Ο προγραμματισμός των αγωνισμάτων ανά meeting Diamond League έγινε γνωστός, με τη σειρά των 13+1 αγώνων να περιλαμβάνει όλα τα -16- αγωνίσματα.
Έτσι και η δισκοβολία, το τριπλούν, τα 200μ., τα 3000μ. στηπλ (αλλά και τα 5000μ. εναλλακτικά στις αποστάσεις), που αρχικά υπήρξε η πρόθεση να μην ενταχθούν στη σειρά, θα είναι εντός προγράμματος.
(Ως γνωστόν η σφυροβολία και τα σύνθετα έχουν ειδικούς αγώνες challenge, ενώ δεν γίνονται 10.000μ.)

Ο διήμερος τελικός θα γίνει στις 8-9/9/2021 στη Ζυρίχη όπου θα αναδειχθεί εκεί και ο νικητής – όπως ισχύει από το 2017 (->νικητές D.L.).

Τα 13 meeting που θα προηγηθούν θα έχουν δίωρο κεντρικό πρόγραμμα και θα έχουν σύστημα βαθμολογίας από 8 έως 1 βαθμό που τελικά θα κρίνουν τη σύνθεση του τελικού των 8 αθλητών (με 7 σε 200μ-400μ-400μ εμπ. και 12αδα σε αποστάσεις από 1500μ. και πάνω και κάθετα άλματα)

-> Αγωνίσματα ανά meeting D.L.

Επιπλέον bonus θα υπάρξει στον καλύτερο αθλητή και αθλήτρια βάσει επιδόσεων συγκεντρωτικά σε σπριντ – αποστάσεις – εμπόδια – άλματα – ρίψεις.

FINAL 3

Στα αγωνίσματα των οριζοντίων αλμάτων και των ρίψεων, θα ισχύσει το “final 3”, δηλαδή την τελευταία προσπάθεια θα κάνουν με αντίστροφη σειρά οι 3 πρώτοι αθλητές-τριες και αυτή θα καθορίσει την τελική κατάταξη στην τριάδα.
Ειναι μια καινοτομία που δοκιμάστηκε και σε μεγάλο βαθμό αποδοκιμάστηκε, οι διοργανωτές και η WA ωστόσο επιμένουν και θεωρούν πως προσθέτει προβολή κι ενδιαφέρον – χρησιμοποιώντας και τη λέξη “δράμα”…

Σημειώνεται πως πλέον οι κανονισμοί έχουν τροποποιηθεί και όχι μόνο στα meeting αλλά και στις μεγάλες διοργανώσεις μπορεί να υπάρξουν κάποιες ανάλογες τροποποιήσεις.

Σε όλους τους αγώνες, τα αγωνίσματα θα μπορούν να διεξάγονται με μορφή διαφορετική από
εκείνην που προβλέπουν οι Τεχνικοί Κανονισμοί, δεν θα επιτρέπεται όμως η εφαρμογή
κανονισμών που παρέχουν στους αθλητές περισσότερα δικαιώματα από όσα εκείνοι θα είχαν
με την εφαρμογή των κανονικών Κανονισμών. Οι διαφορετικές αυτές μορφές θα καθορίζονται
ή θα εγκρίνονται από το αρμόδιο διοικητικό σώμα που έχει τον έλεγχο του αγώνα.”

Προηγούμενο άρθροΔεν εγκρίθηκε ο ανώμαλος για Παρίσι – μπαίνει το …breaking
Επόμενο άρθροΣτο 2023 το Παγκόσμιο Κλειστού στη Nanjing

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ