Η απόφαση για τις νέες ημερομηνίες των Ολυμπιακών Αγώνων πάρθηκαν και θα είναι ουσιαστικά η αντίστοιχη χρονική περίοδος στο 2021, από την Παρασκευή 23 Ιουλίου, μέχρι την Κυριακή 8 Αυγούστου.

Βάσει του προηγούμενου προγραμματισμού λοιπόν τα αγωνίσματα στίβου στο Tokyo θα είναι από τις 30/7 μέχρι τις 8/8 (και αυτά σε δρόμο παραμένουν στο Sapporo).

Οι ΠαραΟλυμπιακοί θα γίνουν από 24 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ


Η απόφαση αυτή ελήφθη με βάση τρεις βασικές σκέψεις και σύμφωνα με τις αρχές που ορίστηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ στις 17 Μαρτίου 2020 και επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίασή της. Αυτές υποστηρίχθηκαν από όλες τις Διεθνείς Ολυμπιακές Ολυμπιακές Αθλητικές Ομοσπονδίες (IF) και όλες τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (NOC):

  1. Να προστατεύσει την υγεία των αθλητών και όλων των εμπλεκόμενων και να υποστηρίξει τον περιορισμό του ιού COVID-19.
  2. Προστασία των συμφερόντων των αθλητών και του Ολυμπιακού αθλητισμού.
  3. Το παγκόσμιο αθλητικό ημερολόγιο.

Αυτές οι νέες ημερομηνίες δίνουν στις υγειονομικές αρχές και σε όλους όσοι συμμετέχουν στην οργάνωση των Αγώνων το μέγιστο χρόνο για να αντιμετωπίσουν το συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο και τη διαταραχή που προκαλείται από την πανδημία COVID-19.

Οι νέες ημερομηνίες, ακριβώς ένα χρόνο μετά από εκείνες που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το 2020 (Ολυμπιακοί Αγώνες: 24 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου 2020 και ΠαραΟλυμπιακοί Αγώνες: 25 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου 2020), έχουν επιπλέον το πλεονέκτημα ότι κάθε αναταραχή με αναβολές στο διεθνές αθλητικό ημερολόγιο μπορεί να περιοριστεί στο ελάχιστο, προς το συμφέρον των αθλητών και των Ομοσπονδιών Αθλημάτων. Επιπλέον, θα παρέχουν επαρκή χρόνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία προκρίσεων. Θα εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα μετριασμού της θερμοκρασίας όπως σχεδιάστηκαν για το 2020.


Έχει επιβεβαιωθεί ήδη ότι όλοι οι αθλητές που έχουν ήδη προκριθεί, καθώς και οι θέσεις ποσοστώσεων που έχουν ήδη οριστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Tokyo 2020, θα παραμείνουν χωρίς αλλαγές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες Tokyo, σε συμφωνία με την Ιαπωνία, θα παραμείνουν οι Αγώνες της XXXII Ολυμπιάδας.
(σσ: 32ης – ενώ παραμένει το “Tokyo2020”)

Οι διοργανώσεις του στίβου

Ο ορισμός των Αγώνων θα εκκινήσει και τις υπόλοιπες αλυσιδωτές αντιδράσεις.

  • Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Πλέον δεν θα γίνει στο 2021, αλλά στο 2022 και αναζητούνται οι ημερομηνίες που να βολεύουν και σε σχέση με το μεγάλο Ευρωπαϊκό στα μέσα Αυγούστου αλλά και τους Κοινοπολιτειακούς λίγο πριν..
  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Το Παρίσι μπορεί να το θέλει φέτος (25-30/8) αλλά υπάρχει και η εναλλακτική για το 2021 σε αντίστοιχες ημερομηνίες.

Φυσικά αρκετοί ακόμα αγώνες και διοργανώσεις θα επηρεαστούν άμεσα ή έμμεσα.

-> Καλεντάρι 2021

Προηγούμενο άρθροΝα γίνουν αγώνες, αν…
Επόμενο άρθροFlash Newz 2020 Μάρτιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ