Η κατάσταση και αβεβαιότητα με τον covid και οι δυσκολίες με τα μέτρα στη διοργανώτρια Κίνα οδήγησαν στην απόφαση να μη διεξαχθεί ούτε το 2021 η διοργάνωση του Παγκοσμίου κλειστού (που είχε αναβληθεί από το 2020).

Δεδομένης της προσπάθειας αλλά και επιθυμίας των διοργανωτών στη Nanjing, η πόλη θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση εμβόλιμα το 2023, δηλαδή τη χρονιά μετά από την επόμενη προγραμματισμένη διοργάνωση στο Βελιγράδι που είναι το 2022.
Τα παγκόσμια κλειστού από το 2004 γίνονται κανονικά σε διετή βάση τα ζυγά έτη.
-> ιστορικό
Δεν είναι ακόμα σαφές αν θα γίνει επί 3 διαδοχικές χρονιές, δηλαδή 2022-2023 και 2024 μετά.

Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Με λύπη μας συμφωνήσαμε με τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού στίβου στη Nanjing (19-21 Μαρτίου 2021) να αναβάλει τη διοργάνωση, μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Ενώ επικοινωνήσαμε με την οργανωτική επιτροπή και την Κινεζική Αθλητική Ένωση για να αξιολογήσουμε την εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες, δεδομένης της τρέχουσας παγκόσμιας κατάστασης, εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας Covid-19 στις αρχές του 2021 .

Για την ασφάλεια των αθλητών και του προσωπικού μας, πρέπει να λάβουμε δεόντως υπόψη τους κινδύνους που συνεπάγεται η συμμετοχή μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων στη διοργάνωση υπό την πανδημική κατάσταση και ο σεβασμός και η εφαρμογή της πολιτικής πρόληψης πανδημίας της χώρας υποδοχής.

Η περίοδος του κλειστού εμπίπτει σε ένα στενό περιθώριο στο καλεντάρι (έως τα τέλη Μαρτίου), οπότε δεν είναι δυνατόν να επεκταθεί η διοργάνωση σε αργότερα μέσα στο έτος.

Θα θέλαμε η Nanjing να είναι ο οικοδεσπότης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλειστού στίβου, δεδομένου του εκτεταμένου σχεδιασμού και της προετοιμασίας που έχουν κάνει σε αυτήν τη διοργάνωση, οπότε συμφώνησαν ότι θα διοργανώσουν τη διοργάνωση ένα χρόνο μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου στο Βελιγράδι το 2022.

Παρά την αναβολή αυτή, οι αθλητές μας θα έχουν ακόμη σημαντικές αγωνιστικές ευκαιρίες στις αρχές του 2021 μέσω του World Indoor Tour που περιλαμβάνει 26 meeting σε 12 χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Το World Indoor Tour διαρκεί από τα τέλη Ιανουαρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2021 και διοργανώνεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα – χρυσό, αργυρό και χάλκινο.

-> Καλεντάρι 2021

Προηγούμενο άρθροΤα αγωνίσματα στη σειρά Diamond League – και οι ιδιαιτερότητες
Επόμενο άρθροΌρια – προυποθέσεις για παγκόσμιο πρωτ. 2022 – Eugene

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ