Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε τα όρια και προυποθέσεις που θα ισχύσουν για το Ευρωπαικο πρωτάθλημα E/N στο Tampere

-> Όρια διοργανώσεων 2018

Όπως συνηθίζεται τα όρια διαφέρουν σε σχέση με της EAA/IAAF, στα περισσότερα αγωνίσματα κι έχουν κρατηθεί ίδια μόνο σε ορισμένα αντοχής κατά κύριο λόγο.
Τα όρια ισχύουν σε κάθε περίπτωση από 1/1/2018, σε συγκεκριμένους μεγάλους αγώνες και με προυπόθεση doping control.

Για το Ευρωπαικο Α/Γ θα ισχύουν τα όρια της ΕΑΑ για τους νέους αθλητές και μια χρονιά ακόμη, δηλαδή όσους είναι γεννηθέντες το 1995 και νεώτεροι.

Για τον Μαραθώνιο όπου δεν υπάρχει όριο από την ΕΑΑ, θα ισχύσουν όρια αλλά και για ημιμαραθώνιο που θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί πριν τον Ιούνιο σε επίσημους και πιστοποιημένους αγώνες μετά από έγκριση της ΕΠΑΣ. (Εάν κανένας αθλητής-τρια δεν τα καταφέρει θα συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό μόνο ο νικητής/-τρια του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας – μια απόφαση που πάντως δεν ήταν εκ των προτέρων επίσημα γνωστή).

Για τις σκυταλοδρομίες ισχύει για Βερολίνο ο μέσος όρος των 2 καλύτερων επιδόσεων (με ισχύ από 2017 έως 22/7/2018) με 15 ομάδες και τη διοργανώτρια Γερμανία να παίρνουν τις θέσεις σε 4χ100μ. και 4χ400μ. Στους εφήβους/νεάνιδες δεν υπάρχει όριο, όπως και στους παίδες/κορασίδες όπου στην κατηγορία οι σκυταλοδρομίες είναι 100μ.-200μ.-300μ.-400μ.

-> Καλεντάρι 2018

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ Ευρώπης στον Μαραθώνιο ο Νορβηγός Moen
Επόμενο άρθροΞανά στην Πάτρα το πανελλήνιο Α/Γ – Οι πόλεις διεξαγωγής των πρωταθλημάτων – Το καλεντάρι 2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ