Οι 19οι Μεσογειακοί Αγώνες που θα διοργανωθούν στο Oran της Αλγερίας και ήταν για το το καλοκαίρι του 2021, αναβλήθηκαν – μετατέθηκαν για το 2022, ως συνέπεια των αλλεπάλληλων αλλαγών και ιδίως της μεταφοράς των Ολυμπιακών Αγώνων κατά 1 έτος (->εδώ).

Όπως αναφέρει η ICMG (Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνών) “η αναβολή των Αγώνων στο Oran οφείλεται κυρίως στην κοινή επιθυμία να αναπροσαρμοστεί η περιοδικότητά τους εντός του ολυμπιακού ημερολογίου, να ενισχυθεί η ποιότητα και η δυναμική τους καθώς και να προστατευθεί η υγεία των αθλητών αφενός και να εξασφαλιστεί η βέλτιστη προετοιμασία τους πολυεθνικό αθλητικό γεγονός, από την άλλη.”

-> Ιστορικό Μεσογειακών Αγώνων

Να σημειωθεί πως είχε αποφασιστεί ήδη και θα ίσχυε από το 2026 (αλλά τελικά γίνεται από το… 2018) οι Μεσογειακοί Αγώνες θα γίνονται πλέον τα ζυγά έτη ενδιάμεσα των Ολυμπιακών.
Και η προηγούμενη διοργάνωση είχε διεξαχθεί μετά από αναβολή ενός έτους λόγω προβλημάτων στη χρηματοδότηση – στην Tarragona της Ισπανίας (αντί του 2017 το 2018).

Ως τότε γίνονταν στην προ-Ολυμπιακή χρονιά και μετά από τη διοργάνωση της Αθήνας του 1991, αρχής γενομένης το 1993, γίνονταν σε μετα-Ολυμπιακή.
Οι Μεσογειακοί Αγώνες διοργανώθηκαν για 1η φορά στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1951 με 10 χώρες τότε ενώ πλέον έγιναν 26 στο σύνολο και διεξάγονται σε 4ετή βάση.

Από το 2014 γίνεται για το στίβο και διοργάνωση Νέων σε διετή βάση, ενώ η φετινή που θα γινόταν αρχές Ιουνίου στη La Nucia, μετατέθηκε για το 2021.

-> Καλεντάρι 2021

Προηγούμενο άρθροΠροκήρυξη πολλών “αθλητικών” θέσεων 8μηνης σύμβασης
Επόμενο άρθροΗ Lowe ξεπερνάει τον καρκίνο και θέλει τους 5ους Ολυμπιακούς της

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ