Στην Κύπρο, στη Λευκωσία (ΓΣΠ) θα διεξαχθεί η επόμενη διοργάνωση για τη Γ΄κατηγορία του Ευρωπαικού πρωταθλήματος ομάδων (πρώην Κύπελλο Μπρούνο Ζάουλι) κατόπιν σχετικής απόφασης της ΕΑΑ.

Η ομάδα της Κύπρου στην προηγούμενη διοργάνωση πέρυσι στο Vazardin (->εδώ), έπεσε από τη Β’ στη Γ’ κατηγορία και σαφώς θα επιδιώξει να είναι στις 2 πρώτες ομάδες το 2021 ώστε καταρχάς να επανέλθει στη Β’ κατηγορία.

Εντός έδρας φυσικά το κίνητρο και ο ενθουσιασμός θα είναι μεγαλύτερος, ενώ θέμα (και ευκαιρία μάλλον) που προκύπτει είναι οι εγκαταστάσεις και ιδιαίτερα το φθαρμένο ταρτάν να τακτοποιηθούν.

Η ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και  τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας, του Υφυπουργείου Τουρισμού και του ΚΟΑ, η Κύπρος εξασφάλισε τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων/Γ’ Κατηγορία του 2021.  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου (European Athletics) η οποία συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 10 Ιουνίου, επέλεξε τη Λευκωσία για να φιλοξενήσει τους αγώνες.

Στη διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 19-20 Ιουνίου 2021, εκτός από την Κύπρο, θα συμμετάσχουν οι ακόλουθες Εθνικές Ομάδες στίβου:  Αλβανία, Ανδόρα, Αρμενία, Αζερμπαϊζάν, Βοζνία-Ερζεγοβίνη, Γεωργία, Λουξεμβούργο, Κόσοβο, Μάλτα, Βόρεια Μακεδονία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Σαν Μαρίνο, Σερβία και η Ομάδα Μικρών Κρατών Ευρώπης.

Η διεξαγωγή των αγώνων στην Κύπρο έχει μεγάλη σημασία, γιατί εκτός από τη φιλοξενία πέραν των 500 αθλητών-τριών/συνοδών, οι Εθνικές μας ομάδες στοχεύουν στην κατάκτηση μίας και των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν στην Β’ Κατηγορία του Πρωταθλήματος στην οποία ανήκαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Η ΚΟΕΑΣ ευχαριστεί και Δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην ανάθεση της διοργάνωσης, η οποία θεωρείται μία από τις σημαντικότερες που φιλοξένησε η Κύπρος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Προηγούμενο άρθροΕνίσχυση στα σωματεία – Οι ανακοινώσεις από Υπουργείο και ΣΕΓΑΣ
Επόμενο άρθροΜιραμπελο (Αγ.Νικόλαος) 17.6.2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ