Ο Περικλής Ιακωβάκης συνεχίζει, καθώς ορίστηκε παμψηφεί την 1/11 από το ΔΣ της ΕΑΑ, Πρόεδρος της Επιτροπής αθλητών της Ευρώπης. 

Ο Ιακωβάκης είχε εκλεγεί το 2014 στην επιτροπή αθλητών Ευρώπης και πριν 2 χρόνια τέθηκε επικεφαλής της (δείτε->εδώ)
Ως Πρόεδρος μετέχει και στα συμβούλια της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας.΄

Η ΕΑΑ είχε επιλέξει πριν 3 εβδομάδες κατόπιν πρότασης του Προέδρου της Svein Arne Hansen, τον Περικλή Ιακωβάκη και την Emma Greene για την 8μελη επιτροπή αθλητών ενώ οι υπόλοιπες θέσεις, 3 ανδρών και 3 γυναικών, προέκυψαν μετά το Ευρωπαικό πρωτάθλημα, όπου κάτι περισσότερο από το 1/3 των αθλητών ψήφισαν και επέλεξαν για την Επιτροπή 2018-2022 τις Ivana Spanovic (SRB), Ivet Lalova-Collio (BUL), Hannah England (GBR) και τους Marcin Lewandowski (POL), Janis Leitis (LAT), Angel David Rodriguez Garcia (ESP).

Το κύριο έργο της επιτροπής είναι να διευθετούν και να συζητούν τα ζητήματα που απασχολούν τους elite αθλητές στην Ευρώπη, με ένα μέλος να εκπροσωπεί την επιτροπή στην επιτροπή των αγώνων. Η Επιτροπή των αθλητών είναι η φωνή όλων των ελίτ αθλητών της Ευρώπης.

Το πρώτο meeting της νέας Επιτροπής Αθλητών θα γίνει στη Λωζάννη, στις 8 Νοεμβρίου.

Ο Ιακωβάκης έγραψε σε σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση της δουλειάς μου τα τελευταία χρόνια σε έναν άλλο διοικητικό ρόλο στον Ευρωπαϊκό στίβο. 

Είναι μεγάλη μου τιμή και ευθύνη να έχω τον ρόλο του Προέδρου της Επιτροπής Αθλητών για άλλη μια θητεία. Θα συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο να είμαι η «φωνή» όλων των αθλητών στο ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου. Ο Παγκόσμιος και Ευρωπαϊκός Κλασικός Αθλητισμός είναι σε μια περίοδο αλλαγών και προκλήσεων και πρέπει όλοι να δουλέψουμε μαζί για να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό μέλλον. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε την βοήθεια όλων των αθλητών και φυσικά τα σχόλια, τις ιδέες και τις προτάσεις τους. 

Ειδικά για τις μεγάλες αλλαγές στον τρόπο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχα το 2019 και των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο το 2020 που θα γίνουν μέσω του IAAF World Ranking είμαι διαθέσιμος προς ενημέρωση και βοήθεια για να λύσω τυχόν απορίες από όσους αθλητές και προπονητές το θελήσουν.

Σας ευχαριστώ για τα θετικά σχόλια.”

Προηγούμενο άρθροΒιωματικο σεμινάριο ρίψεων στις 4/11 στα Γιαννιτσά
Επόμενο άρθροΑποφάσεις για το μέλλον των Κοινοπολιτειακών πάρθηκαν στη Λευκωσία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ