Με διπλή Κυπριακή παρουσία και 15 αθλητές έγινε ο μεγάλος τελικός του ύψους που έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα με 6 αθλητές να περνάνε τα 2,33μ.!
Ο Καναδός παγκόσμιος πρωταθλητής Derek Drouin ήταν ο μεγάλος νικητής καθώς ήταν αλάνθαστος μέχρι και τα 2,38μ. όπου ήταν ο μόνος που πέρασε το ύψος αυτό, με τα 2 μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, τους Barshim και Bondarenko να αποτυγχάνουν.

Ο Κυριάκος Ιωάννου πέρασε με την πρώτη προσπαθεια τα 2,29μ. (όπως και τα 2,25μ. και 2,20μ. πριν). Δεν μπόρεσε στα 2,33μ. και πήρε τελικά την 7η θέση, μαζί με Ghazal και Thomas
Ο Δημήτρης Χονδροκούκης πέρασε τα 2,25μ., δεν τα κατάφερε όμως στα 2,29μ. και πήρε τη 12η θέση.
10 αθλητές κατάφεραν να περάσουν τα 2,29μ.

Ο Bondarenko ξεκίνησε επιτυχημένα στα 2,25μ., άφησε τα 2,29μ.και στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη τα 2,33μ.
Με την πρώτη πέρασαν τα 2,33μ και οι Barshim, Drouin, Protsenko. O Grabarz ενώ το πέρασε είδε τη λευκή σημαία να σηκώνεται αλλά και τον πήχυ να πέφτει – αρχικά χρεώθηκε άκυρη την προσπάθεια, μετά έγινε αποδεκτή ως επιτυχημένη. Τα 2,33μ. πέρασε και ο Kynard, με την 3η προσπάθεια.

Τα 2,36μ. τα άφησε ο Bondarenko ενώ τα πέρασαν, με την πρώτη προσπαθεια μάλιστα, οι Drouin, Barshim.
Στα 2,38μ. ο Drouin τα κατάφερε με την πρώτη, ο Barshim δεν μπόρεσε, ενώ πριν ο Bondarenko αφού το έχασε 2 φορές άφησε την 3η προσπάθεια για τα 2,40μ. Εκεί δεν ολοκλήρωσε αρχικά τη φόρα του και υπό πίεση χρόνου ξεκίνησε εκ νέου μην μπορώντας να κάνει καλό άλμα, μένοντας έτσι στην 3η θέση, με τον Καναδό να στέφεται χρυσος Ολυμπιονίκης.

Μάλιστα ο μεγάλος απόντας του αγώνα, ο τραυματισμένος Ιταλός Tamberi είχε κάνει τη σωστή εκτίμηση πριν δίνοντας περισσότερες πιθανότητες στον Drouin – κι ακολούθως σε Bondarenko, Barshim.

Όλα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες:
www.stivoz.com/forum/calendar.php?do=getinfo&e=1655&day=2016-8-12&c=1

Προηγούμενο άρθροRio, day5: Ο McLeod κυριάρχησε στα εμπόδια – 7ος ο Τραίκοβιτς, με παγκύπριο ρεκόρ στον ημιτελικό
Επόμενο άρθροRio, day6: Ο Kipruto τα 3000μ. στ., ακυρώθηκε ο Kemboi – Εκτός τελικού Αναστασάκης και Fajdek – Ξεκίνησε το 10θλο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ