορικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μετέωρα: η πυγμαχία, η άρση βαρών και το μοντέρνο πένταθλο.

Αυτό θα κριθεί στη σύνοδο του 2023 και ως τότε θα πρέπει οι αντίστοιχες Ομοσπονδίες να ανταποκριθούν σε κάποια ζητούμενα θέμα που αφορούν:

Πυγμαχία: την ηγεσία της της, τη χρηματοοικονομική της διαφάνεια και βιωσιμότητα, καθώς και την ακεραιότητα της διαιτησίας.

Άρση Βαρών: συμμόρφωση και αποτελεσματική αλλαγή κουλτούρας. Αντιμετώπιση συχνότητας του ντόπινγκ στο άθλημα και εξασφάλιση ακεραιότητας, ευρωστίας και πλήρους ανεξαρτησίας του προγράμματος κατά του ντόπινγκ.

Μοντέρνο Πένταθλο: Ολοκλήρωση πρότασής της για την αντικατάσταση της ιππασίας και τη συνολική μορφή αγώνων. Να γίνει μείωση του κόστους και της πολυπλοκότητας και βελτίωση στους τομείς της ασφάλειας, της προσβασιμότητας, της καθολικότητας και της απήχησης για τους νέους και το ευρύ κοινό.

Σημειώνεται πως κινήσεις γίνονται ώστε η ποδηλασία να αντικαταστήσει την ιππασία, για την οποία υπάρχουν αρκετά θέματα όχι μόνο για τις οργανωτικές δυσκολίες με τα άλογα αλλά και για περιστατικά κακομεταχείρισής τους.

Επίσης στη Σύνοδο του 2023 θα μπορεί να γίνει από το LA πρόταση για επιπλέον αθλήματα.

-> Ολυμπιακοί Αγώνες – αθλήματα

Ακόμη θα εξεταστεί ένα νέο ενδιάμεσο βήμα το 2023 που θα επικεντρώνεται στον καθορισμό των αγωνισμάτων για κάθε άθλημα, μεταξύ της έγκρισης του Αρχικού Προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2022 και της οριστικοποίησης των διοργανώσεων και της ποσόστωσης αθλητών τον Δεκέμβριο του 2024, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες Paris2024.

Για την επανεξέταση των αγωνισμάτων θα υπάρχουν επιπλέον 6 κριτήρια:

  • κόστος και πολυπλοκότητα·
  • δημοτικότητα και ενδιαφέρον της διοργανώτριας χώρας
  • μοναδικότητα, καθολικότητα, ισότητα φύλων και σχέση με τους νέους·
  • καλύτεροι αθλητές και ασφάλεια αθλητών.
  • ακεραιότητα και δικαιοσύνη
  • περιβαλλοντική βιωσιμότητα
Προηγούμενο άρθροΔιαδικτυακά σεμινάρια σε κάθετα άλματα και ρίψεις
Επόμενο άρθροΕυρωπαϊκό ανωμάλου 2021 (Dublin)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ