Ο έμπειρος σπρίντερ, νικητής των 100μ. στα 4 τελευταία πανελλήνια πρωταθλήματα, άρχισε την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν με αισιοδοξία και στόχο το καλύτερο δυνατό στους αγώνες του καλοκαιριού

Ο κεντρικός στόχος για τον Γιάννη Νυφαντόπουλο, τα τελευταία χρόνια, είναι σταθερός και ο ίδιος δεν κρύβει, σε κάθε ευκαιρία, πως:

«Θέλω να ξεπερνάω τον εαυτό μου, όσες περισσότερες φορές γίνεται μέσα στην κάθε σεζόν και το ίδιο σκέφτομαι για εφέτος».

Με την ευκαιρία της έναρξης της προετοιμασίας του, ο Ελληνας σπρίντερ έκανε γνωστό ότι: «Θα δοκιμάσω και στα 200μ. για να δούμε πως θα πάμε. Προέρχομαι από μια χρονιά που πήγε καλά η προπόνηση και τώρα στο ξεκίνημα της νέας σεζόν δουλεύουμε με στόχο κυρίως τους αγώνες του ανοιχτού.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τους Μεσογειακούς και θα δούμε τι άλλο μπορεί να μας προκύψει, καθώς είναι πολύ νωρίς ακόμα. Ανάλογα με την προπόνηση και με τις γενικότερες εξελίξεις με την πανδημία, θα δούμε αν θα κάνουμε πέρασμα από κάποιους αγώνες στον κλειστό».

Τον Νυφαντόπουλο (έχει ατομικό ρεκόρ 10.30 (έχει και 10.22 με +2,2) στα 100μ. κι έκλεισε τη σεζόν πέρυσι με 10.37) καθοδηγεί τεχνικά ο Περικλής Χατζηαναστασιάδης – στο γκρουπ επίσης είναι οι Κώστας Νάκος 400μ. εμπ., Σπύρος Δουκατέλης 400μ., η Δέσποινα Μουρτά 400μ. και η νεαρή σπρίντερ Λυδία Κριμιτσά.

Όπως λέει ο Ελληνας σπρίντερ: «Είναι μια συνεργασία με τον Περικλή που κρατάει χρόνια. Τον σέβομαι, τον ακούω, μου δείχνει ότι με προσέχει, προχωράμε μαζί και συνεχίζουμε με στόχο το καλύτερο δυνατό πάντα με βάση και τις συνθήκες που επικρατούν».

Σε ότι αφορά τις συνθήκες στο χώρο προπόνησής τους, στον Αγ. Κοσμά, ο Νυφαντόπουλος μας είπε: «Γίνονται κάποιες προσπάθειες να μάς διευκολύνουν στην καθημερινότητά μας, όμως σίγουρα υπάρχουν προβλήματα χρόνια τώρα που χρειάζεται γενναίες παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους, όλο και περισσότερο…»

>>Στη γενικότερη άποψη που κυριαρχεί στις τάξεις των αθλητών, όχι μόνον του στίβου, ότι χωρίς υποστήριξη δεν «βγαίνει» η καθημερινότητα του πρωταθλητισμού, τι θα προσέθετες από τη δική σου εμπειρία;

«Αυτή η παραπάνω άποψη αντιστοιχεί ακριβώς στην πραγματικότητα.

Εγώ έχω την τύχη να έχω ανθρώπους κοντά μου που με πιστεύουν και με στηρίζουν αλλά η σκληρή πραγματικότητα γύρω μας, μάς δείχνει ότι αν κάποια βασικά θέματα της καθημερινότητας στον πρωταθλητισμό δεν είναι τακτοποιημένα, δεν μπορεί ο αθλητής να αφοσιωθεί στην προπόνησή του και να ελπίζει σε διακρίσεις στους αγώνες.

Με την ευκαιρία που μου δίνετε πάντως – μέσω του «stivoz.gr» και σάς ευχαριστώ για αυτό – ήθελα δημόσια να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Καβακάκη και στην εταιρία «Under Armour» που μου προμηθεύει αθλητικό εξοπλισμό.

Ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές μου, την «Εuroins ασφαλιστική» και στον κ. Μάκαρη, όπως επίσης και στη WIND που με στηρίζουν. Επίσης ευχαριστώ πάρα πολύ το κατάστημα ηλεκτρονικών «drele» και τον κ. Δημήτρη και βεβαίως τον κ. Νίκο Καραπαπά που με βοηθάει πάρα πολύ με τα συμπληρώματα διατροφής.

Είναι άνθρωποι που στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό μου, κατανοώντας τα προβλήματα των καιρών και τις δυσκολίες που υπάρχουν για όλους μας».

Το μήνυμα προς τους νεότερους, πρώτα να χαιρόμαστε τον αθλητισμό

Αντί επιλόγου στη συζήτησή μας ζητήσαμε από τον έμπειρο Ελληνα πρωταθλητή, να πει κάτι προς νεότερα παιδιά που θέλουν να μείνουν στον αθλητισμό αλλά βλέποντας και ακούγοντας για τα προβλήματα που επικρατούν, βρίσκονται με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω από τα Στάδια.

Χωρίς δισταγμό ο Γιάννης Νυφαντόπουλος τόνισε:

«Η καθημερινότητα ενός αθλητή που κάνει πρωταθλητισμό μοιάζει με τον «ασκητικό βίο». Χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες ενέργειες και χρειάζεται πειθαρχία και προσήλωση στον στόχο.

Το Στάδιο, το …γήπεδο, διαμορφώνει προσωπικότητες και χαρακτήρες. Θέλουμε όλα τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, είτε είναι στίβος, είτε άλλο σπορ.

Εγώ θα έλεγα στους νεότερους πως ότι επιλέξουν, να το κάνουν με την καρδιά τους. Τον αθλητισμό πρέπει να τον ευχαριστιόμαστε.

Μπορεί ας πούμε ένα παιδί να έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε σπουδαίο αθλητή πχ στα 100μ. αλλά αυτό το αγώνισμα να μην του αρέσει, να μην το χαίρεται και να του αρέσει ας πούμε …να παίζει ποδόσφαιρο ή να κολυμπάει αλλά θα είναι μέτριος σε επιδόσεις. Θα του έλεγα να ακολουθήσει αυτό που του αρέσει κι ας είναι μέτριος, αρκεί να ευχαριστιέται την κάθε του στιγμή.

Να έχει την τύχη –όπως κι εγώ – να ενταχθεί στην κοινωνία των αθλητών. Θα του έλεγα πως θα κερδίσει πολλά πράγματα μέσα από τον αθλητισμό και όλα συνδυάζονται. Κανένας δεν πρέπει να αφήνει τις σπουδές του για να ακολουθήσει μόνο το αθλητικό κομμάτι αλλά και το αντίστροφο. Θα έλεγα πάντως κυρίως σε νεότερους να αγαπάνε πάντα αυτό που κάνουν, να σέβονται τους ανθρώπους που συναναστρέφονται, τους συναθλητές τους, και να είναι σίγουροι πως όλες οι αναμνήσεις που θα έχουν από τον στίβο ή το σπορ που επιλέξουν να κάνουν, θα τους γεμίζουν και θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή».

Stivoz.gr – Κώστας Μπάκος

Προηγούμενο άρθροTέλος σεζόν για Στεφανίδη και καριέρας για Sprunger – Ρεκόρ Niyonsaba
Επόμενο άρθροΣούπερ φινάλε στην Κένυα – τα spikes του Bromell και το ρεκόρ του Omanyala

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ