Σημαντικές αποφάσεις αναφορικά με μια σειρά από θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον των Κοινοπολιτειακών Αγώνων, πάρθηκαν στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στη σύσκεψη της Ευρωπαϊκής Ζώνης της Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων (CGF), που διοργάνωσε η Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ).

Στη σύσκεψη στη Λευκωσία παρευρέθηκαν πέραν της Κύπρου, εκπρόσωποι από Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Β. Ιρλανδία, Μάλτα, Γιβραλτάρ, Τζέρσεϊ, Νήσο του Μαν και Γκέρνσεϊ.

Στο χαιρετισμό του στην έναρξη της σύσκεψης, ο πρόεδρος της ΚΕΚΑ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των CGA’s στην Κύπρο, στάθηκε στην αθλητική, πολιτιστική και κοινωνική σημασία των Κοινοπολιτειακών Αγώνων.

Πάρθηκαν αποφάσεις σε σημαντικά θέματα όπως τα κριτήρια πρόκρισης για τους επόμενους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, την ενίσχυση της παρουσίας των Παρά-αθλημάτων στο πρόγραμμα των Αγώνων, τον αριθμό των αθλητών για κάθε χώρα/περιοχή, τα διδάγματα από το «Gold Coast 2018» και ιδιαίτερα ενόψει των επόμενων Αγώνων το 2022 στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, το πως επηρεάζει τις Επιτροπές ο νέος νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR), τη χρηματοδότηση σε προγράμματα ανάπτυξης, την πρόοδο των Άγγλων διοργανωτών ενόψει 2022 και τις δύο υποψηφιότητες για τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων του 2021, από Γιβραλτάρ και Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Η επόμενη σύσκεψη της Ευρωπαϊκής Ζώνης των Κοινοπολιτειακών Αγώνων θα διεξαχθεί το διήμερο 6-7 Απριλίου 2019 στη Νήσο του Μαν, ενώ η γενική συνέλευση της Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 4-8 Σεπτεμβρίου στη Ρουάντα.

Προηγούμενο άρθροΟ Ιακωβάκης παραμένει επικεφαλής της Επιτροπής αθλητών της Ευρώπης
Επόμενο άρθροΑλλαγές στο Καταστατικό της ΚΟΕΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ